Supermjesec u četvrtak – vjesnik nezaustavljivih promjena

Supermjesec je termin koji označava poziciju Mjeseca u kojoj je on najbliži Zemlji. Obično se taj fenomen događa u vrijeme Uštapa, no ovaj put pogled prema nebu neće biti toliko spektakularan jer će Supermjesec biti u fazi Mlađaka.

U četvrtak 25.5. u 20 sati i 44 minute očekuje nas Mlađak u Blizancima koji će proteći bez značajnijih aspekata s drugim planetima pa će njegova energija biti vrlo čista i vezana uz simboliku tog promjenjivog znaka.

Tijekom faze Mlađaka završava se jedan životni ciklus, a drugi započinje. Napravite reviziju onoga što je bilo, podvucite crtu iza nekih iskustava, shvatite čemu su vas naučile, donesite odluke, postavite nove ciljeve i tako ćete stvoriti za ostvarenje novih privatnih i profesionalnih planova.

Mjesec se u astrologiji obično veže uz našu podsvijest, osjećaje, obitelj, privatni život i vlastite potrebe. U vrijeme ovog Mlađaka neke potrebe je nužno osvijestiti, dati im snagu, priznati ih, kako biste u idućih mjesec dana, sve do 24. lipnja kada će se dogoditi novi Mlađak u Raku mogli doći do njihovih ostvarenja ili im se barem približiti.

Imate li potrebu nazvati osobu koju niste dugo čuli, učinite to.

Imate li potrebu obaviti jedan razgovor kojim ćete rasvijetliti nejasnoće u bliskom odnosu, krenite.

Imate li potrebu otputovati negdje, upisati tečaj, edukaciju, naučiti nešto novo, donesite odluku.

Snaga ovog Mlađaka je u znatiželji, postavljanju pitanja koja počinju riječju ‘zašto?’, u traženju odgovora, razmišljanju, prihvaćanju promjena, u sposobnosti razumijevanja stavova drugih ljudi.

Postavljanjem pitanja i traženjem odgovora dolazite do jasnijih saznanja o onome što vas zanima. Ne smijete biti pasivan promatrač i puštati da život prolazi mimo vas. Što više informacija prikupite, vaše će znanje postati veće. Što više znanja posjedujete, smanjujete mogućnost pogreški i propusta.

Otvoreni razgovor bit će alat kojim biste mogli otkloniti neke nesporazume u bliskoj okolini. Odnosi s bliskim rođacima ili susjedima bit će izloženiji promjenama. Razmišljate li o kupovini novog mobitela, računala ili automobila, izgledno je da ćete tu želju u idućih mjesec dana i ostvariti.

Kraća putovanja, izleti, honorarni ili sezonski posao, učestali sastanci i dugi telefonski razgovori, prisutnost na društvenim mrežama, nova saznanja o mogućnosti daljnjeg obrazovanja ili školovanja također utječu na izgled vaše svakodnevice.

Mladi Mjesec u Blizancima žudi posijati sjeme novih misli ili ideja i sasvim je u redu pritom ne znati kuda bi vas tako nešto moglo odvesti. Prepustite se s povjerenjem, budite aktivni, prisutni, to je jedini način da saznate što je na stvari i izvučete najbolje iz svake situacije.

Na intimnom planu skloniji smo racionalizirati osjećaje, pričati o njima, uspostaviti prijateljski odnos s osobom koja nam se sviđa. Pripremite se i na neočekivane susrete na cesti i pozive. Izvjesna i sklonost izbjegavanja suočavanja uživo s osobom koja nas zanima, pa uznemirenost pokušavamo sakriti iza zaslona mobitela ili računala. Riječi će imati veliki značaj u kreiranju ljubavnog ozračja, no pritom ne smijete zaboraviti na važnost djela i postupaka jer jedino iz njih možemo iščitati što druga strana uistinu hoće i želi. Ako vas netko zavede riječima, a iza toga ne učini ništa kako bi potkrijepio ozbiljnost svojih namjera, budite na oprezu!

Na pomolu su intenzivne promjene koje nećete moći držati na uzici, nove ideje koje će tražiti vaš intelektualni angažman, javlja se i više opcija i izbora, a vi ćete morati odabrati onu koju smatrate najboljom. Budite otvoreni prema promjenama i novim mogućnostima te držite oči širom otvorene.