Trenutno na nebu – kako zadržati balans između nagona i razuma?

Zanimljiva konstelacija je trenutno na nebu. Venera, Saturn i Pluton u Jarcu stabiliziraju okolnosti, kao da nam govore polako, promišljeno, djelujte planski. Ne ulijećite u nepoznato. Provjerite sve prije nego što donesete odluku. Venera je planet ljubavi pa je dobro vidjeti što možete učiniti kako biste učvrstili temelje odnosa do kojih vam je stalo i investirali u njih svoje vrijeme i energiju.

S druge strane Mars se već ‘opasno’ približio Uranu, od 13.2. će biti u egzaktnom aspektu i potenciraju neko ludilo u zraku. Nagon prema brzom djelovanju, ekscentričnom ponašanju, prema aktivnosti koja se odvija izvan razuma i bazira na instinktima. Nešto se neočekivano može dogoditi.

Sunce u Vodenjaku ističe važnost prijateljstva, udruživanja i ostvarenja planova. Pita nas – čemu se nadaš? Treba li ti podrška? Ne boj se biti svoj, to je sve što imaš!

Merkur je već krenuo znakom Riba i možemo očekivati mnogo romantičnih izjava, riječi koje bude osjećaje, ali i manjka smisla za realno razmišljanje. Čuvate li neku tajnu, čuvajte je oprezno. Nastojte biti iskreni, probleme nemojte gurati pod tepih.

Mjesec danas (12.2.) prolazi znakom Bika i povećava apetit prema uživanju, finoj hrani. Novac i materijalna sigurnost postaju emocionalna potreba. Lijepo se spaja s Venerom u Jarcu pa možemo više i opuštenije uživati u ljubavi. Moguća je dobit ili ugodno druženje s ženskom osobom.