Uskladite se s retrogradnim Marsom

U utorak 26. lipnja Mars, planet akcije i djelovanja kreće retrogradno u znaku Vodenjaka. 13. kolovoza vratit će se u znak Jarca, a potom 27. kolovoza krenuti prema naprijed.

Nije jednostavno jer kako usporiti kad želite naprijed, kako se pomiriti s okolnostima koje trenutno ne možete riješiti, kako prihvatiti pad energije, motivacije, nositi se s odgodama, kvarovima, neočekivanim obratima? No, svaka situacija ima svoje lice i naličje, svoje dobre i loše strane, tako i ova.

Kad neki planet krene retrogradno, obično nam u fokus stignu nedovršeni poslovi, oni mrski zaostaci koje neprestano odgađamo, neke situacije s kojima nismo pronašli mir. I zato je neophodno pratiti taj korak Marsa i vratiti se malo unatrag, počistiti teren, podmiriti ono od čega smo proteklih mjeseci okretali glavu u drugom smjeru.

U prilici smo uvidjeti i neke slabe točke u nama, ali u svijetu koji nas okružuje. O čemu je točno riječ, ovisi o tome u kojem je polju vašeg horoskopa Mars krenuo unatrag, te kojim područjem vašeg horoskopa on vlada.

Budući da je ovaj planet asertivan, energičan, nekad i agresivan, s njim izražavamo ljutnju, borimo se, djelujemo, a sada se događa da sve to nekako potiskujemo.

Skloni smo ‘progutati’ bijes, pa on izađe van nakon nekog vremena u situaciji koja ne zaslužuje takvu reakciju.

Možemo se osjećati frustrirano zbog nekih nemogućnosti, našli smo se pred zidom i ne znamo kako dalje. Moramo li? Suludo je forsirati nešto što se trenutno pokazuje kao nemogućnost. Ostavite to po strani, doći će i ta tema na dnevni red.

Meditacija, opraštanje, kompromis neki su od predivnih alata kojima možete spriječiti i zaobići sukobe, uravnotežiti unutarnju energiju, poboljšati odnose.

Budući da Mars ima simboliku strasti i seksualnosti te vlada tim područjem života, u vrijeme njegovog retrogradnog kretanja nije najbolje ulaziti u nove seksualne odnose jer oni često imaju neželjen ishod. Osim toga, moguće je i da dođe do smanjenog interesa za seks ili čak do nekih frustracija i blokada na tom planu.

Uzmite pauzu, odmorite se od svojih želja, planova i ambicija. Smanjite tempo. Razmotrite ponovno svoje planove, sagledajte ih detaljnije. Jesu li potrebne neke izmjene ili prilagodbe?

Je li ovo što sam trebala ili željela u prošlosti još uvijek važno za mene?

Jesam li na pravom putu?

Trebam li revidirati neke svoje želje, planove, ambicije?

Dakle, ušli smo u vrijeme promišljanja. Djelovanje je nešto suženije i ograničenije. Potrebno je imati strpljenja i pričekati pravi trenutak za akciju. Odgovori će doći.

Tijekom iduća dva mjeseca pripazite na koljena, želudac. Čuvajte se ozljeda. Oprezno rukujte oštrim i lomljivim predmetima.

I osmislite put kojim želite ići.

Sva ona pitanja koja će iznjedriti retrogradni Mars, dobit će svoje odgovore u razdoblju oko 8. i 9. listopada kad će se Mars vratiti na mjesto s kojeg je krenuo retrogradno.

Sretno i uživajte u ljetu smireno i bez prevelikih očekivanja.

 

Photo by resa cahya on Unsplash