Uštap u Biku – čišćenje potisnutih osjećaja

U srijedu, 24. listopada u 17 sati i 46 minuta dogodit će se jedan od najsenzualnijih Uštapa u godini. No njegova specifičnost nije samo u njegovoj putenosti, strasti, taktilnosti, već je mnogo osebujnija jer se u cijelu priču upliće i Uran pod čijim će se ‘električnim’ utjecajem odvijati ovaj pun Mjesec.

Bik cijeni sigurnost, zadržava se tamo gdje mu je ugodno i poznato. Nije sklon previše zavirivati ispod površine stvari, no nasuprot Mjeseca u Biku stajat će Sunce u Škorpionu koje inzistira da se ono što je potisnuto i skriveno izbaci na površinu. Nosimo li u sebi neke emocionalne terete lako je moguće da ih osjetimo upravo u tijelu (grlo, reproduktivni organi, vrat, štitnjača, vratni dio kralješnice, mjehur).

Ponekad nemamo izbora. Potrebno je degradirati, rastvoriti neke stare strukture koje žive u nama i oko nas, kako bismo mogli osloboditi tu zarobljenu, statičnu energiju i stvoriti nešto novo. Ništa ne traje zauvijek, Sunce u Škorpionu koje daje svoj doprinos ovom Uštapu to jako dobro zna, a utjecaj Urana nemilosrdno nas potiče na izlazak iz zone sigurnosti.

Dobro je pronaći put koji će nam omogućiti da se prilagodimo promjenama. Prihvatimo neočekivano. Odvojimo se od nekih fanatičnih ideja ili uvjerenja koje su kontraproduktivne i destruktivne.

Mjesec u konjunkciji s Uranom je iznenadan bljesak spoznaje, otkriće koje nismo očekivali, nemir koji nas tjera da se pomaknemo s mjesta. Riječ je o neobičnom i neuobičajenom izražavanju emocija, riječ je o slobodi kojoj hrlimo jer shvaćamo da su neki okovi preteški da bi ostali zarobljeni unutar njih.

Neke korijene potrebno je iščupati jer su odavno truli.

U blizini će se naći u retrogradna Venera koja će također, kao i Sunce stati nasuprot Mjeseca i Urana. Riječ je o novim ljubavnim i financijskim spoznajama, o mogućnosti da na tim područjima života uočimo slabe točke. Ključni pojmovi su sigurnost vs. nesigurnost; ranjivost; praktična rješenja; emocionalna drama; neočekivani flert ili separacija; financijski izdaci; iznenadni uvid.

Saturn je stabilizator, onaj put prema sigurnosti, strpljenju, ostvarenju i uviđanju korisnih rješenja. On doprinosi pribranosti u trenucima nemira, jasno vidimo što je vrijedno, a što nije, shvaćamo što trebamo činiti kako bismo izvukli najbolje iz onoga što se događa. Podrška može doći od strane starijih osoba, autoriteta, oca.

Energija ovog punog Mjeseca ima učinak iduća do 7. studenog kada nas očekuje Mlađak u znaku Škorpiona i novi početak.

 

Photo by Thomas Young on Unsplash