Uštap u Blizancima (23.11.) – prilika za razgovor i nova otkrića

U 6 sati i 40 minuta, 23. studenog očekuje nas pun Mjesec u znaku Blizanaca. Sunce se pozicionira na nultom stupnju Strijelca, a Mjesec je nasuprot, na nultom stupnju Blizanaca. Nulti stupanj znaka je uvijek neki novi početak, startna pozicija, početak ciklusa koji se okončava zadnjim stupnjem tog znaka.

Otiskujemo se s obale, započinjemo nešto novo, zatvaramo jedna vrata, otvaramo druga.

Uštap je u Blizancima, riječ je o kretanju, komunikaciji, načinu razmišljanja, o kraćim putovanjima, odnosu s bliskim rođacima i osobama iz naše neposredne okoline. Riječ je o načinu na koji komuniciramo svoje ideje i osjećaje prema drugima, o tome koliko se možemo prilagoditi onome što se događa.

Situacije u prometu, poruke, pozivi, susreti na cesti, sredstva za transport i komunikaciju, društvene mreže – samo su neka područja koja će biti u fokusu ovog Uštapa.

Neposredno u blizini Sunca nalazi se Jupiter što ukazuje na širenje, pomake prema naprijed, pogled je usmjeren prema budućnosti. Spremni smo na iskorake. Spremni smo istražiti nešto što se nalazi tu, pred nama ali dosad nismo imali interesa za to ili pak hrabrosti. Sada je vrijeme da spoznamo, naučimo, vidimo, istražimo, shvatimo. Otkrijemo svoju istinu. Sunce i Jupiter u konjunkciji mogu donijeti dosta povoljnih prilika, podrške koja dolazi od drugih, prilika za putovanje i učenje, za osobni, ali i za profesionalni rast.

Budući da je planet vladar ovog Uštapa Merkur, a trenutno je retrogradan, možda pravo stanje stvari neće biti odmah vidljivo. Razgovori koje vodite, planovi koje osmišljavate, ljudi s kojima se spajate, dogovori koje stvarate s drugima – sve će se to odvijati nešto sporije, zato imajte strpljenja.

Merkur je u kvadratu s Neptunom, prosudbe nam nisu najbolje. Vid nam je zamagljen. Ne možemo jasno razmišljati. Javlja se mnogo suosjećanja, čežnje, tuge, snova. Nedostaje nam kontakt sa zemljom, sa stvarnošću. Stoga dvaput razmislite prije nego što donesete važnu odluku. Provjerite da li su drugi čuli ono što ste im rekli, jesu li vas shvatili. Nemojte ostavljati prostora za zabune i iluzije.

Merkur je i u kvadratu s Marsom – napetosti, verbalni okršaji, riječi se koriste kao oružje da bismo nekoga porazili ili pobijedili. Čuvajte se ishitrenih odluka i procjena. Prebrzo zaključujemo, skačemo pred rudo. Usporite i smirite um. Nije sve onako kako vam se čini na prvi dojam.

S druge strane ekspazivni aspekt Merkura i Jupitera omogućuje nam da nešto naučimo, doznamo, razgovaramo o nekim bitnim stvarima, a na kraju i dobro se provedemo u društvu osoba koje nas mogu razveseliti, pomoći nam da naučimo nešto novo.

Ne zaboravite da su osjećaji tijekom punog Mjeseca, ali i dan prije uvijek naglašeni. Nemirniji smo, skloniji smo promjenama raspoloženja, ponekad i lošije spavamo ili sanjamo neobične snove.

Ključne poruke ovog Uštapa su:

Vjeruj. Vjera je polazišna točka s koje je dobro otisnuti se u osvajanje novih prilika.

Komuniciraj. Reci što ti je na umu, podijeli to s drugima. Pitaj ako ti nije jasno.

Uči, istražuj, kreći se. Svako stajanje na mjesto može biti kontraproduktivno.

I na kraju, budi strpljiv. Ponekad je potrebno više vremena da stvari sjednu na svoje mjesto i pokažu ti svoje pravo lice.

Sretno!

 

Photo by Quino Al on Unsplash