Uštap u Blizancima – kako riječi i misli kreiraju stvarnost

Posljednji pun Mjesec ove godine dogodit će se 12. prosinca u 6 sati i 12 minuta u Blizancima.

Na ovom mjestu učimo, razmišljamo, govorimo i razmjenjujemo svoje ideje s drugima. Blizanci su simbol naše bliže okoline, rođaka, susjeda, transporta, kraćih putovanja, društvenih mreža, komunikacije kao i sredstava koji nam tu komunikaciju omogućuju.

Stoga će ovaj Uštap mnogima donijeti nova iskustva na nekom od navedenih područja. Imamo i priliku shvatiti kako razmišljamo i koliko nam vlastite misli otežavaju ili pak omogućuju ispunjenje planova.

Blizanci su dvojni znak, pa nije isključeno da se nađemo u nekoj dilemi, rastrzani između dvije opcije.

Javlja se i težnja prema promjeni, samo da nije dosadno. Tražimo nešto što će nas podignuti na noge, uzbuditi, odmaknuti od rutine i svakodnevice.

Budući da će ovaj pun Mjesec biti dotaknut izazovnim utjecajem Neptuna stvari se mogu zakomplicirati, postati nejasne, obzori zamagliti. Neptun u napetom aspektu donosi bijeg od stvarnosti, osjećaj bespomoćnosti, krivnje ili izdaje te preveliku pospanost ili probleme s nesanicom. On je tajna koja se skriva, nerijetko i iza laži. On iskrivljuje percepciju stvarnosti i ubacuje nas u iluziju.

Kao da se iz nekog nereda i kaosa rađa sjeme novog.

Srećom su tu Venera, Jupiter, Saturn i Pluton u znaku Jarca koji nas pozivaju da se prizemljimo i promotrimo koliko su naše ideje i stavovi realni i ostvarivi. Venera i Saturn u bliskom kontaktu pričaju posebnu priču o ljubavi i odnosima. S jedne strane tu je spremnost da se preuzme odgovornost, promišlja i odlučuje zrelo i s ciljem ostvarenja sigurnosti i stabilnosti u odnosu. Povjerenje i pouzdanost su od presudne važnosti.

S druge strane ljubav je poput dužnosti, lišena emocionalne bliskosti. Teško izražavamo naklonost, nerijetko iz straha da bi nam preveliko otvaranje moglo donijeti veću izloženost, ranjivost, a potom i povredu. Prevelika kritičnost i neprihvaćanje mogu nas udaljiti od partnera. Karijera i ostvarenje ciljeva mogu biti kamen spoticanja jer nemamo vremena za uživanje i one koje volimo.

Povećana je i mogućnost povratka bivše ljubavi ili pak ponavljanje jedne situacije koju niste do kraja riješili, dok u novim odnosima može biti prisutna razlika u godinama.

Vladar ovog Uštapa je Merkur koji se kreće znakom Strijelca, pa smo u prilici steći neko novo znanje ili naučiti nešto iz onoga što nam se događa. Zagledani smo i u budućnost, no naglašeni Jarac vuče nas unatrag – gledaj ima nešto što još trebaš posložiti i presložiti, a tek onda možeš krenuti prema naprijed. U cijeloj priči ovog Uštapa koja će biti aktivna do idućeg punog Mjeseca važno je ostaviti prostora za razgovor. Pričati, ali i slušati, te vrata svog uma ostaviti otvorena za primitak novih ideja i uvida.

Mars je u trigonu s Neptunom, a taj aspekt izoštrava intuiciju i talent za ostvarenje zamišljenog, daje inspiraciju i budi maštu. Tamo gdje postoji vizija, postoje i velike šanse za uspjeh.

Ovaj Uštap bit će osobito značajan za Blizance, Djevice, Strijelce i Ribe, kao i one koji imaju Podznak u tim znakovima. No svi ćemo ga osjetiti, svatko na svoj način, ovisno o tome koje prostore će zauzeti u našem osobnom horoskopu.

 

Photo by Tiffany Combs on Unsplash