Uštap u Škorpionu – što se skriva ispod površine?

Pun Mjesec koji će se odviti 18. svibnja u 23 sata i 11 minuta, u intenzivnom Škorpionu pojačava naš emocionalni doživljaj okolnosti kroz koje prolazimo.

S ovim škorpionski ‘obojanim’ Uštapom nema sredine, nema kompromisa i površnosti. Poanta je ući što dublje, zakopati ispod površine stvari, otkriti što je ono što nije vidljivo na prvi pogled, a što utječe na nas ponekad i više nego što bismo to željeli. Sve što je tajno, skriveno, zakopano sada može na vrlo snažne i dramatične načine izletjeti van, zadesiti nas, ubaciti nas u neku vrstu emocionalne drame i uzbuđenja.

No sve ono što ćete doživjeti i okusiti ovaj vikend može vas upoznati s vašom sjenom, s onim dijelovima sebe koji su potisnuti ili odbačeni. Nekad se skrivamo od samih sebe, od ega, od osjećaja koje ne možemo probaviti, od nekih dijelova vlastite osobnosti koje nam je teško priznati da postoje, pa nas često smetaju kod drugih. Stoga ovaj Mjesec može potaknuti na neke aktivnosti ili reakcije kojima ćemo iznenaditi sami sebe na način da se bolje upoznamo.

Škorpionsko mjesto je obično mjesto tame, onoga što je dobro preobraziti, transformirati, a svjetlost Mjeseca sada može osvijetliti upravo ta mjesta. Vidjeti ono što je skriveno, zatajeno, nedostupno…

Ne možemo se pretvarati da neke stvari ne postoje. Svjesnost nam to ne dopušta.

Vladar ovog Uštapa je Pluton u Jarcu koji nam daje snagu i moć da promijenimo ono s čime nismo zadovoljni. Suvladar Mars u Raku pojačava osjetljivost i ranjivost te ističe potrebu za zaštitom, za sigurnošću. Dobro je osluškivati intuiciju koja nam sada može dati neke jasnije uvide i saznanja.

Venera se spaja s Uranom u Biku što je još jedan pomalo dramatičan i ekscentričan aspekt. Nije poanta držati se poznatog i sigurnog. Stajanje na istom mjestu ne donosi napredak. Ovaj aspekt poziva nas da vidimo koji uzorak ponašanja je dobro primijeniti kako bismo poboljšali svoje odnose i omogućili njihov razvoj. Eksperimentirajte, probajte nešto novo, nešto što nikada prije niste. Odmaknite se od ustaljenih obrazaca ponašanja. Nekad ovaj aspekt može donijeti naglu i neočekivanu promjenu, avanturu, privlačnost na prvi pogled, susret, dodir od kojeg ćete se naježiti i naelektrizirati.

Sunce i Merkur spajaju se u Biku, dok je Mjesec nasuprot njih. Riječ je o vrlo senzualnim i strastvenim energijama. Za neke će ovaj vikend biti pun seksualnog naboja, dok će drugi razmišljati o poslu, novcima, voditi razgovore koji im mogu pružiti nove i korisne informacije.

Bik je usmjeren na materijalno, novac, na sigurnost, dok Mjesec nasuprot osjećajno pristupa tim temama i može stvari dovesti do krajnosti.

Promatrajte i što vam govori vaše tijelo. Koje senzacije u njemu pobuđuju događaji i iskustva kroz koja ćete prolaziti?

Nastojte manje razmišljati o stvarima koje trenutno ne možete promijeniti i usredotočiti svoju energiju na promatranje, prihvaćanje, dopuštanje. Svako novo iskustvo koje doživimo intenzivno, tu je da bi nam nešto poručilo ili osvijestilo!

Škorpionski Uštap prilika za je dubinsku transformaciju.

Bojite li se intimnosti?

Jeste li zaljubljeni u zauzetu i emocionalno nedostupnu osobu?

Jeste li svjesni svoje osobne moći?

Borite li se s drugima oko novca?

Što je sada vrijedno otpustiti iz svog života jer postaje suviše teretno?

Bojite li se separacije i napuštanja?

Ovo su neka od pitanja koja bi bilo vrijedno razmotriti tijekom idućih mjesec dana, do idućeg punog Mjeseca. Možda u nekima od njih prepoznate sebe.

Sretno!

 

Photo by chuttersnap on Unsplash