Uštap u Blizancima – poklonite sebi ono što vas sada podržava

Nešto traži ravnotežu. Ulazi u konflikt kako bi bilo viđeno i riješeno. Riječi imaju veliku ulogu. Riječ je o punom Mjesecu koji se odvija 27. studenog u 10 sati i 16 minuta na 4 51′ Blizanca.

Prostori Blizanca uvijek naglašavaju mentalni aspekt nas samih. Postavljamo pitanja, komuniciramo, tražimo informacije, budi se znatiželja i potreba za usvajanjem različitih iskustava. Povezujemo stvari, imamo priliku znati i saznati.

U ovoj lunaciji prisutan je T kvadrat, aspekt unutar kojeg Sunce i Mars u Strijelcu, Saturn u Ribama i Mjesec u Blizancima podižu napetost, potiču nas na aktivnost. Mirovanje i pasivan pristup nisu opcija.

Ako nešto trpimo ili predugo čekamo, možemo nestrpljivom reakcijom pokrenuti lavinu zbivanja koja će nakratko stvoriti zbrku, napetost ili problem. No ako smirimo ljutnju i odgodimo reakciju, možemo iz postojećih okolnosti izvući neku pouku i zaključak te izbjeći puno veći problem.

Odemo li pak predaleko, vrlo brzo se opet vraćamo unatrag na ono mjesto koje nismo riješili, samo smo ga uzburkali i uznemirili. Može biti riječ o jednom odnosu ili problemu koji trebamo riješiti, nešto s čime nismo na miru.

Merkur kao vladar ovog Uštapa nalazi se u Strijelcu u izazovnom aspektu s Neptunom, uz to je i u sjeni, priprema se za retrogradno kretanje.

Ne razumijem, o čemu govoriš?

Zašto vičeš na mene?

To što sam čula/čuo nema nikakvog smisla

Ne mogu više dalje ovako…

Mogli biste posumnjati u nečiju iskrenost ili shvatiti kako vas netko namjerno želi dovesti u zabludu kako se ne bi otkrilo ono što želi sakriti.

Zato je važno da narednih dana preispitujete informacije koje dolaze do vas.

Tražite istinu.

Nemojte slijepo vjerovati, sebe dovoditi u zabludu.

Krećite se opreznije i promišljenije.

Kroz ovaj Uštap u prilici smo vidjeti ono što nas pokreće, a dosad je bilo skriveno. U prilici smo odlučiti da više nećemo djelovati i razmišljati na način kojim se okrećemo protiv sebe.

Neke teme koje mogu biti značajne su odnosi sa starijim osobama, putovanje, neriješena situacija iz prošlosti, način na koji komuniciramo s drugima, učenje i obrazovanje, odnosi s rođacima, promet, prijevozno sredstvo i društvene mreže.

I na kraju preispitajte ono što znate. Tražite dokaze, činjenice. Možda nas um odvede na mjesto koje nije istinito za vas. U svakom slučaju, u prilici smo vidjeti što je moguće i realno, a što spada u zabludu, fikciju i laž.

Poklonite sami sebi jednu odluku kojom ćete se podržati i zaštititi od svega što nije dobro za vas.

Photo by Brannon Naito on Unsplash