Uštap u Raku – što nam pokazuju naše emocije

Nježnost, brižnost, osjećajnost neke su od energija koje će emitirati posljednji puni Mjesec u ovoj godini.

Odvijat će se 27.12. u 1 sat i 33 minute na 4 38′ Raka.

Sva naša osjetila usmjerena su na privatni aspekt života. Vraćamo se korijenima. Sređujemo dom, povezujemo se s članovima obitelji, želimo sebi i drugima stvoriti prostor u kojem se osjećamo sigurno i u kojem nam je dopušteno izraziti ono što osjećamo.

Osjećamo nešto, podiže se iznutra prema van, možemo se povezati s vlastitim osjećajima, dati im glas, dati sebi dopuštenje da to izrazimo i propustimo kroz tijelo. Ušuškajmo se u te osjećaje kao u najtopliju dekicu, pokrijmo se njima, upoznajmo sebe kroz ono što osjećamo. Pustimo taj dio sebe s lanca. Oslobodimo se. Priznajmo ono što jest.

Možda ćemo imati jednu situaciju s roditeljem ili nekom drugom bliskom osobom s kojom ćete kroz interakciju vidjeti sebe, nešto iz svoje prošlosti, čak i djetinjstva.

U prilici smo razviti i osvijestiti osjećaj pripadnosti, pustiti korijenje bez straha od onog što dolazi.

Izvjesna su i događanja koja se odvijaju u domu. Naša roditeljska uloga postaje važna i bolje viđena. Obiteljska pitanja imaju i šire značenje na način da smo u prilici otkriti svoje naslijeđe, ono što dolazi od predaka, upoznati svoj genogram. Posvetite li se izučavanju svog obiteljskog stabla, iznenadit će vas sličnosti životnog iskustva koje dijelite s jednim pretkom. Ako vas zanima više o tome, preporuka za čitanje – ‘Nije započelo s vama’, autor Mark Wollyn.

Intuitivno dosežemo do nečega što nam je nepoznato ili neizvjesno. Onaj osjećaj kad jednostavno znamo.

*Pozitivan utjecaj Saturna pomaže u stabilizaciji našeg emotivnog tijela, daje nam uzemljenje, priliku da nešto ostvarimo, riješimo, pomirimo. Ovo je aspekt emocionalne zrelosti i odgovornosti.

*Bliski kontakt retrogradnog Merkura i Marsa u Strijelcu pridonosi jakoj mentalnoj, ali i fizičkoj aktivnosti. Razgovor, provokacija, nestrpljivost. Umjesto da reagiramo brzo i nepromišljeno, udahnimo duboko i zapitajmo se što je najbolje sada učiniti. Ovaj aspekt podržan je od Mjesečevih čvorova što nam omogućuje da shvatimo one modele razmišljanja i postupanja koji nam nisu služili u prošlosti, te da odaberemo novi put koji ima više smisla.

Ovaj Uštap ‘miriše’ na povratak kući, ali sa snažnom tendencijom da s te sigurne baze isplaniramo, osmislimo, vidimo našu budućnost.