Uštap u Vagi – tsunami ulijeće u naše odnose, pripremite se za promjene!

Pun Mjesec u Vagi koji će se odviti 19.4. nešto iza podneva stavlja naglasak na naše odnose jer Vaga je simbolizira mjesto na koje odlazimo kako bismo se povezali s drugima.

Zanimljivo je da se ovaj Uštap odvija na posljednjem stupnju Vage što je uvijek simbol zaokruživanja jednog procesa, zatvaranja jednog poglavlja, a što je nužno potrebno kako bismo mogli krenuti dalje.

Postoji nešto s čim se trebamo suočiti, shvatiti i prihvatiti te ako nismo s time zadovoljni, prionuti na promjenu. Moguće je i da nešto završite, naprosto odustanete od nečega. Primjerice od odnosa u kojem ne možete ispuniti svoje emocionalne potrebe, od otpora prema osobi koja pokušava uspostaviti intimniji odnos s vama, od toga da budete druga violina u vezi ili da pristajete na površne i povremene susrete dok duboko u sebi tragate za ljubavlju.

Ovo je vrijeme kada je dobro pozabaviti se svojim brakom ili ljubavnom vezom. Promotriti neke obrasce ponašanja koji se stalno ponavljaju a nisu doveli do željenih rezultate, shvatiti da je u tom slučaju promjena nužna i da ju je dobro pokrenuti, bez očekivanja usmjerenih prema suprotnoj strani.

Možda ćemo biti neodlučni, vagati ‘za’ ili protiv’, pokušati stvari držati u ravnoteži, možda i odgađati akciju, izbjegavati sukob, no Uran koji će svojim električnim impulsima doticati ovaj Uštap neće nam dopustiti predugo okolišanje.

Nešto se naglo i neočekivano mijenja, možda i protivno našoj volji, nešto što se ne da kontrolirati, usmjeriti – kao da ta promjena, događaj rukuje nama, a ne mi njima. Uranove sile ne trpe stajanje na mjestu i često dovode do erupcije i eksplozije do iznenadne spoznaje koja nas pokreće s mjesta. Uran nas uvijek vodi prema neovisnosti, slobodi, a sloboda je ‘mjesto’ bez ograničenja na kojem možemo izraziti sebe, biti svoji, autentični, bez obzira na to što će drugi reći i učiniti.

Ako vam odnos u kojem se nalazite ne dopušta da budete ono što jeste, ako kalkulirate ili manipulirate da biste ga zadržali, lako je moguće da dođe do nekog otvaranja, a istina ugleda svjetlo dana.

Skloniji smo impulzivnim i naglim reakcijama, pa budite na oprezu da na taj način ne otežate sami sebi.

Vladar ovog Uštapa je Venera koja se kreće posljednjim stupnjem Riba. Emotivnost, ranjivost, strahovi, ljubavna prošlost, tajne, nešto što je skriveno ili se pokušava sakriti – bit će također neke od tema.

Blizina Merkura i Kirona ukazuje na to da riječi mogu zaboljeti. Ono što kažemo ili čujemo može u nama stvoriti osjećaj izdaje, razočaranja, možda i stida te krivnje.

Saturn u konjunkciji sa južnim čvorom sugerira na kraj, na opraštanje sa prošlosti, na neki dug koji trebamo otplatiti, podmiriti. Ovaj aspekt ima snažan karmički, sudbinski predznak. Kao da nam Svemir poručuje – otpusti, imaj povjerenja, odustani od onoga što nije dobro za tebe, pronađi mir s onim što je bilo i hodaj unatoč strahovima i nesigurnostima.

Ovaj Uštap najviše se utjecati na pripadnike Ovna, Vage, Raka i Jarca, osobito one koje su rođeni pri kraju vladavine svog znaka.

I njegov utjecaj osjetit ćemo do idućeg punog Mjeseca u svibnju.

Pozabavite se svojim odnosima i promotrite sebe u njima. Vrijeme je za promjene koje možda predugo odgađate.

Photo by Drew Tilk on Unsplash