Utorak 10.4. – ono nešto

Planetarna kretanja još od sredine ožujka stvaraju zahtjevne konfiguracije, što znači da iskustva kroz koja prolazimo testiraju našu izdržljivost, snagu i vjeru da će biti bolje. Planeti u Ovnu s proljećem traže buđenje, kretanje, implementaciju novih ideja, no oni iz znaka Jarca, zajedno s retrogradnim Merkurom usporavaju djelovanje tražeći više opreza, ali i potrebu da se možda nakratko vratimo u prošlost i vidimo postoje li neke blokade koje otežavaju ostvarenje naših planova. A takva situacija može biti teška jer se osjećamo zarobljeno u trenutnoj situaciji i možda ne vidimo izlaz. Zato je strpljenje bitno.

No u cijeloj toj gunguli imam posebne simpatije prema ovom danu, evo i zašto.

Za početak Mjesec se smjestio u Vodenjaku, negdje između tog brzog Ovna i racionalnog Jarca. Kao da želi spojiti, udružiti, pomoći, sagraditi most između onog što želimo i trenutnih okolnosti. Možemo doći u posjed novih ideja i vizija koji će nam olakšati susret sa pitanjima koje ne razumijemo u potpunosti. Osim toga lakše je dobiti pomoć od prijateljski nastrojenih osoba i shvatiti da na svom putovanju kroz život nikad nismo sami iako nam se to često takvim može činiti.

Ako se umjesto na problem, fokusiramo na rješenje, ono dolazi.

Osim toga Venera se danas povezuje s Marsom u egzaktnom aspektu. Dvoje planetarnih ljubavnika koji osnažuju potrebu za povezivanjem s onima koje volimo. Stoga je ovo dobar dan za sve zaljubljene, za one koji žele osnažiti povjerenje i stabilnost u svom odnosu, kao i za one koji traže ljubav ili samo žele više uživati u svom životu.

Nije li ljubav ono nešto što daje poseban smisao svemu što činimo. Zamislite na trenutak kako bi svijet izgledao bez nje?

Izazovan aspekt Venere i Mjesečevih čvorova traži da posegnemo za našim unutarnjim ljepotama, odvojimo se od dužnosti, moranja, sigurnosti i zapitamo se što je ono što uistinu volim raditi, s kim želim provoditi više vremena jer mi je u njegovom/njezinom društvu zanimljivo i ugodno, koji su moji talenti, vještine, unutarnje blago koje mi može pomoći da ostvarim svoje intimne i poslovne planove? Taj aspekt pokreće tenziju koja nam daje mogućnost izbora. Možemo ostati na poznatom mjestu (južni čvor), držati se sigurnih obrazaca u kojima ne napredujemo, ali osjećamo barem prividnu sigurnost ili prijeći na višu razinu (sjeverni čvor) i ostvariti potencijal koji je pred nama. Teme koje se nameću su ljubav, novac, samopoštovanje, vrednovanje samih sebe.

Uronite u dan s povjerenjem da život radi za vas ma koliko ponekad teško i zahtjevno bilo.

Sretno!

Photo by Ran Berkovich on Unsplash