Utorak, 19.6. – ja vrijedim, ja rastem

Venera se danas spaja sa sjevernim Mjesečevim čvorom. Venera je planet ljubavi, odnosa, novca, a njezin susret sa predstavnikom naših potencijala i ovoživotne misije, potiče nas da se zapitamo koje su naše vrijednosti, sposobnosti, talenti koje trebamo živjeti da bismo bili ispunjeni, osjećali se ostvareno i zadovoljno. Taj aspekt donosi i priliku da iz nove perspektive sagledamo naše bliske odnose, osobito partnerske.

Ovo je trenutak kada trebamo uzdignuti svoje samopoštovanje i izaći iz svih onih situacija koje nas spuštaju ili omalovažavaju. Bitan nam je integritet. Kad držimo do sebe i onoga što je nama bitno, onemogućujemo druge da nam to oduzmu.

Dobro je pogledati i u sebe, svoje jedinstvene talente i sposobnosti, osvijestiti ih. Kad smo ih svjesni, lakše stvaramo i ostvarujemo.

I ta srčana Venera već sad osjeća intenzivan utjecaj usporenog Marsa u Vodenjaku, a manifestacija tog utjecaja bit će prisutna idućih nekoliko dana. Strast. Jake želje. Zaljubljenost zbog koje gubimo razum. Sukob između muškarca i žene. Nevjera. Sve se odvija na tankoj granici između ljubavi i mržnje.

Mjesec je u Djevici, bavimo se praktičnim pitanjima, organizacijom, pripremom, planiranjem. Utjecaj Neptuna na taj racionalni Mjesec može donijeti privremenu osjećajnu dezorijentiranost te nemogućnost da jasno prepoznamo svoje potrebe, a postoji i mogućnost da se nepotrebno žrtvujemo i odričemo kako bismo nekome udovoljili.