Utorak 23.1. – pod pritiskom

Merkur se približava Plutonu, riječi koje izgovaramo i izjave koje čujemo mogu u nama potaknuti neke duboke i intenzivne procese. Riječi mogu ‘udariti’ u naše slabosti, ali nas i potaknuti na preobražavanje onoga što nam otežava trenutnu situaciju. Tajne, misterije, sve što je skriveno ispod površine može u jednom trenu izaći na površinu koliko god se trudili to potisnuti.

Mjesec se još danas kreće znakom Ovna, približava se Uranu u istom znaku (neočekivano, iznenadno, težnja prema oslobođenju od pritiska i ograničenja, emocionalna erupcija), no prije toga će ući u konflikt s Merkurom i Plutonom u znaku Jarca. Opet smo na riječima, mislima, ali i na tome kako oni utječu na naše osjećaje. Možemo čuti nešto što će nas uznemiriti, naljutiti, teže komuniciramo s članovima obitelji, začas se nađemo usred prepirke.

Kad se Mjesec nađe u kvadratu s Plutonom javlja se snažan unutarnji konflikt koji je redovito emocionalne prirode. Iz straha, nesigurnosti, krivnje pokušavamo kontrolirati ili suspregnuti svoje osjećaje, no oni su poput vode koja ključa na visokoj temperaturi. Osjećaji izlaze iz nas, traže oslobođenje od pritiska i kontrole kojima ih sami izlažemo ili nam to čine drugi.

Ovi aspekti mogu biti zahtjevniji za skupinu kardinalnih znakova kao što su Ovan, Jarac, Rak i Vaga. Samo smireno!

Photo by Derek Story on Unsplash