Vaša ljubav u 2018.

U 2018.-oj ljubav se opisuje kao življenje kvalitete i vrijednosti. Saturn i Pluton mnoge će pokrenuti na veliku ljubavnu inventuru, Jupiter u Škorpionu naglasiti seksualni segment ljubavi, a Neptun u Ribama potrebu za romantičnim i dubljim povezivanjem s voljenom osobom.

OVAN

Godina iskušenja

Vaš ljubavni život u narednih godinu dana ulazi u razdoblje preispitivanja i restrukturiranja. Kretanje Saturna i Plutona znakom Jarca donosi neke nove obaveze i odgovornosti na profesionalnom planu, u odnosu s roditeljima i starijim osobama što vas može staviti pod dodatne pritiske osobito sredinom travnja i tijekom prvog tjedna rujna, a što će se odraziti na vaš intimni život. Pod ovim utjecajima nestabilni odnosi mogu zapasti u krizu, pa će se morati pronaći nova rješenja za stare probleme. Ako u tome ne uspijete lako je moguće da krenete dalje ili se pak upustite u vezu ili flert s osobom koja će biti znatno mlađa ili pak starija od vas. Strast će biti nešto što će vas sve do jeseni snažno inspirirati na djelovanje, pa nije isključeno da vam se svidi i netko tko je zauzet. Jupiter u Škorpionu budi želju za intenzivnim ljubavnim iskustvima, pa ćete nešto teže odolijevati iskušenjima, osobito ako ste nezadovoljni svojim intimnim životom ili želite opet osjetiti one leptiriće u trbuhu. Od 26. lipnja do 27. kolovoza retrogradni Mars vas stavlja pred neke dileme i odgode, a od 5. listopada do 16. studenog kada će se Venera kretati retrogradno znakom Škorpiona ne donosite važne ljubavne odluke.

Dani sreće: od 6. do 30. ožujka Venera u vašem znaku pruža vam priliku da sretnete nekog posebnog i privučete više obilja u svoj intimni prostor. Pomrčina Sunca u znaku Lava 11. kolovoza mogla bi vas ohrabriti da prekoračite neke granice, osobito kad su u pitanju seks i ljetni flert.

 

BIK

Na čvrstim temeljima

Većina će sporih planeta u idućoj godini biti na vašoj strani, pa je to vrijeme za dugoročna planiranja. Imate priliku unijeti više stabilnosti u svoj bračni i ljubavni život. Naiđete li na neke probleme, moći ćete se osloniti na iskustvo i pomoć starijih osoba, kao i onih koje su stručne za pružanje pomoći. Jupiter u Škorpionu je vaš sretan tranzit koji vas čini otvorenima prema ostvarenju novih odnosa. Lako je moguće da u svoj život privučete novu ljubav ili pak da u postojeći odnos unesete više novih sadržaja i probudite plamen strasti. Samcima je povećana mogućnost zaljubljivanja u osobu koja živi u drugom gradu ili potječe iz jedne sasvim drugačije sredine nego oni. Pitanja koja su vezana uz partnerstvo bit će osobito značajna u drugom tjednu ožujka i srpnja kada će se Jupiter zaustaviti i promijeniti smjer kretanja. U tom razdoblju dogodit će se nešto značajno što će baciti novu sliku na zatečenu situaciju. Od 15. svibnja do 7. kolovoza Uran će boraviti na prvim stupnjevima vašeg znaka, što je osobito značajno ako ste rođeni od 21. do 23. travnja jer je pred vama jedna nagla i nepredviđena promjena koju nećete moći kontrolirati. Retrogradna Venera od 5. listopada do 16. studenog budi sumnje i strahove, pa u tim danima ne donosite važne odluke. Od 26. lipnja do 27. kolovoza Mars se kreće retrogradno, moguć je povratak u prošlost, susret s bivšom ljubavi, ali ne očekujte previše.

Dani sreće: od 31. ožujka do 23. travnja Venera se kreće vašim znakom, proljepšava vas, budi sva vaša osjetila. Netko željan vaše blizine pokušat će stupiti s vama u kontakt. Za sretno zaljubljene ovo je dobro vrijeme za uživanje i putovanja. U prvoj polovini svibnja vaša će samouvjerenost nekome zapeti za oko.

 

BLIZANCI

Gdje je nestala strast?

Nakon dvogodišnjeg tranzita Saturna vašim poljem partnerstva, sada možete lagano odahnuti, on nastavlja svoje putovanje u novi zodijački sektor, a vi možete odahnuti. Mnogi će biti motivirani donijeti konačnu odluku vezanu u odnos u kojem se nalaze. Saturn će se pridružiti Plutonu u znaku Jarca i lako je moguće da ćete od nekih osoba tijekom iduće godine morati odustati, sigurno je da će se barem jedan odnos približiti svom kraju. Suočavajući se s tim promjenama u svom životu, morat ćete pogledati u sebe, provoditi strategije za prilagodbu promjenama koje ulaze u vaš život, usvojiti nova i svježa iskustva da biste se mogli kretati naprijed. Jupiter će se kretati znakom Škorpiona i vašom šestom kućom, pa bi samci novu simpatiju mogli pronaći na radnom mjestu ili ju upoznati putem kolega s posla. Ako ste u braku ili dugoj vezi, vrijeme je da se ozbiljnije pozabavite intimom unutar svoje spavaće sobe. To bi moglo biti jedno od područja ljubavnog života koje možda neće najbolje funkcionirati. A nestanak strasti može vas dovesti u iskušenje da se upustite u izvanbračni flert i zapetljate u odnos koji neće biti jednostavan. Samci ovog znaka ono pravo mogu početi očekivati nakon što Jupiter uđe u znak Strijelca, 8. studenoga. Od tada, pa u narednih godinu dana otvara vam se novo poglavlje vašeg ljubavnog života.

Dani sreće: od 24. travnja do 18. svibnja kretanje Venere vašim znakom olakšava vam zasnivanje novih poznanstava. Interes udvarača će porasti. Sličan trend nastavlja se i tijekom prve polovine lipnja kada ćete biti duhoviti, komunikativni i privlačni mlađim osobama suprotnog spola.

 

RAK

Nova ljubav

Velike promjene su pred vama. Pluton u sedmoj kući promijenit će vaše stavove o vezi i braku. Tražit ćete više dubine i intenziteta u odnosu, no postoje li neke neriješene napetosti u vašem braku, vrijeme je da zasučete rukave. Vašom astrološkom kućom partnerstva šetat će se i Saturn, veliki učitelj Zodijaka koji ukazuje na preuzimanje veće odgovornosti i podmirivanje neraščišćene račune. Ne nađete li dovoljno motivacije da se uskladite s vašim partnerom, lako je moguće da će doći do privremenog razdvajanja. No oni koji prežive ove utjecaje i iskušenja koja će biti najintenzivnija u ožujku, travnju i u vrijeme od 13. srpnja do 11. kolovoza koliko će djelovati pomrčina Sunca u vašem znaku, postat će bliži i jači no ikad. U vrijeme retrogradnog kretanja Saturna od 18. travnja do 6. rujna nemojte dopustiti strahovima i nepovjerenju da vas distanciraju od voljene osobe. Neke zahtjevne okolnosti olakšat će vam tranzit Jupitera vašom kućom ljubavi. Budit će optimizam, želju za novim iskustvima i obogatit će vaš društveni život. Ovaj tranzit može naročito razveseliti samce ovog znaka koji bi se mogli zaljubiti i sa Saturnom u Jarcu ući u ozbiljnu vezu s osobom koja će možda biti mlađa od njih ili koju će poznavati otprije. Otvoreni ste za primanje ljubavi, za roditeljsku ulogu, a veza koja će vam se dogoditi otkrit će vam mnogo o vama.

Dani sreće: od 1. do 25. siječnja Mars će se kretati vašim poljem ljubavi i zajedno s Jupiterom podići temperaturu u vašem intimnom životu. Strast će biti jača od razuma. U danima od 19. svibnja do 12. lipnja Venera u vašem znaku pomaže vam da izvučete ono najbolje od ljubavi i partnera.

 

LAV

Biti ili ne biti

U ovoj ćete se godini više posvetiti radnim obavezama, zdravlju i stambenom pitanju, dok će ljubavni život biti u sjeni ostalih zbivanja. Tranzit Jupitera znakom Škorpiona motivira vas na aktivnosti koje će biti vezane uz uređenje doma, kupoprodaju nekretnina i poboljšanje odnosa sa ženama unutar obitelji. Prašinu u vašem ljubavnom životu uglavnom će podizati pomrčine koje će se tijekom prve polovine godine odvijati u vašem i vama nasuprotnom znaku, što znači da vas očekuje dosta posla u postavljanju granica prema drugima. Kako biti u vezi, a ostati svoj i ne odustati od stvari koje su vama bitne, samo su neka od pitanja koja će biti aktualna u vrijeme pomrčina, a i u tjednima koje će slijediti iza njih. Riječ je o razdobljima od 15. veljače kada pomrčina Sunca u vašem sedmom polju može označiti kraj jednog poglavlja i početak novog. Pomrčina Mjeseca u Vodenjaku, dakle na istom mjestu kao prethodna dogodit će se 27. srpnja, pa vas u tjednima iza očekuje rješavanje osjećaja koji su ostali zarobljeni ili potisnuti u odnosu s jednom osobom ili u vašem braku. I kao kruna svega, tu je pomrčina Sunca u vašem znaku 11. kolovoza koja će zaokružiti ovaj ciklus, nakon kojeg bi vam trebalo biti jasnije što želite od odnosa, braka i ljubavi općenito. A u potragu za svojom srećom možete krenuti na krilima Jupitera koji će 8. studenog ući u vaše polje ljubavi i ostati tamo idućih godinu dana.

Dani sreće: od 13. lipnja do 9. srpnja Venera pojačava glad za ljubavlju. Postoji mogućnost da se nekome svidite na prvi pogled. Od 12. prosinca pa sve do kraja godine Merkur i Jupiter obećavaju odličan provod, dobre odnose s partnerom, djecom i prijateljima.

 

DJEVICA

Učite voljeti

Pluton i Saturn kretat će se vašom kućom srca i ljubavi. Imate li djecu, što god da poduzmete kao roditelj imat će dubok učinak na njih i njihov odgoj. Ako niste roditelj, bit ćete spremniji preuzeti tu novu ulogu. Možete biti privučeni i ljudima koji će donijeti vrlo intenzivna, možda i sudbinska ljubavna iskustva. Odnosi neće biti jednostavni, ali će biti intenzivni i duboki, promijenit će vas i vaše navike. Magnetska privlačnost bit će jača od razuma, pa je moguće da se upustite u vezu s osobom za koju instinktivno znate da nije dobra za vas. Saturn će nakon dvije godine nestabilnih utjecaja napokon stati na vašu stranu, želite se skrasiti, saviti s nekim svoje ljubavno gnijezdo, naučiti davati i primati ljubav bez straha. Učite voljeti. Neće biti jednostavno i ako preživite neka krizna razdoblja kao što će biti ožujak, travanj, potom i listopad, vaša će veza potrajati. Neptun u sedmoj kući odnosa i  partnerstva stvarat će povremeno zabune i konfuzije u odnosu s partnerom. On ovdje donosi mogućnost zabluda i iluzija, uljepšavat ćete sliku svog braka. Neke tajne mogu biti otkrivene, no sve to ne bi trebalo ozbiljnije ugroziti vaš ljubavni život, osobito ako ste u odnosu u kojem ima iskrenosti i povjerenja. Obratite pozornost na događaje koji će se događati oko 18. lipnja i 27. studenog kada će Neptun promijeniti smjer svog kretanja. Potkraj godine postoji mogućnost preseljenja i promjena na stambenog planu, pa čak i proširenja obitelji.

Dani sreće: gotovo cijeli siječanj bit će prilično uzbudljiv i nabijen seksualnom željom, pa se prepustite bez straha i uživajte. Od 10. srpnja do 5. kolovoza Venera u vašem znaku daje vam samouvjerenost i spremnost da iskoraknete iz zone sigurnosti te učinite nešto što će obogatiti vaš ljubavni život.

 

VAGA

Potraga za bliskošću

U predstojećoj godini otvorit će se teme povjerenja, neriješenih strahova i sigurnosti, kako u sebe, tako i u partnera. Vaš ljubavni odnos reflektirat će vam bolna pitanja iz djetinjstva kojima bi se bilo dobro pozabaviti jer njihovim rješavanjem možete unaprijediti svoj osjećajni život. Neki strahovi i nesigurnosti s kojima duže živite, sada izlaze na površinu. Ne budete li zadovoljni svojom vezom, nemojte odustati bez borbe. Probajte sve što možete kako biste ponovno uspostavili izgubljenu bliskost i intimnost. Uran u kući odnosa i partnerstva donosi nepredvidljive i nagle događaje, potrest će odnose koje imate u svom životu. Uran ne poštuje status quo i ‘udarit’ će na slabe točke vašeg partnerskog odnosa, a prepoznavanje onoga što jest promijenit će mnogo toga. Ako ste sami, imat ćete više prilika za flert i neobavezna druženja. Lako je moguće da pobrkate seks s ljubavlju i da shvatite kako druga strana i ne misli tako ozbiljno kao vi. Izgubite li motivaciju i interes za partnera, a što je u ovoj godini lako moguće, doći će do prekida, nakon kojeg će vam biti jasnije što ste imali, a što vam je potrebno da biste bili sretni. U ovoj godini naglasak će biti i na obiteljskim pitanjima, stanovanju, odnosu s roditeljima, mnogi bi se mogli odlučiti na preseljenje i okončati, zatvoriti jedno poglavlje svog života, što obično najavljuje tranzit Saturna četvrtom kućom.

Dani sreće: od 6. kolovoza do 8. rujna Venera u vašem znaku navješćuje vruće ljeto i ubrzava otkucaje vašeg srca. Kretanje Marsa znakom Vodenjaka (11.9.-14.11.) vrijeme je burnih i intenzivnih događanja na polju ljubavi, seksa, društvenog života i djece. Jedno novo iskustvo vas mijenja.

 

ŠKORPION

Novi početak

Jupiter će veći dio godine provesti u vašem zodijačkom prostoru, a njegovi optimistični blagoslovi mogu biti brojni, ovisno o tome što ćete vi birati i stvarati. On obično najavljuje novi početak, priliku za svježi start, novu ljubav, trudnoću, pa i ulazak u brak, sve ovisi o tome u kakvoj ste trenutnoj situaciji i koji su vam prioriteti. Postavite si cilj i krenite prema njemu. Brojni ljudi ući će u vaš život, što je dobra vijest za samce, koji bi u ovoj godini mogli upoznati osobu koja će im pokazati koliko vrijede i obogatiti im život novim iskustvima i spoznajama. Saturn i Pluton daju vam fokus, izoštravaju snagu vašeg uma, sada jasnije vidite što imate i što biste htjeli imati u svom životu. Neptun putuje kroz vašu kuću ljubavi i romantike, a ovaj će tranzit pridonijeti buđenju romantike i zanosa. Seksualna veza s vašim partnerom ne može više biti glavna motivacija, javlja se potreba za dubljim povezivanjem. Veći dio godine Mars će se kretati znakom Vodenjaka (16.5.-14.11.), s tim da će od 26. lipnja do 26. kolovoza biti retrogradan i nakratko ući u znak Jarca. Ovaj planet vas može ubacivati u destruktivna stanja, biti izvor nekih konflikata u privatnom životu, no pokazat će vam mnogo o tome za što se vrijedno boriti i koliko ste spremni na kompromise koji su sastavni dio bračnog života.

Dani sreće: siječanj će biti jedno od strastvenijih razdoblja u ovoj godini. Netko bi se mogao jako zaljubiti u vas. Prosinac ćete dočekati s jednom velikom odlukom po pitanju ljubavi i vašeg daljnjeg života udvoje. Samci u posljednjem mjesecu iduće godine mogu očekivati početak nove ljubavne priče.

 

STRIJELAC

Opraštanje s prošlošću

Nakon dvije godine Saturnovog tranzita kroz vaš znak, sada je vrijeme za mali predah, za opraštanje s onim što je bilo, za otpuštanje jedne vezanosti koja se pretvorila u naviku. Pred vama je godina u kojoj se pripremate za nešto sasvim novo. Zato nemojte žuriti, forsirati odnos koji vas ne zadovoljava, nemojte ulijetati u odnose s osobama koje vam ništa ne daju, ništa osim prolazne zabave. Pokušajte biti malo sami, opipati vlastiti puls, odnosno razmisliti o tome kakvu biste vezu željeli imati i koje bi kvalitete trebao imati vaš partner, a koje bi vas usrećile. Ako ste uspješno i zrelo prebrodili Saturnov tranzit i uspjeli unaprijediti svoj bračni odnos, sada malo odmorite od želja, potreba, od borbe, od razmišljanja što i kako dalje. Dajte i sebi i partneru više slobode. Okrenite se prema sebi i ispunjenju vlastitih potreba, napunite istrošene energetske resurse, pripremite se za promjenu koja će nastupiti ulaskom Jupitera u vaš znak 8. studenog jer će vam taj jednogodišnji tranzit promijeniti život, ali samo pod jednim uvjetom – da ga dočekate spremni. To podrazumijeva mir s ljubavnim iskustvima iz prošlosti i znanje o tome što želite od svog ljubavnog života. Mnogi od vas već bi u posljednja dva mjeseca iduće godine mogli doživjeti veliku promjenu na ljubavnom planu koja će ih odvesti u bolji život.

Dani sreće: U veljači, Mars u vašem znaku donosi intenzivna emocionalna iskustva koja će se temeljiti na jakoj tjelesnoj privlačnosti. U drugoj polovini prosinca Merkur i Jupiter u vašem znaku otvaraju vrata prema novim poznanstvima i novim ljubavnim odlukama. U prilici ste pokrenuti ostvarenje jednog svog sna.

 

JARAC

Emocionalno sazrijevanje

Pred vama je jedna od najintenzivnijih godina u dosadašnjem životu i to na svim životnim poljima, a ponajviše u odnosu sa samima sobom. Saturn i Pluton u vašem znaku pozivaju vas na introspekciju, emocionalno sazrijevanje i snažno će promijeniti dinamiku vašeg ljubavnog odnosa. Što ćete bolje razumjeti sebe, to će vaši odnosi napredovati. Osjetite li pak nezadovoljstvo i zapnete li na mjestu s kojeg ne znate kuda i kako dalje, očekuje vas veliki posao. Pitanje kontrole bit će dosta važno, isto kao i pitanja neriješenih problema iz prošlosti, odnosa koje ste napustili, a niste ih do kraja okončali. Zbog toga će mnogi od vas morati ‘otputovati’ u prošlost, možda i u zagrljaj bivše ljubavi kako bi mogli napisati posljednje poglavlje nedovršene priče. Posebno ćete primijetiti da se takva i slična pitanja približavaju sredinom travnja i prvog tjedna rujna, kada će se Saturn zaustaviti prije nego što se promijeni svoj smjer kretanja. Uran, planet slobode i napretka kreće se vašom kućom obitelji tako da tijekom 2018. godine može doći do dramatične promjene u vašem domu i odnosu sa svojom obitelji, pogotovo s roditeljima. Tradicionalne veze mogu biti razrušene, možda ćete morati nešto u potpunosti srušiti da biste mogli ponovno izgraditi.  Ne bude li partner mogao slijediti vaše planove može doći do razilaženja. U razdoblju od 16. svibnja do 6. studenog Uran će se privremeno prebaciti u prostore Bika, otvarajući teme kojima ćete se baviti u idućim godinama, a mogu biti vezane uz djecu, seksualnost i davanje ljubavi.

Dani sreće: od 1. do 17. siječnja opuštenije uživate u životu, u partnerovom zagrljaju, kujete nove planove za budućnost. Samcima se otvara mogućnost za novo poznanstvo. Venera u Biku, a Mars u vašem znaku tijekom travnja će probuditi vaš libido. Spremni ste na zavođenje.

 

VODENJAK

Ljubavne turbulencije

Život kakav ste dosad vodili i poznavali, bliži se svom kraju. Počinjete se udaljavati od nekih osoba, rutina se mijenja, bježite od situacija i prostora koje vas podsjećaju na poraze i padove. Osjetit ćete da se više ne možete nositi s jednim odnosom, shvaćate da vas previše opterećuju partnerovi zahtjevi koji vas primoravaju na nešto s čim se još niste spremni suočiti. Postoji veliko iskušenje da se sakrijete i povučete u sebe i ako to učinite, objektivno biste trebali sagledati što u vašem odnosu funkcionira i ima li još  prostora za rast i razvoj. U godini ste rehabilitacije i osjećajnog čišćenja od onoga što je bilo. Svaki povratak unatrag, na staro, pokazat će vam još jednom da tamo odavno više nema zadovoljstva. Čak tri pomrčine u idućoj će godini utjecati na vas i vaš ljubavni život, 15. veljače, 27. srpnja i 11. kolovoza. To je energija koja vas budi, pokreće s mjesta, pomaže vam da osvijestite što želite, a što ne, pa promatrajte što će se događati u danima iza tih datuma. U cijelu tu priču umiješat će se i kretanje Marsa vašim znakom (16.5.-14.11.) koji će vas voditi u avanture, ali ne i u zasnivanje neke stabilnije veze u kojoj ćete se biti spremni zadržati na duže vrijeme. Nestabilne i nezdrave veze teško da će preživjeti ove tranzite. Bračni parovi trebaju biti spremniji na kompromise, a novi počeci bit će burni, strastveni, ali i dosta izazovni.

Dani sreće: od 18. siječnja do 9. veljače Venera u vašem znaku obećava vam jedno posebno ljubavno iskustvo. Osjećat ćete se voljeno i bit ćete zamijećeni. U drugoj polovini svibnja Uran će se na kraće vrijeme pomaknuti u znak Bika i dogodit će se jedna velika promjena u sferi privatnog života.

RIBE

Godina iscjeljivanja

U odnosu na protekle dvije godine koje su bile zahtjevne i izazovne, predstojeća će imati iscjeljujući učinak. Sve je manje briga i strahova, a sve više zadovoljstva i spremnosti da krenete prema naprijed, u nove ljubavne promjene. U tome vam pomaže i Jupiter koji vam otvara vrata prema putovanjima i udaljenim gradovima gdje pronalazite više sreće i zadovoljstva, a možda i osobu koja vam pruža upravo ono o čemu ste protekle dvije godine sanjali. Ako ste razvedeni, možda vam se u idućoj godini ukaže prilika za zasnivanje drugog braka ili barem ozbiljne veze. Ključna lekcija za vas ove godine je naučiti kako primiti ljubav, odnosno biti s osobom koja će vam otvoriti svoje srce i pokazati vam kako se voli. Bez potpunog otvaranja i pokazivanja osjećaja, neće biti značajnijih pomaka prema naprijed. Imat ćete jedan takav test, pitanje je hoćete li ga prepoznati i prihvatiti. Emocionalna nedostupnost i trčanje za osobom koja vam ne može uzvratiti ljubav, za vas više neće biti opcija, a to vrijedi i za one koji su u braku ili vezi. Ne možete se više žrtvovati, kajati, osjećati grizodušje, davati više nego što dobivate. Sada hoćete biti voljeni, a takva osoba će ući u vaš život. Hoćete li ju pustiti, odluka će biti na vama. Od 23. ožujka do 15. travnja, a potom opet od 26. srpnja do 19. kolovoza retrogradni Merkur kao vladar vašeg polja partnerstva omogućuje vam reviziju onoga što je bilo i postavljanje novih ciljeva.

Dani za sreću: od 10. veljače do 5. ožujka imate priliku po posljednji put testirati jednu priču iz prošlosti. Događaji će vam pokazati je li vrijedno ostati i boriti se ili napokon krenuti dalje. Posljednji mjesec u 2018.-oj donosi zanos i zaljubljenost, sve je izvan razuma.