Veliki godišnji horoskop 2023.

Godina pred nama donosi nam neke značajne promjene i prekretnice. Astrološki najupečatljiviji mjesec je ožujak. Saturn nakon više od dvije godine napušta znak Vodenjaka i 7. ožujka ulazi u prostore Riba gdje će se zadržati do 14. veljače 2026.-e.

Uvijek je riječ o nekom završetku, periodu kada revidiramo prošlost, vlastita postignuća, otpuštamo nešto ili nekoga, i ucrtavamo novi smjer na mapi svog života. Saturn u Ribama pomaže nam ostvariti snove, povezati se sa sobom, može nas potaknuti i na osobni rast i razvoj na način da se suočimo sa svojim strahovima i nesigurnostima te se osnažimo na slabim i ranjivim mjestima.

U istom se mjesecu, točnije 15. ožujka Mars u Blizancima vraća na mjesto s kojeg je krajem listopada 2022.-e krenuo unatrag i omogućuje nam da s obnovljenom energijom i novim spoznajama lakše  i jednostavnije ostvarujemo svoje želje i ambicije.

U ožujku se odvija još jedna astrološka smjena, ali samo privremeno. Pluton se od 27. siječnja 2008.-e, kreće znakom Jarca, a u ožujku po prvi put prelazi u znak Vodenjaka. Kada Pluton uđe u novi znak, a to se u prosjeku događa jednom u 20 godina, naši životi i društvo u cjelini mijenjaju se na dosad neviđene načine. No te promjene su nepovratne, na način da se teško možemo vratiti na staro. Jedan dio našeg života kojem je potrebna transformacija, sada se može obnoviti. Nešto treba umrijeti da bi se novo moglo (po)roditi. Pluton želi da postanemo jači i da se borimo ako je potrebno… ali isto tako želi da znamo kada je vrijeme odustati jer se borba pokazala uzaludnom. Upravo to nam ovaj moćan planet pokazuje jer će se tijekom godine još jednom vratiti u znak Jarca u lipnju i pomoći nam da dovršimo neke teme kojima smo se bavili tijekom ove godine koja je na izmaku.

Jupiter će se do 16. svibnja kretati znakom Ovna i donositi više sreće i blagostanja Ovnovima, Lavovima i Strijelcima. Jupiter u Ovnu svima poručuje – pronađi sreću i blagostanje u inicijativi, poduzimanju novih aktivnosti. Osnaži sebe na način da izađeš iz zone sigurnosti, isprobaš nešto novo. Budi hrabar i odlučan. S njim imamo priliku unaprijediti odnos sa sobom, na način da se pobrinemo za sebe i ispunjenje osobnih potreba. Nakon što 16. svibnja uđe u znak Bika, očekuju nas velike promjene na polju financija. Moguće je da se promijene i globalna financijska kretanja, stanje na tržištu nekretnina i sl. I sve do sredine iduće godine možemo pronaći bolje plaćeni posao, više zarađivati, stabilizirati svoju financijsku situaciju. Ovaj će Jupiter donijeti prave blagoslove Bikovima, Jarcima i Djevicama.

Pomrčine kao veliki okidači promjena

U godini pred nama očekuju nas četiri pomrčine, kao i područja koja će zahvaćati. Od 2021. odvijale su se na relaciji Bik -Škorpion, a od 2023.-e započet će novi ciklus kroz Ovna i Vagu. Njihov učinak ne odnosi se samo na dan u kojem se odvijaju, već i na mjesece koji slijede.

20. travnja očekuje nas prva pomrčina Sunca na posljednjem stupnju Ovna. Ona nas poziva da otpustimo ili promijenimo one dijelove sebe koji nas blokiraju u ispunjenju planova. Uči nas odvažnosti, spremnosti da se zauzmemo za sebe i povučemo jasne granice kako bi se zaštitili od štetnih vanjskih utjecaja.

Pomrčina Mjeseca 5. svibnja u znaku Škorpiona donosi snažan emotivni naboj. Maske padaju. Vidimo ono što je ispod površine. Želimo li zdrave odnose ili se upuštamo u nešto kako bismo zadovoljili svoje nagone?

14. listopada predstoji nam pomrčina Sunca u znaku Vage koja će snažno utjecati na tijek naših odnosa. Lako je moguće da se neki odnosi prekinu, a drugi započnu. Sigurno je da nećemo imati taj luksuz biti u nekom odnosu napola. Ili je ili nije. S njom imamo priliku naučiti i spoznati što nam je potrebno kako bismo bili ispunjeni udvoje.

28. listopada očekuje nas posljednja pomrčina na relaciji Bik/Škorpion. Riječ je o pomrčini Mjeseca u znaku Bika, a njezina glavna tema jest osjećaj sigurnosti. Što mogu učiniti da se osjećam sigurno? Kako mogu unaprijediti svoje samopoštovanje i vjeru u sebe? Na koji način poboljšati i stabilizirati materijalni i financijski aspekt života?

Retrogradni planeti usporavaju događaje kako bi bolje vidjeli

U novu godinu ući ćemo s tri retrogradna planeta. Riječ je o Merkuru, Marsu i Uranu, a svo troje će se u istom mjesecu i pokrenuti prema naprijed. Stoga će neke situacije koje su bile neizvjesne ili nedorečene, dobiti svoj konačni oblik. U poziciji smo pokrenuti ostvarenja, donijeti odluke i odustati od svega što nas koči u daljnjem napredovanju.

Merkur ponovno usporava 21. travnja u znaku Bika, a krenut će naprijed taman prije ulaska Jupitera u isti znak, 15. svibnja. Ovaj planet kao da će nam omogućiti da se bolje pripremimo, bolje isplaniramo i postavimo kvalitetnije ciljeve u svrhu ostvarenja značajnih materijalnih i financijskih ciljeva.

U razdoblju od 23.7. do 4.9. Venera, planet ljubavi i odnosa kreće se unatrag znakom Lava. Vraća nas u ljubavnu prošlost, omogućuje nam da spoznamo što nam treba da bismo bili sretniji u ljubavi. Neke stare veze ponovno se obnavljaju, a one koje započnu kroz ovo razdoblje vjerojatno neće biti dugog vijeka trajanja.

Od 23.8. do 15.9. Merkur u Djevici se kreće usporeno i mogao bi unijeti nešto više nereda u našu svakodnevicu. Kao da malo toga ide po planu. Ispunjenje nekih planova ide sporije ili se odgađa. Pripazite na zdravlje, osobito na želudac i probavu.

I u novu godinu opet ćemo ući s retrogradnim Merkurom od 13. 12. do 2.1.. Budući da će se krajem stare i početkom nove godine vratiti u znak Strijelca, pitat će nas – koja je vizija tvoje budućnosti? Gdje se vidiš u narednih godinu dana i što trebaš da bi život postao ugodnije mjesto za tebe?

A gdje je ljubav?

Ova godina mogla bi mnogima donijeti značajne zaokrete na polju ljubavi i odnosa. Kao da više nemamo kapaciteta podnositi i trpjeti loše odnose, pa postajemo spremniji i odlučniji promijeniti ono što nije dobro. Bude li promjena nemoguća, odlučujemo odustati i krenuti dalje.

Lipanj će s Venerom i Marsom u Lavu jako podignuti temperaturu na polju odnosa. Zavođenje, zaljubljivanje, jaka strast vode nas u nešto novo. Srce bira.

Od 23.7. do 4.9.  retrogradna Venera u Lavu privremeno nas vraća unatrag i preispituje našu odlučnost i sigurnost u sebe na polju ljubavi i odnosa. Možda imamo i neriješenih odnosa iz prošlosti pa se ponovno vraćamo u njih kako bismo dobili potrebna iskustva. Distanciramo se ili povlačimo iz jednog odnosa. Preispitujemo okolnosti.

Saturn u Ribama pomaže nam da uočimo i otklonimo unutarnje blokade zbog kojih se teško povezujemo s drugima, zbog kojih smo sami ili biramo, pristajemo na neadekvatne partnere.

Kako biti zadovoljniji poslom i financijskom stranom života

Astrološki utjecaji pomažu nam da u predstojećoj godini pomaknemo stvari s mjesta. Ostvarujemo novi projekt, mijenjamo posao, nešto kupujemo ili prodajemo, ulažemo u nekretnine ili posao koji će nam u budućnosti donijeti značajnu dobit.

Na nama je samo da se odvažimo, bez obzira što na prvu sve izgleda riskantno i neizvjesno. Sreća će pratiti hrabre i odlučne. A sve ono što smo htjeli ili planirali još kroz ovu, pa potom i sve do kraja svibnja 2023.-e, kroz preostali dio godine ostvarujemo i utemeljujemo.

Znači, želite li uspjeti, želite li bolje poslovno-financijske prilike, nužno je da iskoristite ove utjecaje i upustite se u iskustvo. Ako znate što želite i vjerujete da je to moguće, ostvarenje je izvjesno.

Zdravlje i na što obratiti pozornost

Kroz narednu godinu više pažnje posvetite glavi, očima, zubima. Promijenite i odbacite stare i loše navike. Počnite redovito vježbati i više se kretati.

Moguće je i da dođe do nekih ozdravljenja i iscjeljenja kroz neke alternativne metode, osobito za one koji imaju problema sa štitnjačom ili vratnim dijelom kralješnice.

Saturn u Ribama poziva nas da se pobrinemo za cirkulaciju, a su osjetljiva stopala te vene i krvi ugrušci koji nastaju u tijelu. Starije osobe mogle bi imati problema s reumatizmom i problemima s pamćenjem.

OVAN

Ocjena godine: 5

Ljubav i odnosi: Pred vama je godina koju biste trebali iskoristiti u svakom pogledu. Sve je moguće, važno je samo da znate što želite i kako zamišljate svoj ljubavni život u neposrednoj budućnosti. U maštanju, nemojte biti skromni. Svemir spremno čeka kako bi vam ispunio želje, osobito ako su one sada dobre za vas. Imate sve što vam treba kako biste unaprijedili svoj ljubavni život. Ako ste sami ili usamljeni, čeka vas nova ljubav, moguće već do ljeta. Sretno zaljubljeni bi mogli proslaviti zaruke ili se odlučiti na vjenčanje te vrlo brzo planirati i prinovu. Prošlost i ono što je bilo polako ostavljate iza sebe, pa ako vam je odnos u kojem jeste opterećen neriješenim problemima, već od veljače prionite na njihovo rješavanje. Ne uspijete li u tome, nije isključeno da vam u život dođe jedna nova osoba koja će u vama probuditi sve one uspavane emocije i nahraniti vas onim što vam je sada najpotrebnije.

Sretna razdoblja: Od 1. do 16. ožujka Venera u vašem znaku donosi vam pregršt emocionalnog obilja. Izgledat ćete privlačno, pogledi osoba suprotnog spola zadržavat će se na vama, a vi ste spremniji no ikad krenuti prema naprijed i sve ono loše i negativno ostaviti iza sebe.

Posao i novac: Gledajući unatrag ovo je jedna od perspektivnijih godina za posao i novac. Kao da sve raste, razvija se. Planovi se lako ostvaruju. Odlučujete se za neke krupnije investicije, spremniji se potražiti bolje plaćeni posao ili se izboriti za veća primanja. Bit ćete zavidno produktivni, a ostvareni uspjesi osnažit će vaše samopouzdanje i vjeru u sebe. Vrijeme je i za nove projekte, pa ako postoji nešto što ste željeli odavno, a niste to još ostvarili, iskoristite mjesece koji su pred vama. Lipanj je jako pozitivan za pronalaženje honorarnog ili sezonskog posla, a ako vjerujete da možete osvojiti i neki dobitak na igrama na sreću, angažirajte se do kraja ljeta i po tom pitanju. Odnosi s autoritetima postat će mirniji i ugodniji, a moguće su i neke smjene ili promjene na tom polju kroz veljaču i ožujak.

Sretna razdoblja: Oko 15. ožujka otklonit ćete sve one komplikacije ili zastoje zbog kojih se niste mogli kretati i poslovno razvijati željenom brzinom. Cijeli travanj i dobar dio svibnja pozitivni su za vaše financije. Kupovina, prodaja, povećanje primanja – sve je moguće.

Zdravlje i forma: Pomladit ćete se, imati više energije i optimizma. Uvest ćete zdravije navike u svoju svakodnevicu i više paziti na sebe. Možda je zaista došlo vrijeme da budete zdravo sebični i svoje potrebe s vremena na vrijeme stavite na prvo mjesto. Čuvajte se samo povećanog apetita. Izvjesna je sklonost debljanju. Pomrčina koja će se krajem travnja dogoditi na zadnjem stupnju vašeg znaka najavljuje velike osobne promjene i odluke u bližoj budućnosti. 

Oprez! U prvoj polovini travnja usporite malo. Nedostajat će vam energije, a dodatne obaveze koje idu kroz dom i obitelj, ostavljat će vam malo slobodnog vremena. Krajem travnja ne ulazite u rizične financijske transakcije, a svoje novčane obaveze podmirite na vrijeme.

BIK

Ocjena godine: 4/5

Ljubav i odnosi: Iza vas ostaju izazovi i iskušenja. Još zadnji naleti problema pojavljuju se kroz prva dva mjeseca, a ožujak najavljuje prekretnicu. Napokon ćete riješiti ili početi rješavati neke probleme koji su vas pratili u posljednje dvije godine i do kraja godine sretno zatvoriti stara poglavlja života. Ovo je godina oporavka, stabilizacije, moguće i nove ljubavne priče, osobito ako ste sami i željni ljubavi. Parovi koji su prošli kroz krizu u prilici su regenerirati svoj brak i ponovno se povezati na zdravim osnovama. Pojavljuje se neka nova vizija budućnosti, neopterećena materijalnim i emocionalnim tegobama. Vaš odnos se dalje razvija, pod uvjetom da to oboje želite. Ukoliko ste se nedavno razveli, u predstojećoj godini dolazi nova ljubavna priča, dolazi osoba koja će biti pravo osvježenje za vas. Samci više neće biti usamljeni. I društveni život će postati bogatiji i raznovrsniji. Novi ljudi sada ulaze u vaš život i obogaćuju ga na razne načine.

Sretna razdoblja: Nešto što će započeti krajem ožujka ili početkom travnja, počet će se intenzivnije razvijati kroz drugu polovinu svibnja. Moguće je i da ljeto bude burno, strastveno i uzbudljivo, osobito srpanj. Kada Venera uđe u znak Djevice nakon svoje retrogradne faze u Lavu, 9. listopada, sve će nekako sjesti na svoje mjesto.

Posao i novac: Jupiter od 16. svibnja ulazi u vaš znak i najavljuje porast dobrih prilika. S Jupiterom se sve širi i raste, a budući da je u vašem znaku koji je simbol egzistencije i novca, za očekivati je je i napredak na tom polju te izlazak iz nekih kriznih situacija. Sve se oporavlja, ali i vi. Vjerujete u uspjeh, imate više energije i samopouzdanja, a primijetit ćete kako vas više cijene i na poslu. Ponudit će vam i se i nove prilike, osobito ako niste zadovoljni tu gdje jeste. Iskorak u nešto novo je više nego preporučljiv i poželjan. U prilici ste i nešto učiti, započeti novi posao, povećati svoja mjesečna primanja. Putovanja i kontakti s inozemstvom su jako naglašeni, pa ako imate ambicije preseliti u drugi grad ili u neko manje mjesto u prirodi, ovo je godina za to ili barem za pripremu ostvarenja tog plana. Imate li mogućnosti i sredstava, dobit može doći i od kupovine ili iznajmljivanja nekretnine.

Sretna razdoblja: Vrijeme od 15. svibnja do 10. lipnja sjajno je za ugovaranje novog posla, za početak ili završetak jednog velikog projekta ili pak za odluku o daljnjem školovanju i obrazovanju. Očekuju vas neke dobre i pozitivne poslovne i financijske vijesti.

Zdravlje i forma: Bit ćete dobrog zdravlja. Stare smetnje i tegobe u potpunosti se povlače. Jupiter vas ozdravljuje na svim razinama, no istovremeno i povećava apetit, pa više pozornosti posvetite prehrani. Izbacite ugljikohidrate. Pomrčina Mjeseca u vašem znaku, 28. listopada potiče vas da konačno otpustite sve loše i toksične emocije koje vas vežu uz prošla iskustva.

Oprez! U razdoblju retrogradne Venere od 23. srpnja do 4. rujna smanjite ljubavna očekivanja i trošite u skladu s mogućnostima. Izbjegavajte kupovinu vrijednih predmeta, obavite nužne popravke u domu, a u ljubavi ne donosite odluke iza kojih ne možete stati. Radije pričekajte da vidite daljnji razvoj događaja.

BLIZANCI

Ocjena godine: 3/4

Ljubav i odnosi: Prelazak Saturna u znak Riba od ožujka mogao bi u naredne dvije i pol godine promijeniti sliku vaših odnosa. Postajete svjesniji onoga što ne funkcionira u vašim odnosima i shvaćate da imate mogućnost izbora. Jedna opcija je učiniti sve što možete da pronađete novi način komuniciranja i povezivanja s partnerom. Bude li on surađivao, odnos će postati jači. Druga opcija je da shvatite kako je trud uzaludan te da ćete u neko doba trebati donijeti odluku za dalje. Neke veće odgovornosti i tereti ulaze u prostor vašeg braka, rješavajte ih zajedno. Samci bi kroz ovu godinu bi mogli naići na osobu koja je mlađa od njih ili na nekog s kojim se ne mogu emotivno povezati. Ulazak u karmički odnos ili s nekim tko je zauzet, bit će dosta intenzivan i naporan, no ako iz toga nešto možete naučiti i izvući za sebe, neće biti uzaludno. Jupiter će u prvom dijelu godine obogatiti vaš društveni život i donijeti vam veliku podršku prijatelja.

Sretna razdoblja: Tijekom boravka Venere u vašem znaku od 11. travnja do 7. svibnja pojavit će se neke nove prilike na ljubavnom planu. Ide napredak, osjećaj osobnog zadovoljstva će biti zamjetan, privlačit ćete druge u svoju blizinu, a okolnosti će vam ići u prilog.

Posao i novac: Očekuje vas porast odgovornosti, ali i osjećaj koji će se javljati povremeno, a koji će vam govoriti – vrijeme je za promjenu. Možete više i bolje, a imate često dojam da vas okolnosti ograničavaju ili da ne možete napredovati koliko biste to htjeli i željeli. No istovremeno se pojavljuju i nove mogućnosti koje vas pozivaju na neke važne odluke. U prilici ste promijeniti posao, ostvariti neke dugoročne planove i ambicije, no da bi to bilo moguće , važno je da ne stojite na mjestu i čekate na priliku. Kreirajte ju sami. Pokrenite se s mjesta, osobito tijekom proljetnih mjeseci. Financije će se početi mijenjati od pomrčine Mjeseca 5. svibnja. Nešto okončavate u mjesecima nakon toga i zauzimate nove startne pozicije. Promijenit će se i način na koji ostvarujete svoje planove. Imat ćete podršku, samo ju trebate zatražiti i povezati se s pravim osobama.

Sretna razdoblja: Od 11. do 27. lipnja Merkur se kreće vašim znakom i povećava vidljivost vaših poslovnih znanja, vještina i talenata. Uspješno nešto prodajete, sklapate novi dogovor ili ugovor, započinjete posao koji bi do kraja godine mogao povećati vaša primanja.

Zdravlje i forma: U pojedinim razdobljima predstojeće godine osjetit ćete pad energije, primijetit ćete da vam treba više ustrajnosti i strpljenja kako biste nešto riješili i pokrenuli. Zato je važno da pronađete zdravu ravnotežu između rada i odmora. Više pozornosti posvetite stopalima, plućima i općenito dišnom sustavu. Od sredine srpnja do kraja kolovoza uzmite vrijeme za predah. Usporite malo.

Oprez! Obratite pažnju na ono što će se događati sredinom ožujka, a potom od 16. do 22. srpnja. Neke se okolnosti kompliciraju, a na površinu izlazi ljutnja. Ne donosite važne odluke, dajte si vremena da shvatite što bi bilo najbolje za vas u toj situaciji. Ne ulazite u rizične financijske transakcije, a ne riskirajte niti u ljubavi.

RAK

Ocjena godine: 4

Ljubav i odnosi: Napokon kreće nabolje. Kao da stajete na vlastite noge, osjećate više samopouzdanja i slijedom toga imate i više hrabrosti reći, postaviti granicu, tražiti, izboriti se za sebe. Ne pristajete na manje od onog što zaslužujete. S ožujkom konačno zatvarate vrata prošlosti i spremni ste za nešto novo. Ako to znači i prekid jednog odnosa, učinili ste pravu stvar jer vas čeka nešto puno bolje za vas. U dugim vezama doći će do poboljšanja, na način da će neka stara zamjeranja i nezadovoljstva nestati. Postat ćete privlačniji i zanimljiviji svom partneru jer ste pozitivniji i zadovoljniji sobom. Oni koji traže partnera, mogli bi se jako zainteresirati za osobu koja živi u drugom gradu. Svidjet će vam se njezin način razmišljanja, a primijetit ćete i kako kroz taj odnos širite vlastite horizonte, osjećate se sigurno i nekako spremnije za nove pothvate koje ste u godinama iza sebe odgađali.

Sretna razdoblja: Venera u vašem znaku uljepšat će vam proljeće. U danima od 7. svibnja do 5. lipnja dolazi ljubav. Privlačite druge svojim osmjehom, toplinom, šarmom kojem je teško odoljeti. Netko bi se jako mogao zagrijati za vas. Trebat će vam to. Trebat će vam ti leptirići u trbuhu….

Posao i novac: Rastete i razvijate se i u poslovnom smislu. Saturn vam daje disciplinu, strukturu, priliku za novi poslovni početak u kojem možete ‘unovčiti’ sva dosad stečena znanja i iskustva. Osim toga, cijela godina savršena je za učenje i edukaciju, osobito ako se želite prekvalificirati ili učiti nešto zato što vas to područje jako zanima. Imate priliku i podučavati druge ako to vaš posao uključuje, kao i ostvariti poslovnu suradnju s inozemstvom ili ljudima koji žive u udaljenom gradu. Tijekom druge polovine godine, točnije od lipnja Jupiter u Biku pomaže ostvarenju zacrtanih planova. Moguća je i dobit od sudjelovanja u nekom timskom projektu ili kroz neka udruženja ljudi koji imaju sličan ili isti cilj. Kada godina dođe svom kraju i kada se okrenete unatrag, imate priliku biti ponosni na sebe, osobito ako ste poduzeli sve ono što ste planirali.

Sretna razdoblja: Svibanj i lipanj, potom i srpanj donose neke važne poslovne iskorake. Izgledno je rast na financijskom planu, kao i prilika da riješite neke stare financijske probleme. U prvoj polovini srpnja bit ćete jako uspješni u onome što ćete raditi.

Zdravlje i forma: I zdravlje vam se poboljšava. Imate više energije. Poduzimanje vam ide lakše i jednostavnije. Budete li ‘radili’ na sebi, očekujte i veliki kvantni skok na planu osobnog razvoja, a posljedično i na kvaliteti svog života. I iskoristite svaku priliku za neko putovanje ili bijeg u prirodu. U drugoj polovini godine osim Saturna, štiti vas i Jupiter, dakle vaš život dobiva novu notu stabilnosti.

Oprez! Jedan dio travnja i prva polovina listopada mogu biti nešto izazovniji periodi kada je dobro usporiti, ne forsirati ono što ne ide i izbjegavati blizinu ljudi koji vas iscrpljuju i umaraju. Uzimajte dodatke prehrani, redovito vježbajte i ne ulazite u konflikte s nekim ljudima.

LAV

Ocjena godine: 4

Ljubav i odnosi: Duhovi prošlosti polako ostaju iza vas. Prva dva mjeseca vam donose neka nova saznanja i uvide o odnosu koji vas zanima, da biste od ožujka postati zreli za donošenje važnih odluka vezanih uz vaš brak i općenito vaše odnose. Sada je važno da počnete primjenjivati ono što ste kroz protekle dvije i pol godine shvatili o sebi kroz svoje izbore i postupanja na polju ljubavi i odnosa. Neki odnosi će se promijeniti, drugi okončati, treći postati još jači. Neki od vas će možda odlučiti neko vrijeme samovati jer vam treba ta vrsta oporavka, no lako je moguće da se kroz godinu ipak pojavi netko tko će vas jako privući na način da ipak donekle pogazite svoju prvotnu odluku. Ovo je i važno vrijeme da preispitate kvalitetu seksa u vašem braku ili vezi, te da vidite možete li se tu nešto poboljšati ili promijeniti ako niste zadovoljni. Izostanak seksa može negativno utjecati na vaš odnos.

Sretna razdoblja: Dugotrajni boravak Venere u vašem znaku (5.6.-9.10.) sigurno će vam pomoći da unesete više sreće i zadovoljstva i svoj ljubavni i društveni život. Opet ste na pozornici, zabavljate druge, imate puno pažnje bliskih osoba i zaista se možete osjećati voljeno. Na vama je da to dopustite.

Posao i novac: Prilike su dosta povoljne i poticajne. Primjerice od početka godine do sredine svibnja nešto dobro dolazi kroz državne institucije, suradnju sa strancima i inozemnim tvrtkama, a moguće je i da vam neki zakonski okviri idu u prilog kako biste nešto pokrenuli, uredili ili poboljšali. Saturn će vas učiti kako da dijelite svoje resurse s drugima, ali isto tako i da uzmete ono što vam drugi imaju za ponuditi. Neki Lavovi mogli bi zatvoriti kredit, a drugi se odlučiti za njega kao način financiranja koji pomaže ostvarenju poslovnih ili životnih planova. Posuđujete li novac drugima, tu budite oprezniji, isto tako i ako ste skloniji rizičnim investicijama. Ovo je godine u kojoj je bolje igrati na sigurno i provjereno.

Sretna razdoblja: Kroz kolovoz može doći do financijskog rasta i preporoda. Ostvarujete jedan poslovni ili financijski plan. A konačni završetak započetog očekuje vas krajem rujna ili početkom listopada kada Merkur izađe iz svoje retrogradne faze dok će boraviti u vašem polju financija.

Zdravlje i forma: Dosad ste već mogli shvatiti što vas koči ili blokira, koji su to strahovi i što je to to sada možete pustiti iz svog života da bi vam bilo lakše. Ne učinite li to, osjetit ćete kako vam energija opada ili da češće posežete za nekim načinom bijega od stvarnosti. Ovo je odlična godina za terapiju kojom se oslobađate svega toksičnog i lošeg. Pripazite na vrat, kralješnicu, štitnjaču.

Oprez! Od druge polovine listopada, pa kroz veći dio studenog očekuju vas neke neprilike i izazovi koji mogu biti vezani uz dom, obitelj, roditeljsku ulogu, ali i ljubav. Stanite na loptu. Ne produbljujte sukobe. Pristanite na kompromise. Budite blagi i strpljivi prema sebi i pripazite na zdravlje.

DJEVICA

Ocjena godine: 3/4

Ljubav i odnosi: Ulaskom Saturna u znak Riba i u polje vaših odnosa, mnogo toga će se promijeniti u naredne dvije i pol godine. Saturn vas suočava sa stvarnošću, jasnije vidite što je moguće, a što nije, svjesniji ste ograničenja drugih ljudi, ali i onih vlastitih. Sva iskustva koja dolaze kroz druge, ali i kroz vaše odnose bit će na neki način sudbinski, potiču vas da se mijenjate, sazrijevate i donosite važne odluke za dalje. Loši i toksični odnosi će se prekinuti, shvatit ćete da više nemate snage nositi tuđe terete na svojim ramenima. Krenut ćete dalje. U dugim vezama potrebno je unijeti neke nove sadržaje koji će vratiti strast, ali i osjećaj emocionalne povezanosti. Ne uzimajte svoju priču zdravo za gotovo i ne dopuštajte da drugi na isti način doživljavaju vas. Moguće je i da vam u život uđe osoba koja će za vas biti jako važna. Možda donosi neko učenje o ljubavi, možda vam pomaže da se promijenite ili u konačnici naprosto ostavite prošlost iza sebe. I vidite da li i u kolikoj mjeri djeca i odnos s njima utječu na ostvarenje vaših ljubavnih želja.

Sretna razdoblja: Od 9. listopada do 8. studenog Venera se kreće vašim znakom i obasipa vas pozitivnim vibracijama. Dolaze neki dobici i ispunjenja. Sretni ste jer će vam se jedna želja ispuniti. Drugi će vam često upućivati komplimente na račun vašeg izgleda, ali i ponašanja. Samci, iskoristite taj period za potragu za novom ljubavi.

Posao i novac: U prvom dijelu godine imate priliku revidirati svoju financijsku situaciju i riješiti neka dugovanja iz prošlosti. Kao da postajete svjesniji gdje ste sami sebe sabotirali na polju novca, a promjenom tih negativnih elemenata, utisnut ćete novi razvojni moment u financijskom, ali i u poslovnom smislu. Neki od vas će riješiti pitanja vezana uz nasljedstvo, a mogući su i dobici od drugih ljudi. Od svibnja pa nadalje pozitivan aspekt Jupitera jača vjeru u uspjeh i kao da vam otvara vrata prema novim poslovnim mogućnostima. Jupiter u Biku može vam pomoći da dovršite ili započnete školovanje, kao i da riješite svu potrebnu dokumentaciju za ostvarenje jednog plana. Dobre stvari mogu doći kroz putovanja i suradnju s udaljenim osobama, kao i od ljudi koji su stručni u nekom području koje vas sada zanima.

Sretna razdoblja: Kroz kolovoz Merkur i Mars prolaze kroz vaš znak pa će to biti jedno od aktivnijih razdoblja u godini, gotovo u svakom pogledu. Od ljubavi, do posla i novca. Potom u rujnu možete zaraditi više ili pronaći nove izvore zarade. Isti trend provlači se i kroz cijeli listopad. Iskoristite ono što vam se nudi.

Zdravlje i forma: Umjesto dugotrajnih analiza i prepuštanja strahovima zbog kojih se ne odvažujete na promjenu, pokušajte ovu godinu učiniti nešto novo, drukčije nego dosad. Promijenite prehranu. Počnite redovito vježbati. Rođeni u kolovozu i početkom rujna mogli bi izgubiti na tjelesnoj težini.

Oprez! U veljači i ožujku može doći do nekih napetosti u privatnom okruženju, ali i na poslu, u odnosu s autoritetima. Ne produbljujte nesporazume. Otvoreno recite što vas smeta. I vrijeme je da odustanete od nekih osoba ili situacija koje ste davno prerasli. Naprosto krenite dalje, tražeći bolje za sebe.

VAGA

Ocjena godine: 3/4

Ljubav i odnosi: Od početka godine do sredine svibnja Jupiter će boraviti u vama nasuprotnom znaku Ovna i prilično podignuti prašinu na polju vaših odnosa, ali na način da vas može izbaciti iz zone komfora, potaknuti vas na neke odluke na koje dosad niste bili spremni ili vam u život dovesti jednu osobu koja će vam izmaknuti tlo pod nogama. S ovim utjecajem važno je da ne žurite i da ne pretjerujete. Ako je vaše, ako je to ono pravo, neće vam pobjeći. Komunikacija s partnerom i drugim ljudima postaje važno mjesto. Jedna rečenica može pokrenuti lavinu zbivanja, dovesti do zbližavanja, ali isto tako i do ključne odluke – vrijeme je za rastanak. Možda ćete zbog ljubavi česte sjedati u auto i kretati na put, a moguće je i da vam se u vidokrugu pojave dvije osobe koje će vas jako zainteresirati. Kako će se teme koje će vas pratiti od početka godine razvijati i okončati, postat ćete svjesni od 12. do 17. svibnja.

Sretna razdoblja: Sreća u ljubavi pokucat će vam na vrata kroz studeni. Venera će naglasiti vašu privlačnost i lakoću stupanja u nove kontakte. Zračit ćete energijom koja će privlačiti poglede suprotnog spola. Moguće je i da vam se dogodi fatalna privlačnost na prvi pogled s osobom koja će biti uporna u nastojanju da vas zavede.

Posao i novac: Poslovna kretanja idu od sklapanja novih ugovora, revizije postojećih do spremnosti da se upustite u jednu veću financijsku investiciju koja može biti vezana i uz nekretnine. Saturn od ožujka ulazi u vaše polje posla i najavljuje dugoročne promjene na način da neki dosadašnji načini kako ste obavljali svoj posao i čime ste se dosad bavili više neće biti funkcionalni. Kao da od nečeg trebate odustati, da biste dobili nešto bolje. Moguće je da ćete puno raditi, na mjesece i previše, pa gledajte kada treba zastati i odmoriti. Financijske perspektive bit će mnogo bolje u odnosu na prethodne godine. Na tom polju se stvari stabiliziraju, postaju izvjesnije, zadovoljni ste omjerom rada, uloženog truda i primanja. Neki pripadnici ovog znaka mogli bi i promijeniti posao ili započeti nešto novo.

Sretna razdoblja: Tijekom listopada možete postići puno. Produktivni ste, komunikativni, vaš se rad cijeni i uspješni ste u dolaženju do onoga što vam je u datom trenutku najpotrebnije, bilo da je riječ o osobi, informaciji, nekoj usluzi. Pojavit će se i prilika za ostvarenje dodatne zarade.

Zdravlje i forma: Uglavnom dobro i stabilno – prognoza je za zdravlje u narednoj godini. No kako je Saturn u vašem polju rada i zdravlja, vrijeme je da odustanete od nekih navika koji štete vašoj formi i vitalnosti. Sjedilački način života, pušenje, nepravilna prehrana, samo su neke od njih. Odlučite da ćete se s više pažnje odnositi prema sebi i svom tijelu.

Oprez! Travanj bi mogao biti nešto izazovniji mjesec za vas. Sve vas živcira, neki ljudi vam postaju jako naporni, skloni ste izgubiti živce, u brzini pogriješiti, ljuti vas šef ili jedan od roditelja, ali sve je to moguće zaobići, ako postupate svjesno i mirno, osobito u okolnostima kada vam se jako podigne ljutnja.

ŠKORPION

Ocjena godine: 4

Ljubav i odnosi: Ulazite u razdoblje kada napokon možete odahnuti. Unatrag nešto više od dvije godine Saturn vam je postavljao ograničenja i ubacivao vas u situacije za koje niste uvijek imali kapaciteta za iznijeti ih. No od ožujka pa nadalje, Saturn vam pokazuje svoju dobru stranu, a Jupiter od sredine svibnja ulazi u polje odnosa, pa će vaš ljubavni život proći kroz fazu oporavka i potpune regeneracije. Ako dosad niste znali s kim bi i da li bi, ovo proljeće će vam se puno toga razjasniti. Teške i toksične odnose ostavljate iza sebe i spremno odabirete za sebe ono što će vam dati osjećaj sigurnosti, mira i zadovoljstva. Mnogi Škorpioni započinju jedan značajan odnos koji ima predispoziciju da traje, brakovi će se oporaviti od starih brodoloma, a roditelji ovog znaka imat će razloga biti ponosni. Slobodni bi se mogli jako zaljubiti, a moguće je da to bude jedna mlađa osoba, moguće rođena i u znaku Jarca ili Riba.

Sretna razdoblja: Kraj godine bit će posebno sretan za vas. Venera u vašem znaku najavljuje jako ugodne i pozitivne promjene koje će prohujati vašim ljubavnim životom. Bit će puno strasti, uzbuđenja, pa i pustolovina ako to želite. No već u studenom će se okolnosti početi zakuhavati, a realizacija ide kroz prosinac.

Posao i novac: I ovaj dio života doživjet će regeneraciju i rast. Dolaze vam nove poslovne ponude i mogućnosti kroz suradnju s drugim ljudima. Moguće je i da u ono što ćete raditi bude uključeno veći broj ljudi ili da privučete pozornost javnosti. Kroz prvu polovinu godine ide jedna poslovna promjena, odnosno prilika da promijenite ono s čime niste zadovoljni ili započnete rad na jednom novom projektu. Iskoristite razdoblje do lipnja kako biste jedan važniji dio posla obavili ili isplanirali, a potom do kolovoza pokušajte uzeti predah. Utjecaj Venere i Marsa u Lavu mogao bi vas previše iscrpiti ili vas uvući u nepotrebne probleme i konflikte s nadređenima. Preostali dio godine bit će jako dobar za vas, u svakom pogledu, stoga zapnite!

Sretna razdoblja: Kroz drugu polovinu studenog mogli biste kapitalizirati neka svoja znanja i iskustva. Na račun vam sjeda novčani iznos s kojim ćete biti više nego zadovoljni. Cijeli prosinac pokazuje na povećanu aktivnost na financijskom planu, stoga je za očekivati da ćete puno raditi, ali i riješiti neka novčana pitanja.

Zdravlje i forma: Zdravstvena situacija će se poboljšati. Sretniji ste, mirniji i zadovoljni kako će se okolnosti u vašem životu dalje razvijati. Uran u Biku još povremeno može donijeti neka iznenađenja zato pripazite na vrat, grlo, štitnjaču i glasnice. Odlazite češće na masažu, mir pronađite kroz meditaciju ili boravak u prirodi.

Oprez! U lipnju neće sve ići kako ste zamislili. Želje su jake, no kao da se razvijaju do određene granice, a potom dolazi do zastoja ili prekida, osobito krajem mjeseca. I sve je u redu ako u ljubavi tražite avanturu, pojavit će se. No ako očekujete nešto ozbiljno može doći do neugodnih iznenađenja.

STRIJELAC

Ocjena godine: 3

Ljubav i odnosi: Očekujte promjene koje idu kroz vaš privatni život i putem kojih ćete riješiti neke probleme koji vas prate duže vrijeme. U prvoj polovini godine u tome će vas podržati Jupiter koji će vas zaraziti svojim optimizmom, pa ćete sve više vremena odvajati za druženje, izlaske i povezivanje s ljudima koje volite. Moguće je i da proširite krug prijateljstava i da si priuštite neke stvari kojih ste se u posljednje vrijeme odricali. Vašem braku ili vezi bit će potrebna injekcija adrenalina. Saturn u Ribama poziva vas da raščistite neke stare probleme i izgradite nove temelje svog odnosa da biste u budućnosti bili sretniji. Ukoliko sve ostane po starom, moguće je i da dođe do nezadovoljstva te da se pojavi potreba da se odmaknete od rutine i monotonije kroz jedan odnos koji će vam pružiti sve ono što trenutno nemate u svom odnosu. Delegirajte neke odgovornosti, podijelite obaveze u kućanstvu i one vezane uz djecu, olakšajte si život.

Sretna razdoblja: Tijekom travnja, a potom u lipnju, pa opet tijekom prosinca očekuje vas porast uzbuđenja na polju ljubavi. Novo poznanstvo, putovanje, strast, buđenje uspavanih emocija, samo su neki scenariji koji bi se mogli razviti u navedenim razdobljima. Uzmite najbolje za sebe.

Posao i novac: U ovoj godini očekuje vas jedna prekretnica koja može biti vezana uz rješavanje imovinskih pitanja, obiteljskog vlasništva i kućnog budžeta. Novac će jako utjecati na vaš privatni život, kao i odnos s partnerom i djecom. U prilici ste kupiti ili prodati nekretninu, riješiti stambeno pitanje, stabilizirati egzistenciju. Od svibnja pa u narednih godinu dana očekuje vas i jedna pozitivna promjena poslovne prirode. Mogli biste pronaći novo zaposlenje ili napredovati na postojećem radnom mjestu. Vaši se poslovni šire, a s njima i vaše financije, stoga iskoristite prilike koje vam dolaze u tom razdoblju. Osim toga, sada možete tako isplanirati svoju svakodnevicu da vam je ona ugodnija, manje naporna i teretna te da u tjednu imate i vremena za odmor i razonodu.

Sretna razdoblja: Studeni i prosinac će biti dva vrlo upečatljiva mjeseca na poslovnom i financijskom području. Nešto unaprjeđujete, ostvarujete, jako ste aktivni i nema toga što uz malo volje i truda nećete uspjeti ostvariti. I bez obzira na sva ograničenja, uspjet ćete u svojim naumima.

Zdravlje i forma: Na razdoblja ćete osjetiti jaki umor i potrebu da zastanete i predahnete. Poštujte svoj unutarnji ritam i ne naprežite se preko svojih mogućnosti. Gledajte da imate kvalitetu spavanja te pronađite kanale kroz koje ćete izbacivati stres i napetost. Od lipnja pa nadalje Jupiter vas poziva da unaprijedite svoje zdravlje, možda se podvrgnete i nekim estetskim tretmanima pomlađivanja.

Oprez! U kolovozu ćete biti dosta nervozni, a moguće je i da budete okruženi ljudima koji će vam biti jako naporni. Stoga gledajte kako da pronađete svoj mir i udaljite se od svega što vas uznemirava. Više pažnje posvetite probavi, želucu, kukovima i bedrima. Odluke donosite nakon što vas prođe ljutnja.

JARAC

Ocjena godine: 4/5

Ljubav i odnosi: Većina planeta bit će na vašoj strani, stoga imate sve uvjete kako biste kroz narednu godinu unaprijedili svoj privatni život i bili sretniji. Velika prekretnica izvjesna je u ožujku kada Saturn, vladar vašeg znaka prelazi iz Vodenjaka u znak Riba. Obično je to vrijeme kada nešto dovršavate i ostavljate iza sebe sve što više nema svrhu i ne može se dalje razvijati. Zato se oprostite i od svega onoga što vas ometa kako biste i u svom ljubavnom životu bili sretniji i radosniji. Vrlo brzo će vam u tome pomoći i Jupiter koji će ulaskom u znak Bika (svibanj), najaviti novu eru u vašem ljubavnom životu. Vrijeme je da se opustite i dopustite ljubavi da vas pronađe. Sve je moguće od zaljubljivanja do potrebe da izađete u svijet i pogledate što tamo sve ima za vas. Partnerski odnos bi se mogao poboljšati i osnažiti nakon dugo vremena. Kao da će vam i neke vanjske okolnosti pomoći u tome.

Sretna razdoblja: Svibanj će vam donijeti povećani interes drugih ljudi za vas i vaš život. I dok će priroda cvjetati i bujati nakon dugog zimskog sna i vi se budite zajedno s njom. Računajte na to da ćete jednoj osobi jako zapeti za oko. A ono što će ona činiti, izvlačit će vas iz zone sigurnosti.

Posao i novac: Velika odluka je pred vama. U ovoj godini odlučujete bolje, više i drukčije. U godinama iza skupili ste dovoljno iskustva i znanja koje sada možete manifestirati na način da povećate svoj ugled na tržištu rada, unaprijedite svoje poslovanje ili možda odlučite pokrenuti i privatni posao. Ovo je godina velikih promjena za vas ili pripreme za ono što tek slijedi, zato iskoristite sve mogućnosti koje vas razvijaju i unaprjeđuju u svakom pogledu. Napustite poslove koji se ne mogu više razvijati ili koji vam ne donose zaradu. Jupiter će vam dati vjeru i samopouzdanje, znat ćete da možete više i bolje. Osim toga, iskoristite i sve one prilike koje mogu još više povećati opseg vašeg znanja i unaprijediti već stečene vještine. Godina je odlična za edukacije, kao i za prenošenje svog znanja drugima.

Sretna razdoblja: U siječnju i veljači pripremate teren za promjene. Postajete sve svjesniji sebe i svojih mogućnosti. Na vaš račun bi mogao sjesti i poveći iznos ili ćete odraditi neke veće poslove koji će vam do ljeta donijeti veću zaradu. U svibnju okušajte i sreću u nagradnim igrama.

Zdravlje i forma: Zdravlje će biti odraz vašeg unutarnjeg stanja. Što ćete biti mirniji i ispunjeniji to ćete se osjećati mlađe i poletnije. A kroz ovu godinu velika je mogućnost da se zaista tako i osjećate. Dotjerat ćete svoju figuru, više se kretati i živjeti aktivnije te se osjećati puno bolje u svojoj koži. Druženje s djecom bit će za vas izvor radosti i pozitivne energije.

Oprez! Tijekom druge polovine rujna i prve polovine listopada Mars u Vagi utjecat će na pad energije, pa usporite malo. Pripazite na zdravlje, osobito na mjehur i bubrege. Odustanite od svega što vas iscrpljuje. Neki ljudi će vas pritisnuti svojim prevelikim očekivanjima. Naučite reći ‘ne’ i ostati pri tome.

VODENJAK

Ocjena godine: 4

Ljubav i odnosi: Izlazak Saturna iz vašeg znaka u ožujku omogućuje vam da podvučete crtu iza protekle dvije i pol godine i započnete jedno novo poglavlje na svim životnim poljima, pa tako i u ljubavi. Pronalazite mir s onim što jest. Više prihvaćate, manje se borite. Dugotrajni boravak Venere u vama nasuprotnom znaku, od lipnja do 9. listopada kao da će pročistiti vaše polje odnosa na način da će vam pokazati što i koga možete voljeti, a s kim ne možete uspostaviti iskrenu interakciju. Ta Venera probudit će jako vašu srčanu energiju i pokazati vam na koje se sve načine možete povezati s partnerom, drugim ljudima i živjeti ljubav. Ako ste sami, pojavit će se osoba koja će vas emotivno probuditi, dok će zauzeti imati neke nove planove s partnerom koji se tiču njihove zajedničke budućnosti. Moguće je da vam i ova godina donese preseljenje, rođenje djeteta i unaprijedi vaš privatni život.

Sretna razdoblja: Tijekom siječnja Venera će boraviti u vašem znaku i oplemeniti vašu svakodnevicu ugodnim i zabavnim sadržajima. Bit ćete sretni i zadovoljni. Osjećat ćete se voljeno, a burna zbivanja u društvenom životu ukazuju da ćete rijetko samovati te vrlo često izlaziti i zabavljati se.

Posao i novac: Kretanje Saturna vašim poljem novca ‘podučit’ će vas kako što bolje i produktivnije raspolagati sa svojim financijama. Sada možete stabilizirati svoju financijsku priču, odlučiti se za nove i dugoročno isplative financijske investicije i više štedjeti ukoliko vam to mogućnosti budu dopuštale. Ulazak Jupitera u vaše polje doma od svibnja aktivira potencijal za kupoprodaju nekretnine, rješavanje stambenog pitanja, kao i za mogućnost preseljenja. Osim toga, moguće je i da više razmišljate o nekom privatnom poslu koji bi vam dao više slobode i mogućnost da na drukčiji način raspolažete svojim vremenom. Sada ste u mogućnosti ostvariti i živjeti ono o čemu ste sanjali u godinama iza vas. Odluka je na vama. Potrebno je samo skupiti hrabrosti i krenuti. Zvijezde su na vašoj strani.

Sretna razdoblja: U drugoj polovini veljače Merkur u vašem znaku istaknut će vašu verbalnu uvjerljivost, povezati vas s ljudima koji će vam pomoći u ispunjenju planova i usmjeriti vas na poslove na kojima možete dati najbolje od sebe, a isto tako i povećati prihode u mjesecima koji slijede.

Zdravlje i forma: Izlaskom Saturna iz vašeg znaka kao da će vam spasti neki tereti i ograničenja. Prodisat ćete, osjećati se slobodnije. Pronaći ćete neke nove sadržaje koji će vas ispuniti i učiniti sretnijima. Utjecaj Urana može povremeno donijeti smetnje vezane uz hormone, kralješnicu ili želudac, no ništa što bi vas destabiliziralo na duže staze.

Oprez! Tijekom studenog dolaze neka opterećenja kroz koja pokušajte proći što mirnije. Izgledno je da vas očekuju veće odgovornosti koji dolaze kroz posao i poslovne autoritete. Pripazite i na zdravlje, osobito na reproduktivne organe. Više se odmarajte i nemojte udovoljavati drugima na vlastitu štetu.

RIBE

Ocjena godine: 4

Ljubav i odnosi: Spremni ste za prihvaćanje većih odgovornosti u svom privatnom životu. Mlađi pripadnici ovog znaka odlučuju se na brak ili roditeljsku ulogu. Planirate dugoročno. Jasnije vam je što želite, a što nije dobro za vas. Saturn vas suočava s realnim i mogućim, pa će se neke iluzije i zablude razotkriti. Kao da vam se i prošlost vraća, pa vam u život dolaze neke osobe koje dugo niste vidjeli i čuli. Poseban odnos uspostavit ćete s jednom zrelijom osobom koja bi mogla imati ulogu mentora ili učitelja i pomoći vam da unaprijedite neke aspekte svog života. Ovo je godina u kojoj pronalazite mir s onim što je bilo, dobivate nove uvide vezane uz prošla iskustva i spremniji ste više no ikad ostaviti iza sebe loše odnose, ljude koji vas na poštuju, sve ono što vas čini nesretnima. Sa Saturnom odrastate, postajete duhovniji i prizemljeniji na način da sad možete manifestirati svoje snove.

Sretna razdoblja: Od travnja Mars se kreće znakom Raka i kao da budi onaj strastveni dio vaše prirode koji voli zavoditi, zabavljati se i koji je najviše svoj kad je zaljubljen. Proljeće zaista može donijeti neke pomake na polju ljubavi i odnosa. Krenite u svijet i istražite što se sve tamo nudi.

Posao i novac: U vama se aktivira nova stvaralačka energija. U predstojeće dvije godine možete kapitalizirati sve ono što ste naučili i izvještili u godina iza vas. Očekuje vas jedan novi početak koji će biti značajan za idućih 12 godina vašeg života. Taj početak može biti novi posao, rad na jednom velikom projektu, možda i odlazak u mirovinu. U svakom slučaju, idu promjene sudbinskog predznaka, pa je dobro slijediti svoju intuiciju i dopustiti sebi neke iskorake u nepoznato. Usudite li se, Jupiter će uvećati vaša primanja, a dugoročno vam omogućiti da ostvarujete i honorarna primanja, ako je to u vašem interesu. Važno je samo da znate što želite i da krenete materijalizirati svoje želje. Na kraju godine, kada se okrenete unatrag, imat ćete razlog biti sretni i ponosni ostvarenim.

Sretna razdoblja: U lipnju Venera i Mars u Lavu jako podižu vašu radnu temperaturu. Zbivanja na radnom mjestu pokazat će vam kojim putem dalje trebate ići. Neke pogodnosti dolaze i kroz srpanj u kojem lako i jednostavno ostvarujete i svoje planove i radite ono što volite i u čemu ste dobri.

Zdravlje i forma: Promijenit ćete se, ne samo izvana, nego i iznutra. Posljedica tih unutarnjih promjena može biti odgovorniji odnos prema sebi i svom zdravlju. Osim toga, bit će dana kada ćete uživati u svom miru i samoći. Kroz narednu godinu dobro je više pažnje posvetiti stopalima, potkoljenicama i kretanju.

Oprez! Dugotrajni utjecaj Marsa u Blizancima završit će kroz ožujak, no dotad se pobrinite da iskoristite svaki trenutak za odmor, za sebe, te da odustanete od potrebe pomaganja onima koji se nisu spremni promijeniti, već samo crpe vašu energiju. Naučite postavljati granice prema drugima.

Pisano za Astral

Image by Annette Meyer from Pixabay