Veliko unutarnje pospremanje

Sunce u Ribama, Mjesec u Djevici kreiraju pun Mjesec koji će osvijetliti noćno nebo 2. ožujka, u 1 sat i 51 minutu. Posljednji prije dolaska proljeća, prvi u ovom mjesecu, a iza njega slijedi još jedan 31. ožujka u znaku Vage.

Glas osjećaja nasuprot glasa razuma. Sunce u Ribama grije naše snove, težnje, povezuje nas s osjećajima koje smo duboko u sebi zakopali, suočavamo se sa svojom sjenom, s prošlosti, neizrečenom tugom, s osjećajem samoće i potrebe da se povežemo s onima koje volimo. Mjesec u Djevici racionalizira, njegov analitički um udaljuje nas od osjećaja, traži ono što je ispravno, realno, potiskuje želje i usmjerava nas na dužnost, obaveze, na to da moramo biti na visini zadatka. S jedne strane stvaraju se vrlo snažne emocije koje nas preplavljuju, a s druge strane je um koji propitkuje, analizira i kritizira.

Naizgled nepomirljive energetske struje, no ne mora biti tako prepustimo li se unutarnjem vodstvu, dopustimo li da te silnice u nama iz kaosa i neizvjesnosti stvore red, usmjerimo li se na detalje koji će nas uprisutniti, spustiti s oblaka, svesti naš idealizam na razumnu mjeru.

Pun Mjesec u Djevici može nahraniti naše srce i dušu. Pozvani smo ugoditi vlastitom tijelu, olakšati si funkcioniranje u svakodnevici tako što ćemo odustati od nepotrebnih obaveza i dužnosti i pronaći više vremena za odmor. Razmislite o tome kojih se loših navika možete riješiti. Počnite redovito vježbati. Odustanite od poslova koji vas zamaraju. Promijenite režim prehrane. Umjesto da radite i činite za druge, za promjenu udovoljite sebi.

Možete razmisliti i o velikom čišćenju svog stana i ormara, no možete pronaći vremena i za veliko unutarnje čišćenje i pospremanje. S obzirom na tako snažnu dominaciju Riba ne bi bilo loše usmjeriti pažnju na prošlost, na neka zbivanja s kojima još niste pronašli mir. Ima li nešto što ne uspijevate probaviti, otpustiti, oprostiti i zaboraviti? Ova učinkovita mjesečeva energija vam u tome može pomoći. Podržat će vas u detoksikaciji ne samo tijela, već i emocija i uma. Usredotočit će vas na ono što je bitno, pomoći vam da sagledate okolnosti iz više uglova, da razumijete, ali i osjetite ono što je vaše, a što nije. Riječ je o savršenoj ravnoteži između intuitivnog i praktičnog. Između senzibilnog, ranjivog te razumnog i produktivnog.

Budući da će se pun Mjesec u Djevici odvijati nasuprot Neptuna, dobro je pogledati istini u oči i preživjeti taj trenutak. Svaki bijeg od stvarnosti, idealiziranje, upadanje u iluziju i lažna očekivanja vrlo brzo donosi i bolno otrežnjenje. Istina ne može biti dugo skrivena. Privedete li sebe k sebi, možete se otrijezniti i bez mučnine. Slijedite izreku bolje prije nego kasnije. Kasnije je često teže i zahtjevnije.

Potišteni ste, tužni? Nije vam jasno zašto? Priuštite si malo tišine i mira, usmjerite pozornost na sebe, na svoje srce, smirite um i dopustite da vam odgovori dođu sami. Prodišite svoju tugu, osjećaj krivnje, izdaju, težinu – o čemu god da je riječ. Ovaj Uštap će vam pomoći da podignete skriveno i potisnuto na površinu svijesti, pa ako ćete se nešto lošije osjećati, nemojte se zabrinuti, radije se isplačite, naspavajte, odmorite – učinite što god vam tijelo i srce traže. Obnovite se!

Zdrav razum Saturna u Jarcu pružit će posebnu podršku ovom Uštapu. Riječ je o strpljenju, snazi i upornosti pomoću kojih možemo izaći na kraj i s najtežim zadacima. Saturn u Jarcu razgrnut će sve zavjese iluzija iza kojih se skrivamo od stvarnosti, usmjerit će nas na pravi put, maknuti zbunjenost i dezorijentiranost. Potražite podršku starijih i iskusnijih osoba. Radite ono u čemu ste dobri, što osnažuje vaš osjećaj vrijednosti.

Ovaj djevičanski Uštap bit će povoljan za pripadnike vodenih (Ribe, Rak, Škorpion) i zemljanih znakova (Bik, Djevica, Jarac). Nešto teže će se s njim nositi Strijelci i Blizanci, kao i oni koji imaju Podznak u tim znakovima.