Venera u Biku – ljubav koju zaslužujem

15. svibnja planet ljubavi i odnosa ulazi u znak Bika u čijim će prostorima ostati do 9. lipnja. Bik je Venerin dom, mjesto u kojem se osjeća potpuno svojom, pa njezine kvalitete u narednom razdoblju bujaju i dolaze do izražaja. Vrijeme je za ljubav, uživanje, stvaranje i realiziranje novih prilika na polju odnosa i novca.

Tijekom njezinog tranzita znakom Bika možemo jasnije osjetiti vlastite vrijednosti, a samim time sve ono što možemo, a nismo učinili; ono što zaslužujemo imati, a od čega često odustajemo jer idemo linijom manjeg otpora.

Dobro je promatrati što nam se događa u ovom razdoblju jer sada dobivamo upravo ono što nam pokazuje kako i koliko vrednujemo sebe.

Dobro je zapitati se jeste li zadovoljni sobom u odnosu i priskrbljuje li vam taj odnos ono što zaista trebate?

Kako možete poboljšati svoju financijsku situaciju?

Živite li uistinu ono što trebate ili gurate glavu u pijesak i zadržavate u svom životu ono što vas prividno čini sigurnom, a to je jedan od najvećih izvora nezadovoljstva?

Venera u Biku uživa u hrani, dodirima, maženju, masažama, prirodi, osjećaju sigurnosti i osobama s kojima se osjeća sigurno.

Neskloni smo rizicima, igramo na sigurno, provjeravamo, promatramo, ispitujemo prije nego što donesemo odluku vezanu uz naše odnose ili financijsku situaciju.

Ova Venera ne treba avanturu, ne traži kratkoročna zadovoljstva, ona teži stvarima i ljudima s kojima može stvoriti dugoročnu vrijednost.

No budući da je iznimno putena i senzualna, ponekad joj je teško odoljeti zovu tijela i susretu koji joj nudi strast i tjelesno zadovoljstvo.

S njom smo strpljivi, oprezni, ali i ustrajni. Nikud nam se ne žuri. Može u nama probuditi i poriv da posesivno čuvamo ono što imamo ili da partnera ponekad opteretimo ljubomorom. Povjerenje postaje iznimno važno. Bude li ono narušeno, može doći do udaljavanja u vezi.

Novac u narednom razdoblju može biti češća tema u vezama i brakovima.

Ako ste sami i tražite ljubav, tijekom ovog tranzita izvjesni su novi susreti i spojevi. No bezglavo ulijetanje u nešto novo nije česta opcija. Duboko u sebi osjećamo da prije svega trebamo biti sigurni u svoj izbor i da ono što biramo i koga biramo nije nešto prolazno što će samo prohujati kroz naš život.

Iskreni dodiri i zagrljaji nas liječe.

Možda će nas privući netko zbog boje svog glasa ili zbog načina na koji se odnosi prema nama, s puno poštovanja i strpljivosti, dajući nam vremena da se odlučimo.

Odnosi koji započnu tijekom ovog perioda imaju solidnu osnovu za trajanje. Veze koje su opterećene problemima i koje su nestabilne, odnosi koji nas izbacuju iz ravnoteže i ne donose nam zadovoljstvo, mogli bi se okončati.

Tijekom svog kretanja Bikom stvorit će mnogo zanimljivih aspekata s drugim planetima, no jedan od zanimljivijih je onaj s Uranom koji ćemo osjetiti oko 18. i 19. svibnja. Nešto neočekivano bi se moglo dogoditi. Uskoro više…

 

Photo by Roman Kraft on Unsplash