Venera u Biku – pripadaš meni

Na isti dan kad se na nebu odvija pun Mjesec (31.ožujka), Venera će se iz Ovna preseliti u Bika i ostati u tom znaku do 24. travnja. Više neće biti tako brza, užurbana i energična, dobit će neke sasvim drukčije vrijednosti.

Venera je planet koji utječe na naše ljubavne odabire i težnje, financijsku situaciju, kao i na naš sustav vrijednosti.

Njezin pomak u znak Bika utjecat će na to kakve partnere biramo, kako se ponašamo u odnosu, kakav nam je odnos prema novcima.

Sada u ljubavi tražimo više sigurnosti. Cijenimo stabilnost, pouzdanost i odgovornost. Kad se nešto dogovorimo, onda to tako treba i biti. Neozbiljnost i prevrtljivost nas smetaju više nego inače.

Pustolovina može, ali ne ona koja će ugroziti naš mir i komoditet. S ovom Venerom ne jurišamo bezglavo u odnose. Dat ćemo si vremena promotriti osobu koja stoji preko puta nas, bolje ju upoznati, pokušati otkriti koje su njezine vrline.

Venera u Biku želi stvoriti ljubav koja traje i koja ima vrijednost.

Putenost i taktilnost su njezine odlike. Češće ćemo posezati za dodirima, zagrljajima i maženjem.

Ova Venera osnažit će i posesivnost. Kad nešto odabere, onda je to njezino. Njezina slabost je to što joj ponekad nedostaje spontanosti i ležernosti. Uvijek hoće znati na čemu je, na koga ili što može računati. S njom trebamo čvrsto tlo pod nogama kako bismo mogli osloboditi svoje osjećaje.

Zna biti i koristoljubiva na način da bira odnos u kojem će biti i novca. Odnos u kojem neće biti upitna niti ugrožena njezina materijalna sigurnost, niti egzistencija. Što partner ima više nekretnina, to bolje. Što više zarađuje, sreći nema kraja. Tako bi tijekom njezinog tranzita znakom Bika novac mogao biti češća tema u vezama. Samci bi putem posla i skupova koji su vezani uz novac ili posao, upoznati nekog novog. Parovi će planirati nove investicije ili dogovoriti ispunjenje nekih materijalnih planova.

Hrana je jedna od njezinih strasti. U kuhinji je kreativna i sposobna. Voli jesti, ali i kuhati. Možda bi se trebali pomiriti s činjenicom da će u narednom razdoblju hrana biti češće na listi naših prioriteta. Apetit se može povećati. A možda vas netko i osvoji svojim kulinarskim umijećem. Kratak je put od kuhinje do spavaće sobe.

Biti u prirodi, šumi, na zraku, osjetiti zemlju pod stopalima, uzgajati bilje, raditi u vrtu, samo su neke od aktivnosti koje nas mogu opustiti i usrećiti.

Kad je u pitanju zdravlje dobro je više pažnje posvetiti grlu, glasnicama, vratu, gornjem dijelu kralješnice, limfnim čvorovima.

Njezine dobrobiti najviše će osjetiti Bikovi, Jarci i Djevice, te Ribe i Rakovi koji će imati više prilika za ljubav i zaradu. Više pomutnje u osjećajnom životu očekuje Vodenjake, Lavove i Škorpione.

Photo by Matheus Ferrero on Unsplash