Venera u Jarcu – ne pričaj mi o ljubavi, pokaži mi ju

Od 3.2. do 28.2. Venera će se kretati prostorom pragmatičnog Jarca. Ovo nije njezino najomiljenije mjesto jer ne može emanirati toplinom ljubavi, ali zato imamo priliku shvatiti što nam stvarnost govori kad su posrijedi naši odnosi.

Ima li kvalitete? Ima li vrijednosti? Isplati li se ulagati svoje vrijeme, trud i energiju u vezi u kojoj jesmo.

Ideali se spuštaju na zemlju.

Iluzije se rastvaraju, ne dopuštajući nam da sanjamo nerealno.

Sada je pravo vrijeme da učvrstite temelje svog odnosa. Da gradite, povezujete se s onima u koje imate povjerenja i za koje procjenjujete da su vjerodostojni i pouzdani, na samo u privatnom, već i u poslovnom smislu.

S njom ne maštamo, već ljubav doživljavamo kao mjesto sigurnosti. Oprezniji smo, ne prepuštamo se lako. Primičemo se i odmičemo kako bismo shvatili tko je osoba koja je preko puta nas.

Novi kontakti mogu se stvarati putem posla, s osobama koje su vam na neki način nadređene ili vam imponiraju svojim profesionalnim znanjem i statusom.

Sve se doživljava dosta ozbiljno, ne ulazi se olako u nove odnose i flertove.

Cijene se odgovornost i pouzdanost, a očekivanja prema drugima sada mogu biti realnija.

Mogu se pojačati strahovi od odbijanja i napuštanja, pa su vrijeme i strpljenje neophodni kako bi se prevladale neke poteškoće.

Nekad svoje odnose i ljubav s ovom Venerom možemo doživjeti kao dužnost, kao posao. Nema tu mjesta za mnogo romantike. Ljubav se pokazuje djelima, radom, konkretnim aktivnostima.

Nemoj mi govoriti da me voliš. Pokaži mi to.

Budući da će se tijekom svog kretanja znakom Jarca susresti sa Saturnom (od 17. do 20.2.), mogući su prekidi ili zahlađenje odnosa. Novi počeci s osobama koje znate otprije ili s osobom koja je znatno mlađa ili starija od vas. U tom razdoblju stižu lekcije.

Njezin susret s Plutonom donijet će vrlo intenzivna ljubavna iskustva, oko 23. u mjesecu.

Ovo je pravo vrijeme da preispitate svoje sustave vrijednosti, shvatite što želite od ljubavi, odnosa i koje vas nesigurnosti sprečavaju u ispunjenju tih želja.

 

Photo by freestocks.org on Unsplash