Venera/Neptun – što gubim, sebe ili iluziju?

Venera. planet ljubavi, odnosa, ali i novca kreće se retrogradno, a uz to će primati izazovne aspekte Neptuna, trenutno do 22. svibnja, a potom opet od 25. do 29. srpnja.

Neptun zamagljuje obzore, osobito kad je u izazovnom aspektu s nekim planetom. U ovom slučaju on stvara dosta neizvjesnosti, pa i zbrke na polju odnosa, novca, osjećaja osobne vrijednosti. Sve je nekako eterično, nejasno, nedorečeno.

Ovisno o tome kroz što trenutno prolazite i kakve su vaše životne teme, ovaj aspekt može probuditi osjećaj krivnje, strahove, upadanje u iluziju, stvaranje lažne slike u svom umu koja nam daje alibi da ostanemo u jednom odnosu ili na mjestu na kojem želimo biti, iako ono možda nije dobro za nas.

Nevjera – tražimo spas od emocionalnog nezadovoljstva u drugoj osobi

Čežnja za nedostižnim – želimo baš osobu koja nam nije dostupna

Skrivanje – skrivamo svoje mane i slabosti i uljepšavamo se pred drugima

Tajne – nešto postoji ispod površine što ne vidimo dobro

Igranje igrica – dobit ću te ako se budeš morao boriti za mene

Manipulacije i obmane – pričam ti baš ono što želiš čuti

Uloga žrtve – drugi su krivi

Krivnja – dat ću ti još više samo da mi oprostiš i da ti budem prihvatljiva

Uloga spasitelja – ja ću te spasiti, a ti ćeš me zato još više voljeti

Merkur u ovom aspektu igra značajnu ulogu i trenutno se nalazi u Blizancima. Razgovarajte, postavljajte pitanja. Informacije će vam biti dostupne, samo je pitanje čujete li ono što želite čuti ili ono što jest. Riječi također mogu zavarati, osobito oko 22. u mjesecu. Zato poruke i riječi koje dolaze do vas čitajte između redaka.

Ne postoji idealna ljubav. Idealni muškarac, idealna žena. Romantika i slijepa zaljubljenost bacaju nas u stanje zanosa, vidimo ono što želimo vidjeti, no prije ili kasnije progledamo, i pitamo se – što nam je bilo, kako to prije nisam uočila? Kako sam tako slijepo mogla vjerovati?

Širom otvorite oči. Vjerujte svom unutarnjem osjećaju. Postavljajte granice prema drugima. Ne gubite sebe u odnosu. Iscijelite strahove koji vas čine nesigurnima i zbog kojih upadate u slične ili iste ljubavne obrasce.

Igrajte se. Budite kreativni. Pomažite drugima, ali ne na vlastitu štetu. Udomite kućnog ljubimca. Vizualizirajte budućnost kakvu biste željeli živjeti. Maštajte, ali držite noge na zemlji.

I pogledajte ono što jest. Poslije bi moglo biti teže.