Venera/Pluton – tanka je granica između ljubavi i mržnje

23. veljače Venera i Pluton naći će se na 22 stupnju Jarca i stvoriti napeti aspekt T-kvadrat s Uranom u Ovnu i Mjesecom u Vagi.

Riječ je u sukobu planeta ljubavi, odnosa (Venera), emocija (Mjesec), s planetom moći, transformacije (Pluton) i planetom naglih promjena i turbulencija (Uran).

Sam spoj Venere i Plutona po svojoj prirodi je iznimno intenzivan. Producira energiju fatalnosti, opsesije, kontrole. Idemo iz krajnosti u krajnost. Ili smo skloni pretjeranoj ovisnosti o pažnji osobe koju volimo ili ćemo destruktivno reagirati ako smo povrijeđeni ili izdani. Kao da ne postoji mirno rješenje. Sve je crno ili je bijelo. Ili jako dobro ili je jako loše.

Riječ je o magnetskoj privlačnosti, karizmi, strasti.

Venera i Pluton stvaraju silovitu energiju koja nas može ugušiti ljubavlju ili uništiti mržnjom.

Mogu se javiti i ljubomorni ispadi koje ne priznajemo već se branimo da za svoje ponašanje imamo opravdani razlog. Kad smo nesigurni ili nemoćni, imamo potrebu kontrolirati ljubavne okolnosti ili one koje volimo, a to može gušiti.

Postoji mogućnost da netko svoje strahove i nesigurnosti inducira u vas ili da projicirate na druge vlastite slabosti, na način da suprotnu stranu optužite za nešto što je vaša slabost jer nemate hrabrosti pogledati je iznutra.

Može se pojaviti i sklonost manipulaciji – netko će vam obećati da će učiniti ono što vi želite, ali…u pozadini svega očekuje da se vi zauzvrat ponašate na određeni način ili da učinite nešto za njega.

Budući da su Venera i Pluton izazvani od Mjeseca i Urana, mogu se pojaviti problemi u odnosima, neko nezadovoljstvo, pa imamo poriv nešto dubinski promijeniti.

Može doći do svađe, prekida, do naglog otkrića – nešto što je bilo potisnuto ili skrivano ispod tepiha, sada izlazi vas

No koliko god se trudili stvari držati pod kontrolom, nešto neočekivano se može dogoditi što će nas potaknuti da reagiramo na neuobičajen način i da naš prvotni plan padne u vodu.

Ovaj aspekt najviše će osjetiti Rakovi, Ovnovi, Jarci i Vage.