Venera u Raku – voli me nježno

Tranzit Venere znakom Raka (19.5.-13.6.) omekšat će naša srca. S njom se voli brižno, predano, romantično, potpuno, no tek onda kad smo sigurni na mjestu ljubavi.

Riječ je o introvertiranoj i ranjivoj Veneri koja se otvara samo kad ima povjerenje. Previše se boji odbijanja i odbacivanja, pa se zna i skrivati od ljubavi, igra igrice, peca pažnju kako bi imala dojam da je nekome potrebna, posebna. Ljubav se doživljava kao primanje podrške, nježnosti, čak i kao roditeljska uloga. Trebamo nekog da nas zaštiti i voli bez uvjeta.

Možemo se prisjetiti bivše ljubavi ili ju čak sresti.

Preplavljuju nas uspomene.

Ovisnost o ljubavi i potrebitost mogu biti kontraproduktivni, idu protiv slobode, guše i onemogućuju protok energije.

Ljubavni susreti odvijaju se u domu, hotelu i zatvorenim prostorima – štitimo se od znatiželje javnosti.

Ponekad toliko silno želimo biti voljeni da tuđe potrebe stavljamo ispred svojih.

Moguće je i početi zajednički život s voljenom osobom.

Do kraja svibnja Venera će ući u nekoliko aspekata koji dodatno pojašnjavaju okolnosti koje bi se mogle razvijati na ljubavnom planu.

Prvi aspekt bit će onaj s Uranom. Najviše ćemo ga osjetiti danas i sutra. Neko oslobođenje, otkrivenje je na djelu. Iznenadni susreti, novi uvidi, potreba da se odmaknemo od trenutnih okolnosti i sagledamo nove mogućnosti. Može doći do završetka ili novog početka.

Istovremeno je ovih dana na djelu i izazovni aspekt s Kironom koji je u znaku Ovna. Potrebno je iscijeliti rane iz prošlosti, bez obzira je li riječ o onima koje smo dobili u obitelji i tijekom odrastanja ili je riječ o prošlim ljubavnim iskustvima. Nešto nas može zasmetati, zaboljeti, žao nam je, može se pojaviti i osjećaj krivnje.

Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način.

Kad se Venera 26. svibnja pozicionira nasuprot retrogradnog Saturna očekuju nas nove dileme i pitanja.

Ostati u odnosu ili otići?

Bivša ljubav ponovno želi ući u moj život.

Što to živi u prošlosti s čim nisam na miru?

Zar se zaista moram dokazivati i toliko davati da bi dobila ljubav?

Bojim se pokazati osjećaje.

U vezi sam, a sviđa mi se druga osoba.

Sve te boljke i strahovi bit će izliječeni početkom lipnja kada će se Venera naći u predivnom aspektu s Jupiterom i Neptunom. Divno vrijeme za novi početak, novu ljubav, iscjeljenje problema u trenutnom odnosu. Ovo su aspekti osjećajnih i materijalnih dobitaka, zadovoljstva i optimizma.

I prije nego što izađe iz Raka, Venera će se naći nasuprot Plutona (6. lipnja) što će intenzivirati strast. Želimo osjetiti da smo živi, a to nam može dati samo ljubav. Zato smo spremni na sve – riskirati, ući u nešto što nije pametno ili dugoročno isplativo, pustiti čudovišta iz ormara kako bi naš odnos prošao katarzu i nastavio živjeti.

Ova Venera, u idućim tjedna najviše će ljubavnih dobrobiti donijeti Rakovima, Ribama i Škorpionima, kao i onima koji imaju Podznak u tim znakovima, a posebno u znaku Raka.

Photo by Christiana Rivers on Unsplash