Venera u Ribama – voli me nježno

Venera 13. siječnja prelazi u prostore Riba i ostat će u tom znaku do 7. veljače. Počinje vrijeme romantike, tajnih ljubavi, platonskih simpatija, onih znakovitih pogleda upućenih s pristojne udaljenosti.

Nema romantičnije i nježnije Venere od ove. S njom tražimo potpuno sjedinjenje s onima koje volimo. Trebamo puno dokaza da smo voljeni i prihvaćeni.

Ako smo na nesigurnom terenu, onda igramo igrice. Smatramo da ćemo približavanjem, a potom udaljavanjem proizvesti neku reakciju u drugoj strani.

Ovo je i vrijeme kada se možemo vratiti na neka stara mjesta u ljubavi. Pogledati protekla iskustva na novi način, shvatiti zašto je bilo baš tako i je li moglo drukčije…

Tijekom ovog tranzita češće nam se može dogoditi privlačnost prema zauzetoj ili emocionalno nedostupnoj osobi. Kao da postajemo ovisnici o ljubavi, ne možemo se odlijepiti od potrebe da stalno budemo uz njega/nju.

Privlačimo u život osobe koje su ranjene, koje za sobom vuku terete neriješenih odnosa iz bliske prošlosti, pa se osjećamo pozvani spasiti ih, što ima svoju cijenu.

Nekad je tu i krivnja, pretjerano žrtvovanje, nesposobnost da povučemo jasne granice prema drugima, već dopuštamo da nas neki odnosi previše iscrpe i slome.

Često idealiziramo, upadamo u mrežu iluzije, vidimo ono što želimo vidjeti, a ne ono što jest, pa ponekad doživimo i pokoje razočaranje. Ne okrećite glavu od stvarnosti.

No sada je i vrijeme da izliječimo sebe od bolnih iskustava iz prošlosti, ako ona postoje.

Vrijeme je da zaokružimo jedan ljubavni ciklus prije nego što Venera uđe u znak Ovna i potakne nas da krenemo ispočetka. Možda će nam zato trebati ti prostori samoće u kojima se regeneriramo i oporavljamo, shvaćamo što je bilo i kuda dalje.

Empatija, intuicija, nježnost, romantičnost, bezuvjetna ljubav, tajna, osjetljivost, kreativnost, inspiracija, snovi, mašta – samo su neki pojmovi koji opisuju ovu Veneru.

Veze koje započnu u ovom razdoblju imat će jak sudbinski pečat. Biramo s dušom i srcem, a priča koja će se odmotati donosi nam neko iscjeljenje.

Volite, ali stvarno, opipljivo, s jasnoćom i razlogom.

Volite ono što vam donosi dobro.

Volite i ne gubite glavu za nekim tko nije spreman biti tu, uz vas.

 

Photo by Christiana Rivers on Unsplash