Venera/Saturn – odnosi na testu

Venera od 23. rujna ulazi u stresan aspekt sa Saturnom koji će u srijedu, 24.9. biti egzaktan. Pojačavaju se sumnje, raste nepovjerenje, izvjesna je i sklonost kritici u intimnim odnosima. Može se pojaviti potreba za distanciranjem od onoga što nas čini nesigurnima. Želimo ljubav, ali nam se sada čini da ju ne možemo dobiti, da smo na krivom mjestu, da je ne možemo iz nekog razloga dati. Imamo dojam da se naši osjećaji prema partneru mijenjaju, nestaju, slabe. Nešto nas smeta, nekad i nismo sigurni kako to imenovati.

Saturn će testirati kvalitetu i održivost odnosa. Izbaciti na površinu sve one neriješene teme koje destabiliziraju i stvaraju prostore sumnji, nesigurnosti i strahova i boli.

Odnosi koji započnu pod ovim aspektom imat će ograničen vijek trajanja i redovito dolaze kao neka lekcija. Može biti prisutna razlika u godinama ili se radi o povratku o nekome iz prošlosti.

Potrebno je dovršiti nedovršeno.

Iscijeliti rane, upoznati strahove, osobito one koji su vezani uz napuštanje i odbacivanje.

Kritika i osuđivanje ubijaju ljubav i stvaraju osjećaj neprihvaćenosti.

Prošla iskustva ne bi smjela utjecati na sadašnje izbore i postupke.

Traženje spasa ili utjehe u drugoj osobi dok ste u vezi ili braku, neće vam donijeti ispunjenje kojem težite.

Ulazak u odnos s osobom koja je emocionalno nedostupna ili zauzeta, rizik je koji ima svoje nuspojave.

Zrelo i odgovorno postupanje u ljubavi podrazumijeva iskren i otvoren razgovor o onome što nas muči.

Guranje problema pod tepih i ignoriranje onoga što jest, postaje tempirana bomba koja će prije ili kasnije eksplodirati.