Venera/Saturn – sudbinske ljubavne lekcije

Venera se približila Saturnu, a sutra u ponedjeljak, 18. veljače naći će se na istom, 16 stupnju Jarca.

Venera je planet ljubavi, odnosa, opisuje način kako volimo, kako raspolažemo financijama te kako vrednujemo sami sebe. Samo njezino kretanje znakom Jarca čini ju opreznom i promišljenom. Radije čuvamo ono što imamo, i neskloni smo riskirati. Nema romantike, razum vodi glavnu ulogu. Njezin kontakt sa Saturnom može ju dodatno otrijezniti, da ne kažem ohladiti jer to je Saturnova priroda. On nas spušta na zemlju, pokazuje nam ono što je stvarno, ruši iluzije, suočava nas s našim zabludama.

Ovi dani omogućuju vam da shvatite nešto, naučite, otrijeznite se od emocionalnog pijanstva i pogledate na ono što se događa pred vama realno i bez zavaravanja.

Saturn je učitelj, netko s iskustvom, putnik kroz vrijeme, a kad dodirne Veneru, mogu nam doći zanimljive ljubavne lekcije, saznanja o osobi koja je obilježila našu prošlost, susret s nekim koga niste vidjeli, a taj susret je sve samo nije slučajan.

Sa Saturnom nema slučajnosti. Zovu ga gospodarom karme, kad on promiješa svemirske karte, imamo ono što nam je dano, kao da izbor ne postoji.

Iako ovaj aspekt može proći nezamijećeno, kao i svi oni prethodni koje ste ovdje pročitali, unatoč izostanku vanjske manifestacije, može se odviti unutarnji proces sazrijevanja, shvaćanja koji će prije ili kasnije uroditi nekom odlukom.

Neki će osjetiti potrebu da se distanciraju od jedne osobe, možda i prekinu vezu.

Moguće je da vam se javi bivša ljubav ili da dođete do novih saznanja o nekome iz svoje prošlosti.

U novim počecima izvjesna je razlika u godinama.

Na površinu mogu izaći neki strahovi, sumnje, krivnja, osobito oni koji su vezani uz napuštanje i odbacivanje od strane onih koje volimo.

Osjetite li usamljenost i izoliranost od drugih, dobro je zapitati se od kojeg dijela sebe bježim, s čim mi se teško suočiti, priznati da postoji?

Muči li vas strah od nevjere? Od izdaje? O čemu god da je riječ, dobro je osjetiti, promotriti ono što će se pojaviti u vama ili dogoditi – danas i sutra.

Pozitivna strana ovog aspekta je u postavljanju granica, u strukturiranju vaše ljubavne priče, učvršćivanju temelja na kojima počiva vaš odnos. Bacite karte na stol i progovorite o nekim stvarima kao odrasla i zrela osoba. Riješite probleme koji vas prate poput sjene.

Zanimljivi kontakti očekuju nas sa ženama, starijim osobama, onima na položaju.

Ovaj aspekt bit će osobito značajan za Jarce, Bikove, Vage.

Iskustveno zahtjevniji može biti za Ovnove, osobito one rođene oko 7. travnja, te Vage rođenje oko 10. listopada.

Photo by Jade on Unsplash