Venera u Škorpionu – fatalne ljubavi

Photo by Tj Holowaychuk on Unsplash

Kretanje Venere znakom Škorpiona (7.11.-1.12.) obično se smatra razdobljem u godini kada odnosi postaju intenzivni, strastveni, često i vrlo zahtjevni. Na djelu se odvija ljubavna alkemija, proces preobrazbe odnosa koji nastaje uslijed novih otkrića pred kojima smo dosad zatvarali oči. To su dani kada seksualna privlačnost, ljubomora, opsesivne potrebe, nagoni koje je teško kontrolirati vode ljubavnu igru.

S ovom Venerom u ljubavi nema cjenkanja. Ili je ili nije. Ljubavna zbivanja češće doživljavamo kao loše ili dobre. Idemo iz krajnosti u krajnost. Kad nešto nije po našem postajemo destruktivni. Kad odlučimo da nešto nije za nas, od toga odustajemo, a da prethodno nismo niti pokušali istražiti priču koja nam je pred vratima. No skloni smo se i nagonski upustiti u odnose koji nas mogu duboko dotaknuti i emocionalno uzdrmati.

Iako naizgled s njom tražimo seks i tjelesno uživanje, ona je mnogo više od toga. Pod njezinim utjecajem događaju nam se iskustva koja nas vode do korijena emocionalnih čvorova koje smo zapetljali negdje u prošlosti, možda i u djetinjstvu. Detektirat ćemo neke svoje strahove i nesigurnosti. Suočiti se s žudnjom od koje želimo pobjeći. Uplićemo se u ljubavi trokut znajući koliko to iskustvo može biti teško za nas, ali ne uspijevamo reći ‘ne’. Riječ je o tzv. opasnim vezama. Suprotna strana iz naše podsvijesti izvlači snažne emocionalne reakcije koje će i nas same iznenaditi. Snaga privlačnosti kao da mora biti konzumirana kako bismo s vremenom shvatili da to nije dovoljno, da začin odnosa možda jest strast, ali bez prijateljstva, razumijevanja, prisutnosti, poštovanja, iskrene komunikacije, nema niti dugoročnog života udvoje.

Tijekom njezinog tranzita možemo shvatiti da previše dajemo, a premalo primamo. Možemo i upoznati sjenovitu stranu svoje prirode kad je ljubav u pitanju, shvatiti kakvi nas to partneri privlače i što nam to govori o nama. S njom lakše možemo okončati odnose koji su toksični i za koje shvatimo da nemaju budućnost.

No spremni smo i ići još dalje. Iz ljubomore i nesigurnosti mogli bi se poigrati detektiva, istražiti partnerov mobitel, čak ga i pratiti. Ovaj tranzit Venere često aktivira igre moći i osvetoljubivost.

Dok će Venera prolaziti znakom Škorpiona stvorit će nekoliko pozitivnih aspekata s drugim planetima koji mogu biti od pomoći u ispunjenju ljubavnih potreba:

12.11. Venera konjunkcija Jupiter

Dani oko ovog datuma idealni su za novi početak. Optimizam i uživanje. Usuđujemo se pokazati osjećaje, otvoriti prema novim iskustvima. Želimo udovoljiti onima koje volimo. Mogući su i materijalni dobici. Novo poznanstvo,  možda i sa strancem. Nezaboravni večernji provod. Naročito povoljno za Škorpione, Rakove, Ribe, Strijelce, Bikove i Vage.

17.11. Venera trigon Neptun

Nježnost, brižnost i suosjećanje. Iznenadno romantično nadahnuće. Postaje vam jasno što morate učiniti kako biste nekoga privukli sebi. Lako je moguće da vam se svidi netko karizmatičan ili produhovljen. Ovo je aspekt koji budi i intelektualnu privlačnost, intuiciju, onaj trenutak kada osjetite da ste baš tu gdje trebate biti i u blizini osobe s kojom želite biti. Povoljno za Škorpione, Ribe, Rakove, Vage i Bikove.

20.11. Venera sekstil Pluton

Na djelu je snaga privlačnosti. Potreba za ostvarenjem potpune bliskosti s voljenom osobom. Dolaze i zanimljivi uvidi. Nešto što je skriveno izlazi na površinu. Sada distanciranu ili stidljivu osobu možete potaknuti da se otvori. Dobro je potražiti dokaze o tome koliko ste voljeni. Onaj tko vas želi i voli bit će uz vas, a to će vam i na neki svoj način pokazati. Povoljno za Škorpione, Ribe, Rakove, Vage, Bikove i Jarce.