Venera u Biku – voli me predano i prisutno

U razdoblju od 14. travnja do 9. svibnja Venera, planet ljubavi i odnosa kretat će se znakom u kojem njezine dobrobiti najviše dolaze do izražaja. Bik je njezino sjedište, mjesto na kojem se osjeća kao kod kuće što znači da u narednom razdoblju imamo priliku iz ovog tranzita izvući najbolje za sebe.

Vrijeme je za ljubav, uživanje, stvaranje i realiziranje novih prilika na polju odnosa i novca.

– sva čula su izoštrena, ljubav doživljavamo kroz okuse, mirise, dodire

– u odnosima trebamo postojanost, predanost i sigurnost

– izbjegavamo sve što je površno, neozbiljno, sve što nas može emocionalno ugroziti

– cijenimo ljude koji drže do svojih obećanja i koji imaju integritet

– uživamo u mirisu zemlje, prirodi, biljkama, vrtlarenju

– masaža, hrana, kao i sve što može usrećiti naše tijelo, naše nepce sada je visoko na ljestvici prioriteta

– u prilici smo unaprijediti ili poboljšati financijsku situaciju, realizirati jedan financijski plan

Sada možemo osnažiti osjećaj vlastite vrijednosti, postati svjesniji svojih vrlina, talenata, znanja. Slaviti svoj unutarnji kapital.

Dobro je promatrati što nam se događa u ovom razdoblju jer sada dobivamo upravo ono što nam nedvosmisleno pokazuje kako i koliko vrednujemo sebe.

Venera u Biku uživa u hrani, dodirima, maženju, masažama, prirodi, osjećaju sigurnosti i osobama s kojima se osjeća sigurno.

Nismo od rizika, igramo na sigurno, provjeravamo, promatramo, ispitujemo prije nego što donesemo odluku vezanu uz naše odnose ili financijsku situaciju.

Ova Venera ne treba avanturu, ne traži kratkoročna zadovoljstva, ona teži stvarima i ljudima s kojima može stvoriti dugoročnu vrijednost.

No budući da je iznimno putena i senzualna, ponekad joj je teško odoljeti zovu tijela i susretu koji joj nudi strast i tjelesni užitak.

S njom smo strpljivi, oprezni, ali i ustrajni. Nikud nam se ne žuri. Može u nama probuditi i poriv da posesivno čuvamo ono što imamo ili da partnera ponekad opteretimo ljubomorom. Povjerenje postaje iznimno važno. Bude li ono narušeno, može doći do udaljavanja u vezi.

Novac u narednom razdoblju može biti češća tema u vezama i brakovima.

Ako ste sami i tražite ljubav, tijekom ovog tranzita izvjesni su novi susreti i spojevi. No bezglavo ulijetanje u nešto novo nije česta opcija. Duboko u sebi osjećamo da prije svega trebamo biti sigurni u svoj izbor i da ono što biramo i koga biramo nije nešto prolazno što će samo prohujati kroz naš život.

Možda će nas privući netko bojom svog glasa ili zbog načina na koji se odnosi prema nama, s puno poštovanja i strpljivosti, dajući nam vremena da se odlučimo.

Odnosi koji započnu tijekom ovog perioda imaju solidnu osnovu za trajanje. Veze koje su opterećene problemima i koje su nestabilne, mogle bi se okončati.

Photo by Ian Schneider on Unsplash