Venera u Raku – za ljubav trebam sigurnost

Od 2. do 27. lipnja Venera poprima značajke Raka. Prije nego tijekom dana, 2. lipnja prijeđe u taj emotivni znak, zadržat će se na 29′ stupnju Blizanaca i pomoći nam da jedno iskustvo privedemo kraju.

Venera u Raku traži nježnost, romantiku, osjećaj pripadnosti. Ljubav je dom. Ljubav je obitelj, zagrljaj, toplina, brižnost, suosjećanje.

Podrži me.

Osjeti me.

Prihvati me.

U narednim danima pod njezinim utjecajem razvijaju se samo one priče i odnosi koji nam pružaju osjećaj doma, pripadnosti i sigurnosti.

Voljenje je moguće tek kad se osjećamo sigurni. Postojanje povjerenja je nužno za prepuštanje odnosu.

Svaka ugroza, prijetnja potiču nas da se zavučemo ispod oklopa i izbjegnemo suočavanje.

Puno toga se doživljavamo osobno, pa polako dok ne razlučite je li to vaša priča ili nije.

Snažne emocionalne reakcije traže vrijeme da se probave, a tek potom smo spremni za djelovanje.

Intuicija je jako naglašena, interakcije s drugima stvaraju senzacije koje možemo osjetiti u tijelu i tako bolje shvatiti jesu one dobre za nas ili je pametnije držati se po strani.

Novi susreti i kontakti događaju se u domu, u mjestu gdje smo rođeni, na obali.

I koliko god da ova Venera voli nježno i predano, toliko je i nekad teško dokučiva, pa i neuhvatljiva. Razlog tome je oprez, pa i strah. Samo me nemoj povrijediti i izdati. Bol mi je preteška…

Moguć je utjecaj roditelja na brak ili vezu. Isto tako češće nas privlače partneri koji nas podsjećaju na roditeljsku figuru ili oni koji nam mogu baciti novo svjetlo na neka iskustva iz prošlosti.