Venera u Vodenjaku – ja te volim na svoj način

Planet ljubavi i odnosa 16. veljače prelazi u znak Vodenjaka, pritom će se sresti s Plutonom i pridružiti Marsu u tom znaku.

Sve do njezinog prelaska u znak Riba 11. ožujka možemo očekivati nešto slobodoljubiviji pristup ljubavi i odnosima.

Tražimo više prostora za sebe i vlastite interese.

Ne podnosimo pritiske, ljubomoru i posesivnost.

Privlače nas osobe s kojima možemo podijeliti svoje ideale i težnje, s kojima se lako povezujemo na svjetonazorskoj i intelektualnoj razini.

Romantika u odnosu nije toliko prisutna. Važnije je prijateljstvo, smijeh, nešto neočekivano i pomalo nekonvencionalno, ostvarenje zajedničkih planova, zajednički prijatelji i druženja kojim se odnos obogaćuje.

Kako bi se odnos razvijao tijekom ovog tranzita potrebni su otvorenost, iskrenost i transparentnost.

Nemoguće je dalje na isti način ako jedna strana pribjegava izbjegavajućem obrascu ponašanja, ako nije poštena i iskrena u svojim namjerama.

Jedan od izazova ovog tranzita je kako se suočiti s intenzivnim osjećajima. Što kad  veza postane preteška i emocionalno nabijena? Tada se može pojaviti sklonost povlačenju ili prekidanju kontakta, što može zbuniti drugu stranu koja će to protumačiti kao ravnodušnost. A nekome je ovdje samo potrebno vrijeme da propusti i probavi te jake emocije kako bi se vidjelo što dalje.

Što možemo očekivati od ovog tranzita?

  • Nova iskustva i promjene na polju prijateljstva
  • Ljubav koja počinje kroz prijateljstvo ili putem prijatelja
  • Ostvarenje planova koja imamo s partnerom
  • Ljubavno iskustvo koje dosad nismo imali prilike doživjeti
  • Odnos u kojem postoji doza neizvjesnosti, prostor slobode koji treba dopustiti

Kada se Venera sretne s Plutonom (16. i 17. veljače) pojačat će se neka želja, žudnja, strast. Djelujemo nagonski, idemo na sve ili ništa. Negativna strana ovog utjecaja može donijeti manipulaciju, jaku kontrolu, destruktivno ponašanje i prekid odnosa.

 

Photo by Vinayak  Jayaram: https://www.pexels.com/photo/