VENERINE PRIČE (6.6.-4.7.)

Od 6. lipnja do 4. srpnja Venera će se kretati svojim astrološkim domom, znakom Bika. Njezina energija bit će još snažnija i jača, pa je ovo pravo vrijeme za traženje ljubavi i zaljubljivanje. Za razliku od Venere u znaku Ovna kojoj su pustolovina i brzi užici bili prioritet, s ovom se Venerom priklanjamo trajnim vrijednostima. Tražimo stabilnost, sigurnost, strpljivo čekamo ono što želimo i vrlo smo uporni i nenametljivi u nastojanju da to i dobijemo. Jača i potreba za senzualnim užicima, dodirima, maženjem, žudimo za osobom koja nas privlači, no ne činimo ništa nepromišljeno. Sada nam nije problem uložiti vrijeme i trud u odnos i partnera. Jednostavnije možemo prepoznati pravu vrijednost svog odnosa. Uspijete li u tome nema toga što nećete biti spremni učiniti da ga učinite još boljim i kvalitetnijim.

Brze odluke i površni kontakti nemaju prolaz. Promjena koja donosi uzbuđenje nije prihvatljiva ukoliko iza nje ne stoji obećanje i spremnost na obavezivanje. Površne avanture ovakva Venera ne cijeni, ‘usmrćuje’ ih na samom začetku, onemogućuje njihovo trajanje, no tek ukoliko se okolnosti promijene na način da sudionici budu spremni na ozbiljnije vezivanje, tada ona postaje darežljiva i daje svoj blagoslove.

Tijekom njezine vladavine nestabilne i površne veze neće opstati. Uvidjet ćete svu manjkavost takvih odnosa. Lako je moguće da jedna strana postavi svoje uvjete, zatraži više nego što dobiva, potom druga strana shvati da to ne može pružiti i odnos postaje neodrživ.

Ljubav i naklonost iskazivat će se poklonima kao što su buketi cvijeća, čokoladne praline, poziv na večeru koju ćete sami pripremiti za svog voljenog ili voljenu. Svidite li se nekome, sigurno je da će vas pokušati slučajno dodirnuti ili pohvaliti vaš miris.

S ovom Venerom na cijeni je sve što je organski i prirodno. Ne prolaze velika i slatka obećanja, laži su strogo kažnjive, manipulacije se odmah otkrivaju. Ona teži jednostavnosti. Zato nemojte igrati zakulisne igre, izbjegavajte dramatske scene, kad vas nešto zasmeta ili nešto želite, to i recite.

Njezina energija najviše ide na ruku Bikovima, Rakovima, Djevicama, Jarcima i Ribama. Ovi znakovi imat će više sreće u ostvarenju svojih intimnih želja i potreba. Osjećat će se privlačnije, zavodljivije, bit će više na meti udvarača i češće se gnijezditi u zagrljaju voljene osobe

Nešto više nestabilnosti i promjenjivih utjecaja očekuje Lavove, Škorpione i Vodenjake koji će se morati više potruditi kako bi udovoljili partneru, sačuvali svoj odnos od štetnih vanjskih utjecaja, ali i od nerazumnih vlastitih postupaka. Bit će skloniji ‘ljubavnim prekršajima’, osobito ako su nezadovoljni trenutnim odnosom. Neispunjena ljubavna očekivanja mogli bi utapati u velikim količinama hrane ili alkohola.

Ovnovi i Strijelci doživjet će neke promjene na financijskom i poslovnom planu, Blizanci i Vage bi mogli ući u tajnu vezu.

Na svom putovanju kroz prostore Bika neće imati mnogo dodira s drugim planetima, njezin će senzualan sjaj biti originalan i gotovo nepomućen. U danima prije i nešto poslije 10. lipnja bit će u pozitivnom odnosu s Marsom u Raku, pa su ti dani idealni za nove ljubavne početke i osjećajne ekstaze. Oko 21. lipnja njezin odnos s Neptunom budi zanos, platonske osjećaje, težnju prema romantici i nesebičnom iskazivanju ljubavi, a aspekt s Plutonom oko 24. lipnja vrelo je seksualne energije i strasti.

Zahvaljujući ovoj Veneri imate priliku upoznati svoje prave vrijednosti i shvatiti što zaslužujete imati i dobiti u ljubavi. Budite nečiji izbor, a ne opcija!