Vikend, 10. i 11.3. – što moram prihvatiti?

Prošlost. Što je to ostalo u danima koji su iza mene, a s čim nisam pomiren? Osjećaji su pod pritiskom težine, stvara se doživljaj neprihvaćenosti, straha od odbijanja, nepripadanja.

Danas će se Mjesec susresti s Marsom u znaku Strijelca. Aktivnost će biti naglašenija, emocije su motor koji nas pokreće na kretanje i donošenje odluka. Budući da je vladar tog aspekta Jupiter koji je krenuo retrogradno, više smo usmjereni na neka neriješena pitanja iz prošlosti, na potrebe koje nisu zadovoljene.

Subota i nedjelja su dani u kojima je potrebno pronaći neko svoje sigurno mjesto. Informacije koje će dopirati do nas mogle bi stvoriti osjećaj uznemirenosti, odnosno dovesti do spoznaje da postoje neka pitanja koja moramo riješiti bez odlaganja kako bismo povratili unutarnji mir.

Mjesec će se kretati znakom Jarca, dužnost nas zove, osjećamo odgovornost da nešto učinimo iako nismo od neke volje. No neočekivani događaj, susret ili razgovor mogu otkriti svijet novih mogućnosti i to će nas trgnuti iz letargije. Zapitajte se koja je to vrijednost u koju se isplati uložiti svoje vrijeme i osjećaje?

Sunce u pozitivnom aspektu s Plutonom daje nam snagu. Omogućuje nam da probudimo osjećaj osobne moći, preuzmemo kontrolu nad samima sobom, te shvatimo da možemo i da je moguće. Spremni smo pogledati ispod površine, iščupati problem s korijenom kako se više nikad ne bi ponovio. Velika je to snaga preobrazbe, mogućnost da počnete uspostavljati svoje novo ‘ja’, a time i kvalitetnije životne okolnosti.

No prije nego što krenemo prema naprijed potrebno je razgraditi uvjerenja koja nas drže na mjestu, uvjerenja zbog kojih živimo u prošlosti. Pojavljuju se strah, nepovjerenje, čak i obeshrabrenost, pa plutamo negdje na granici između dva svijeta – boljeg sutra i prošlosti koju nismo arhivirali.

Uzroci mentalnih blokada, inhibiranosti, prešućivanja bitnog ili skrivanja od istine (Merkur kvadrat Saturn) leže u strahu od neadekvatnosti. Strah nas je ako progovorimo da bi mogli ispasti neuki ili nedovoljno informirani. Zato pod ovim aspektom govorimo – znam da je ovo što ću sada pitati možda glupo, no…

Druga strana ovog aspekta je krutost, uskogrudnost u razmišljanju i jedna doza arogancije kojom se kritizira sve s čim se zapravo bojimo suočiti.

Poticajan aspekt između Marsa i Uran put je prema slobodi, prema kidanju okova. Budi se odlučnost, nemir, potreba da se iskorakne izvan poznatog i sigurnog. S ovim aspektom jačaju seksualni nagoni, smjelost i udaljavanje od onoga što ugrožava našu neovisnost, slobodu kretanja i odlučivanja.

Zanimljiv je vikend pred nama. Sve ono što se odvija i što će izaći na površinu, ne dopušta nam da stojimo na mjestu. Kretanje je jedini izlaz iz situacije u kojoj se trenutno nalazite. I dobro je znati da je patnja negiranje stvarnosti. Vjerujte, lakše je prihvatiti nego pružati otpor. Manje boli.

Najviše iskustava doživjet će Jarci, Ovnovi, Strijelci, Rakovi, Vage, Vodenjaci, kao i oni koji imaju Podznak u tim znakovima.