Vikend, 12. i 13.5. – usudi se!

Buran vikend je pred nama. Planetarne konstelacije potiču nas na promjenu, na izlazak izvan zadanih okvira, na oslobođenje od ograničenja i pritisaka.

Nestrpljivi smo, nagli, čak i razdražljivi.

Osjećajmo i znamo da možemo više od onoga što trenutno imamo. I spremni smo ići prema tome. Oštro se suprotstavljamo svemu što nas koči i usporava. Inatljivi smo i svojeglavi, učinit ćemo baš onako kako mi želimo, pa makar i pogriješili.

No idemo ispočetka…

Mjesec će se kretati znakom Ovna. Vrijeme je da se zapitamo što ja trebam? Imamo snažan poriv pobrinuti se i izboriti za sebe. Osjećaje izražavamo brzo, iskreno i impulzivno. Reagiramo instinktivno, borbeno, odvažno.

U subotu će se Mjesec suočiti sa Saturnovom blokadom. Pritisci iz prošlosti, nepovjerenje, strah, sumnja? Jedan dio nas hoće prema naprijed, drugi nas drži na mjestu. Dobro je znati, saznati što trebamo. Odbijanjem i povlačenjem štitimo vlastitu ranjivost. Nesigurni smo. Vrijeme je za traženje podrške i izlazak iz zone unutarnje usamljenosti.

Merkur će se naći na istom stupnju s Uranom u znaku Ovna, a u izazovnom aspektu s Marsom koji je ujedno i vladar te konjunkcije. Riječ je o unutarnjim konfliktima. O potrebi da slobodno govorimo, izrazimo svoje ideje i misli, a pritom možemo stvoriti i ozračje napetosti i nesporazuma s bližnjima.

Možda neki ljudi neće podržati naše postupke i odluke u kojima će vidjeti prijetnju vlastitom miru i sigurnosti.

Sve je otvoreno i moguće. Ovo je vrijeme pomicanja granica. Ne možemo više biti na mjestu na kojem se osjećamo zarobljeno. Nema trpljenja. Nema sputavanja.

Cilj je sloboda po svaku cijenu, pa ako pritom nekoga i povrijedimo, moguće je da nas ta osoba više ne može podržati i pratiti na našem budućem putovanju.

Možda nas zadese neočekivane vijesti. Riječi šokiraju i iznenađuju. Moguće su promjene u posljednji tren, neočekivani susreti. Verbalni nesporazumi. Osvajaju nas nove ideje. Shvaćamo da može i drukčije kad se odmaknemo od poznatog. Um je iznimno nemiran, mnogo toga nam odvlači pažnju. Dolazimo do nekih novih saznanja i uvida, pomičemo stvari s mjesta, donosimo odluku koja će biti bitna za budućnost.

Mars u izazovnom aspektu s Uranom je energija koja munjevito mijenja našu stvarnost.

Naglo prekidamo jedan odnos.

Izlazimo iz situacije koja nas živcira.

Ne možemo slijediti pravila, biti na tračnicama, skrećemo s puta.

Ne ispunjavamo tuđa očekivanja jer time idemo protiv sebe. Nemoguće je disati  unutar granica i očekivanja kojima su nas drugi opasali.

Privlačimo ljude i događaje koji će nas izbacivati iz zone komfora.

Pred nama nije uobičajen vikend. Mnogi od nas doći će na točku preokreta i ako se usudimo promijeniti ono što nas koči u napretku, oslobodit ćemo ogromnu energiju koja će nam biti ‘na usluzi’.

Kidamo lošu vezu.

Oslobađamo se okova.

Idemo prema naprijed.

Novi cilj je pred nama, nove mogućnosti.

Ako pritom i nešto porušimo za sobom, dobro je znati zašto to radimo.

Sloboda kao nova vrijednost!

Vikend će najviše promjena donijeti Ovnovima, Jarcima, Vagama, Rakovima, Vodenjacima, kao i Blizancima i Djevicama, te onima koji imaju Podznak u navedenim znakovima.

Sretno!

Photo by Elijah Hiett on Unsplash