Vikend (13. i 14.1.). Očekujte neočekivano

Photo by Dan Whale on Unsplash

Neobičan je vikend pred nama. Pomalo hirovit, nepredvidiv, s ‘okusom’ ozbiljnih  misli koje nas stežu u obruč i s optimističnim Mjesecom u Strijelcu koji gleda u budućnost i traži najbolji mogući ishod.

Sunce i Venera stvaraju izazovan aspekt s Uranom što osnažuje potrebu za oslobođenjem od svega što nas ograničava ili sputava. Ovo je progresivna, ali i prilično nestrpljiva, razdražljiva energija. Sve se događa naglo i neočekivano. Ako je i postojao plan, stvari se odvijaju mimo njega. Teško je kontrolirati ono što se otima kontroli. Teško je ukalupiti i uokviriti ono što ne podnosi granice. Traži se neki izlaz, iskorak prema nepoznatom i novom. Kao da se sve čini boljim od stajanja na mjestu i podnošenja onoga što jest. Pod ovim aspektom možete doživjeti nešto neuobičajeno ili neočekivano, a to sasvim novo iskustvo kao da će vam otvoriti vrata prema novoj spoznaji, prema ‘mjestu’ na kojem prije niste bili. Nije se u takvoj situaciji lagano snaći, osobito kad imate dojam da vam nedostaje poznatost sigurnosti i izvjesnost, kada sve može, ali i ne mora biti. Pojedinci se mogu zaplesti u priču s osobom koja se ne da vezati, s kojom ne mogu ozbiljno računati, a baš ih to mami, ta nesputanost i slobodoljubivost… Nekad je i nagli prekid jednog odnosa opcija, osobito kad dugo trpite i šutite, pa se odjednom u vama probudi neka divlja, buntovna energija koja je u sekundi sposobna srušiti mostove koje vas povezuju s drugom stranom.

Merkur i Saturn su jako blizu. Misli nam mogu biti sumorne, teške. No dobro je znati da mi možemo upravljati njima, možemo birati što želimo misliti. Sada im možemo dati strukturu, posvetiti se aktivnostima koje imaju vrijednost i smisao za nas. Kad nema smisla, kad lutamo na putu do cilja, a obzori su magloviti, postajemo tugaljivi i loše raspoloženi. Skloni smo tugovati za nečim čega nema u našem životu, a zaboravljamo na sve ono što imamo. Zaboravljamo biti zahvalni na lijepim i dobrim stvarima koje su tu u nama i oko nas.

Pozitivan aspekt Jupitera i Plutona govori o obilju koje proizlazi iz unutarnje snage, iz spremnosti, odvažnosti da promijenimo ono čime nismo zadovoljni. Ovo je i aspekt buđenja osobne moći, materijalnih dobitaka, novog znanja koje nas čini samouvjerenijima, ljudi koji ulaze u naš život s korisnim informacijama za nas. Jeste li spremni biti lideri svog života i oduzeti snagu onome što upravlja vama? Jeste li dovoljno odvažni ostvariti ono što vam je bitno i što može poboljšati kvalitetu vašeg života? Dobre stvari mogle bi se u idućim danima dogoditi Škorpionima, Jarcima, Strijelcima, Rakovima, Djevicama i Ribama.

Mjesec će tijekom ovog vikenda prolaziti znakom Strijelca omogućujući nam da gledamo na stvari optimistično, da istražujemo, putujemo, uživamo u sportu i kretanju, u učenju i usvajanju novog znanja.