Vikend, 14. i 15.4. – 3, 2, 1, kreni!

Mars i Neptun zaduženi su za provođenje ideja i snova u djelo, a u tome će pripomoći i Merkur koji u nedjelju kreće prema naprijed!

Pozitivan aspekt Marsa i Neptuna osnažuje naše vizije, snove i ideje. Ovo je i aspekt velike karizme, unutarnjeg glasa koji potiče na djelovanje, sposobnosti da se pronađe rješenje u naizgled kompliciranim situacijama. Vjera i vjerovanje sastavni je dio tog procesa. Osjetljiviji smo na podražaje koji dolaze iz vanjske okoline, pozvani smo u pomoć od strane drugih, imamo poriv biti nesebični, učiniti neko dobro djelo. Sada se mnogo više borimo za druge, pa po putu otkrivamo da nam dobro leži uloga pomagača ili privremenog spasitelja. Aspekt ima i iscjeliteljsku kvalitetu. Obnovite sebe iznutra, opustite se negdje uz jezero, rijeku, more.

Intuitivno znamo što trebamo poduzeti da bismo došli do cilja, čak možemo i predosjetiti, ‘pročitati’ namjere drugih. Riječ je o vrlo suptilnim energijama koje ne ostavljaju dubok trag, ali u stanjima potpune usredotočenosti mogu se jasno osjetiti.

Ovaj planetarni spoj u natalnim horoskopima često imaju umjetnici, osobe koje su se sposobne potpuno uživjeti u nekog drugog, biti inspiracija kojom stvaraju svoja djela, ali i druge potiču na djelovanje. Mašta je izražena, kao i idealizam. Želimo nadrasti otegotne okolnosti i vjerovati da je to moguće.

Dok će u subotu Mars i Neptun stvarati svoj svijet mašte, Mjesec će se kretati znakom Ovna. Prvo se susresti s Merkurom što znači da bismo tijekom jutarnjih sati mogli čuti neke zanimljive informacije ili voditi poučne razgovore. Misli i osjećaji su isprepleteni. Jasnije vidimo što želimo i trebamo. Ovaj je aspekt dobar za učenje, druženje s djecom i mladima. Što će dan više odmicati Mjesec će se naći u izazovnom aspektu sa Saturnom što bi moglo utjecati na pad osjećajnog entuzijazma, možda i na distanciranje od nekih okolnosti ili osoba koje nas umaraju ili su nam teške.

U nedjelju u prijepodnevnim satima Merkur se napokon pokreće prema naprijed. Vrijeme je za akciju. Mogli biste osjetiti porast motivacije i radne energije. Promatrajte što će se dogoditi između 3. i 4. svibnja kad Merkur dođe na stupanj s kojeg je krenuo retrogradno, tada će on biti u punoj snazi. Ako ne prije, vjerojatno ćete tek tada uspješno riješiti problem koji vas je zamarao proteklih tjedana ili pokrenuti plan na kojem ste radili.

Pravi je trenutak da započnete razgovor o temi o kojoj ste uporno šutjeli.

Javite se osobi kojoj ste nešto obećali, a niste ispunili.

Isplanirajte predstojeći tjedan.

Novi planovi su na pomolu!

I ne zaboravite da je nedjelja odličan dan za planiranje novih početaka. U ponedjeljak je mladi Mjesec u Ovnu. Nešto je dobro završiti, zatvoriti stara poglavlja i razmisliti o tome gdje se vidite u neposrednoj budućnosti. Koja je vaša ciljna ravnina?