Vikend (16. i 17.6.) – želje moga srca

Dani vikenda proteći će u znaku srca.

No prije toga osvrnula bih se na današnji dan, dakle na petak u kojem priča počinje. Venera je u Lavu, što znači da nam pitanja ljubavi, zaljubljenosti, uživanja, težnje za voljenjem i davanjem postaju prioritet. Danas će se ta Venera naći u izazovnom aspektu s Uranom, riječ je o energiji vihora, vrtložnog vjetra koji ima snagu veću od našeg otpora. Stvari su izvan kontrole. Nešto naglo i neočekivano se događa. Uzbuđenje raste, nemir također. Iznenadni uvidi. Snažna potreba da se otrgnemo kontroli i očekivanjima kojima nas drugi opterećuju. Sloboda je cilj, sloboda koja nam omogućuje da radimo što hoćemo i kad hoćemo, te da nikome pritom nismo dužni polagati račune. Postoji i mogućnost iznenadnog sukoba, a teme konflikta mogu biti novac ili djeca.

Možda nešto učimo na teži način, jedna osoba može nam pokazati kako nepouzdanost i kršenje dogovora mogu biti bolni i teški osobito ako nam ostavljaju dojam da nismo dovoljno bitni toj osobi ili da ne drži do nas, našeg odnosa.

Subota je puna aspekata koji doduše nisu baš ugodni, ali baš zato mogu biti vrlo zanimljivi jer nas tjeraju da izađemo iz zone sigurnosti i suočimo se s onim što jest.

Kao prvo Mjesec će se pridružiti Veneri koja je još uvijek pod strujnim udarom Urana. Obrađujemo temu koja je jučer započela. Okolnosti se mogu još više dovesti do ruba. No i strast je velika i intenzivna. Avanture, burne zabave i flertovi su više nego mogući, kao i ljubavne svađe.

Ako se ništa od toga i ne dogodi, ovo je dobro vrijeme da razmislite o tome što vaše srce treba i želi. Možda je to samo uživanje, predah od moranja i svih obaveza. A možda je to i neka aktivnost kojoj se možete strastveno posvetiti i osjetiti se ispunjeno, zadovoljno. U nekim slučajevima to bi mogla biti i ljubav, odnosno potreba da volite i budete voljeni. Pa razmislite o tome što možete učiniti po tom pitanju. I provjerite da li u odnosu previše dajete, a premalo primate.

Merkur će se postaviti nasuprot Saturna i obično je to vrijeme nekih mentalnih blokada, nesigurnosti, zabrinutosti, pa i strahova koji mogu biti vezani uz karijeru, obitelj, stanovanje, djecu. Neke vijesti ili razgovor koji ćete voditi neće biti ugodni. Može se pojaviti kompleks manje vrijednosti, osjećaj da nismo dorasli situaciji u kojoj se nalazimo. Riječ je o jednoj vrsti mentalnog zatvora u kojeg dobrovoljno ulazimo sa svim svojim predrasudama, negativnim mislima i uvjerenjima koji nam štete.

Stoga razmislite o tome što mislite i da li vam te misli još dodatno otežavaju trenutnu situaciju?

Sviđa mi se rečenica koju sam već napisala u jednom tekstu, a pronašla je u jednoj knjizi – ponekad je potrebno sebe maknuti s puta!

Photo by Debby Hudson on Unsplash