Vikend, 17. i 18.2. – između sna i jave

Na snazi je aspekt o kojem sam pisala jučer, a riječ je o Marsu i Neptunu s kojima je lako pobjeći od stvarnosti, prevariti i biti prevaren, vjerovati da je moguće i ono što nije. Mogući su problemi s lijekovima, vodom, plinom, sedativima. Izvjesna je i nesigurnost u djelovanju, možda i obeshrabrenost. Koji je najbolji put? Lako se izgubimo u magli… Ovo je prilično osjetljiv i ranjiv aspekt koji će ovih dana biti pojačan ulaskom Sunca i Merkura u znak Riba gdje se već nalaze Venera i Mjesec.

Da, ovo je vikend u kojem će mašta, snovi, osjećaji, romantika, prošlost, tajne biti u punoj snazi.

Blizina Sunca i Merkura ističe važnost riječi, misli i onoga što izgovaramo. Neki razgovori ili informacije koje ćete primiti ovih dana bit će važni za vas. Slušajte i promatrajte. Izgovarajte ono što je bitno.

Ulazak Sunca u znak Riba (18.2.) navješćuje otvaranje novog poglavlja. Jedno je okončano vladavinom Vodenjaka, a sada je vrijeme da se iz uma spustite u svoje srce, povjerujete svojoj intuiciji i ‘pročitate’ njezine poruke.

Ponekad se pod ovim tranzitima moramo vratiti u prošlost jer tamo još uvijek živi nešto što nismo do kraja riješili. Kod mnogih se javlja potreba za mirom i samoćom. Više spavamo. Snovi mogu biti vrlo intenzivni i bogati. Tražimo izgubljeno, preispitujemo ono što se dogodilo. Na djelu je priprema nečega što će se manifestirati tijekom proljeća i ulaskom Sunca u znak Ovna 20.3. kada je vrijeme za akciju. Dotad je dobro vidjeti koje to planove i potrebe namjeravate ostvariti ovo proljeće i koja mjesta u svom životu trebate napustiti kako biste lakše manifestirali proljetne namjere. Koji je vaš san?

Merkur u Ribama (18.2.-6.3.) je pomalo težak za iskrenu i direktnu komunikaciju. Lakše je prešutjeti, sakriti, zatajiti. No ovaj Merkur ima i svoje dobre strane. Budi maštu, umjetničke talente, skloniji smo pomoći onima u nevolji, pružiti utjehu, stvarati u samoći, vizualizirati ciljeve koje želimo ostvariti.

Ovaj vikend dominaciju preuzima znak Riba u kojem će se naći čak pet planeta (Sunce, Mjesec, Merkur, Venera, Neptun). Volite srcem. Bavite se nečim kreativnim. Plešite, pišite, uživajte u glazbi, pokažite ljubav, meditirajte, budite dobronamjerni i nemojte pobjeći predaleko od stvarnosti.

Ovi dani osobito su inspirativni za Ribe, Rakove i Škorpione. Energije bi moglo nedostajati Strijelcima, Blizancima i Djevicama rođenima na počeku vladavine svog znaka.

Photo by Mink Mingle on Unsplash