Vikend, 18. i 19.4. – zabavite se!

Planet Merkur u astrologiji je zadužen za razmišljanje, izražavanje, simbol je našeg intelekta. Trenutno se kreće Ovnom, znakom koji je odvažan, nestrpljiv i nema živaca za duge razgovore i sporu razmjenu informacija On hoće – jasno, konkretno i nedvosmisleno.

Tijekom vikenda taj će Merkur biti podržan lijepim aspektima Venere u Blizancima i Marsa u Vodenjaku. Stoga predstojeći dani podržavaju razgovore, razmjenu ideja, informacija, susrete i nova poznanstva, a što je najbolje od svega – pozivaju nas na zabavu i opuštanje.

Imamo priliku lako izraziti svoje osjećaje, povezati se s drugima kroz riječi i način razmišljanja, kroz neki interes ili hobi. Uživamo u glazbi, smijehu, kretanju, kreativnom radu. Možda primite lijepu poruku ili vas iznenadi podrška osobe od koje to ne očekujete.

Riječ je o protočnim i poticajnim energijama koje nam olakšavaju ispunjenje planova. Tijelo i um su saveznici, djeluju u sinergiji. Spretni smo, brzi i efikasni, a prije svega snalažljivi i domišljati. Kao da točno znamo što treba reći da bismo pokrenuli stvari ili dobili ono što nam treba. Neke nam okolnosti postaju jasnije. Klupko nesporazuma se odmotava.

Sada je dobro pokrenuti neke razgovore, tražiti odgovore, postaviti pitanja, poslati zahtjev, poruku…

Mjesec će prolaziti znakom Riba i ovim danima dati pečat jake intuicije, senzibilnosti i prijemčljivosti na vanjske događaje. Zbunjenost i preosjetljivost se mogu pojačati u nedjelju, isto kao i potreba da nekome pomognemo, udovoljimo.

U nedjelju započinje i vladavina Bika, znaka zemljanog elementa koji traži od nas da se u idućih mjesec dana posvetimo praktičnim pitanjima – poslu, financijama, imovinskim stvarima. Bik od svih znakova najviše traži sigurna mjesta i ne voli brze promjene. S njim materijaliziramo, stvaramo i čuvamo stvoreno.

 

Photo by Gaelle Marcel on Unsplash