Vikend (19. i 20.5.) – pomirenje s prošlošću

Merkur i Saturn omogućuju nam da se okrenemo unatrag i zahvalimo na dosadašnjim poslovnim postignućima, postanemo svjesni koliko mnogo smo dosad ostvarili, shvatimo da posjedujemo znanje i talente koji nam omogućuju napredak, ostvarenje, koji nam pokazuju – ti vrijediš! Ti znaš! Ti možeš! Njihov pozitivan aspekt pomaže u razvijanju discipline, konstruktivnog razmišljanja, koncentracije i ucrtavanja novih ciljeva koje želimo ostvariti u idućem razdoblju. No prije nego što krenete prema naprijed proslavite svoje uspjehe, osvijestite svoje vrijednosti, stvorite odnos povjerenja sa samim sobom. I odgovorite na pitanje – čemu su me naučila prošla iskustva?

Mjesec će se danas i u subotu kretati znakom Raka. Vrijeme je za razmjenu nježnosti, roditeljstvo, traženje podrške, za druženje s obitelji i osobama koje doživljavate kao obitelj.  Brižnost i osjećaj da ste nekome nešto mogu iscijeliti tugu i zabrinutost.

U subotu će i Venera ući u te prostore topline i osjećajnosti zodijačkog znaka Raka. Zadržat će se tamo do 13. lipnja. Više o njezinoj simbolici, uskoro. No imajte na umu da se ljubav povezuje s nježnošću, pružanjem pažnje i podrške. I prije nego što ozbiljnije zakorači u prostore Raka, doživjet će kontakt s Uranom u Biku.

Iznenađenja i neočekivane promjene su moguće.

Ljubav dolazi iznenada.

Oslobodite osjećaje koje zadržavate u sebi.

Usudite se učiniti nešto što prije niste – izvući ćete jackpot!

Mars se i nadalje ‘svađa’ s Uranom. Ako ste proteklih dana preopterećeni, prezaposleni, ako se suočavate s nekim napornim okolnostima, ako morate učiniti nešto čega se bojite, a znate da je neizbježno – zastanite i duboko udahnite!

Nemojte srljati i ići glavom kroz zid.

Nemojte forsirati ono što vam pruža otpor.

Dopustite si djelovati s povjerenjem.

Uran oslobađa – što to toliko silno želite, a gurate to u sebe? Vrijeme je da viknete iz sveg glasa i prestanete trpjeti!

U nedjelju Mjesec će ući u znak Lava i naći se unutar tog sukoba između Marsa i Urana.

Čuvajte se povreda.

Nemojte povrjeđivati druge iz straha i nesigurnosti.

Odmorite se i izbjegavajte stresne situacije koje ubrzavaju otkucaje vašeg srca.

Razdražljivost i nestrpljivost vode u konflikt.

I na kraju, ima još jedan aspekt koji je već bio na snazi u prosincu 2017., a sada se retrogradnim kretanjem Jupitera ponavlja. Riječ je o trigonu Jupitera i Neptuna.

Nova znanja i novi uvidi. Prosvjetljenje, buđenje nade, inspiracije, zahvalnosti, intuicije. Planirajte putovanje. Ostvarite svoje snove. Bavite se nečim kreativnim. Vjerujte da je moguće! Otkrijte svoju unutarnju istinu. Pronađite smisao u situaciji koja vas zabrinjava.

Kad zatražite i kad ste spremni, pomoć dolazi!

 

Photo by Roman Kraft on Unsplash