VIKEND, 24. i 25.2. – ljubavni nemiri

Planeti se sudaraju, stvaraju nemir, potiču na akciju koja donosi nove uvide i saznanja. Lijepo je kad je sve u ravnoteži, jasno, predvidljivo, moguće. No vrlo često u životu treba zagustiti, postati napeto, srušiti se jer to je jedini način kako bismo shvatili što nam je važno, što je dobro čuvati, a od čega odustati.

Mjesec se već danas, (petak, 23.2.) kreće znakom Blizanaca, stvarajući potrebu za komunikacijom, razgovorom, promjenom, nekom aktivnošću koja će vas izbaciti iz monotonije. Do kraja današnjeg dana sudarit će se s Neptunom i Marsom. Iz tenzija se stvara priča koja nas lako može zavesti i udaljiti od stvarnosti. Obratite pažnju na ono što se događa u vašoj neposrednoj okolini, s bliskim rođacima, susjedima. Kakve poruke šaljete i primate, što i kome govorite? Možda je sve samo u službi zavođenja, možda izrečeno nema stvarnu podlogu. Pojačajte i oprez u prometu i kretanju.

Od sutra Venera je sve bliže točki egzaktnog sudara s Marsom. Nije neka sreća za one koji traže nešto ozbiljno, pouzdano i trajno u ljubavi, no obećava mnogo onima koji priželjkuju zabavu, avanturu i prolazan flert. Kad se ženski (Venera) i muški (Mars) princip sudare, česti su konflikti i svađe u brakovima i odnosima. Teže je doći do kompromisa i razumijevanja, prekoračuju se granice, ne drži se do obećanja, a nevjera je česta pojava. S ovim aspektom možemo doživjeti partnera kao sebičnu osobu koja ide za onim što je njemu bitno, ne mareći za sve oko njega. Pojavljuju se i sumnje, ljubomora, možemo shvatiti kako imamo konkurenciju u ljubavi…

Merkur će se spojiti s Neptunom – koja iluzija na djelu! Riječi zavode, slatke su kao med, čarobne, lako padamo u zamku jer vjerujemo, a pod ovim aspektom dobro je vjerovati samo onome za što znate da vam neće naškoditi. Čuvajte se manipulativnih i neiskrenih osoba. Ne nasjedajte na obećanja. No divan je ovo aspekt za sve duhovne putnike, za one koji stvaraju srcem, koji se bave umjetnošću, koji pomažu drugima. Budući da je trenutno glavom teško dohvatiti što je stvarno, a što nije, dopustite srcu da vas vodi, onom osjećaju u želucu koji je često nepogrešiv.

U nedjelju će Mjesec ušetati u znak Raka. Divan dan za odmor, za druženje s članovima obitelji, osjećajno napajanje kroz dom i drage ljude. Ne dajte da vas gorka iskustva iz prošlosti, strahovi ili odnosi sa starijim osobama onemoguće u ispunjenju potreba.

Ovaj vikend bit će posebno buran za Ribe, Strijelce, Djevice i Blizance, a nedjelja značajna za Rakove i Jarce.

I na kraju, snovi vam mogu poslati zanimljive poruke. Zapišite ih.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash