Vikend, 24. i 25.3. – birajte svoje bitke

Merkur u petak kreće retrogradno, sudaraju se energije planeta iz znaka Ovna s onima u prostorima Jarca. Zato ovim danima koračajte promišljeno, oprezno i ne jurišajte na vjetrenjače…

Želje su nagonske, lako gubimo kontrolu. Možda ćemo se zaboraviti upitati je li to što želimo uistinu dobro za nas ili opsesivno guramo u tom pravcu s natruhama razuma. Pa se zaplićemo, spotičemo, ljutimo i gubimo kontrolu.

Venera u Ovnu dolazi pod pritisak Plutona. Odnosi su prepuni strasti, borbe za nadmoć, opsesivnih žudnji i konflikata. Biti druga violina ili uočiti treću osobu u odnosu s ovim aspektom je češća pojava. Dokazujemo se, borimo se za ljubav, ranjivost nas nagoni prema dominaciji i kontroli, a zbog ljubavi ili nerazumnih želja lako uđemo u nešto što je daleko ispod naših vrijednosti, pa tako gubimo sebe i osjećaj samopoštovanja. Neki događaji nas tjeraju preko ruba. Tražite li samo dobru zabavu i avanturu, ovaj aspekt bit će vam od pomoći.

Kretanje Mjeseca znakom Raka tijekom subote i nedjelje još će više aktivirati planetarni sukob između Jarca i Ovna. Ako vas ovih dana očekuju neki važniji događaji, susreti ili dogovori, nastojte stvari manje primati k srcu, što manje riskirati, odlučivati promišljeno. Ono što je najvažnije jest slušati sebe. Onaj unutarnji osjećaj će vam sigurno reći što je dobro za vas, a što nije. Pustite na trenutak želje, potrebe i očekivanja. Pustite sva očekivanja koja imate prema drugima. Što više nade polažete u aktivnosti koje su vezane uz druge ljude, lakše ćete se razočarati.

A naiđete li na neki problem, sigurno će vam jako zorno oslikati neke teme u vama, neke ljude oko vas ili odluke koje bi bilo dobro preispitati

Izbjegavajte velika naprezanja.

Nemojte se trošiti na ljude i odnose koji vam daju malo ili ništa.

Odustanite od želja koje se ne ostvaruju.

Pronađite  mir u sebi i vjerujte da život radi za vas.

Budite tu za sebe, ali i za svoje najbliže.

Nekad treba nešto prekinuti, od nečega odustati.

Stvari se kvare i gube, ne uzrujavajte se zbog toga.

 

Photo by Mickael Gresset on Unsplash