Vikend, 25. i 26.1. – ima nešto skriveno, pritajeno, lažno

Mjesec prolazi i dalje znakom Vodenjaka. U potrazi smo za nečim posebnim, drukčijim, originalnim. Spajamo se s ljudima s kojima možemo podijeliti svoja razmišljanja, s ljudima koji će nas potaknuti da proširimo svoje životne obzore i situaciju u kojoj se nalazimo pogledamo iz drukčije perspektive, možda i s emocionalnim odmakom.

Merkur u Vodenjaku u subotu je pozitivno ohrabren na djelovanje zahvaljujući Marsu u Strijelcu. Dobar dan za razgovore, druženja, za djelovanje. Usudimo se reći, ići prema onome što nas privlači, što nam daje nadu u rješenje, u boljitak, ostvarenje. Um i tijelo djeluju u sinergiji – imam ideju i krećem! Nešto ili netko nas može inspirirati, motivirati.

U nedjelju je Venera u kvadratu s Marsom, a u tu je i Neptun. Ljubavne komplikacije. Mir je narušen, sklad izgubljen. Odnos ulazi u boksački ring.

Nastaje neki kaos, nešto nas zbunjuje i ne vidimo jasno.

Riječ je o spletkama, tajnama, lažima, nevjeri, ljubavnoj svađi ili razočaranju.

Osjećamo se izdano. Lako se ubacujemo u ulogu žrtve.

Suosjećamo se s nemoćnima, želimo pomoći i zaštititi. Prije nego li pružite ruke prema drugoj strani, samo provjerite je li riječ o manipulaciji.

Sada rizici nisu preporučljivi, puno možemo izgubiti.

Zabole nas stare rane, nedovršena ljubavna poglavlja iz prošlosti, pa se osjećamo pomalo bespomoćno.

Okrećemo glavu od problema. Tako lako skliznemo u poricanje.

Netko nas osvaja, zaslijepljeni smo. Imamo dojam da smo željeni, voljeni, no pitanje je što se tu još krije. Zato si dajte vremena. Ne žurite s odlukom.

Ne prepuštajte se osjećajima s povezom preko očiju. Možda on/ona samo govori ili radi ono što vi želite čuti i vidjeti, a istina je drukčija. Istina je da iza svega možda stoji skrivena namjera.

I (su)ovisnosti nas udaljuju od sebe. Uvlače u toksične odnose. Ništa ne činite iz očaja. Samo pustite i promatrajte, istina će izaći na svjetlo dana… Uvijek je tako, samo je pitanje želimo li je vidjeti.

I ovi će aspekti biti na snazi i dva dana nakon vikenda.

Još ćemo o tome. Čini se važnim. Bolje znati, nego lutati.

Image by Stefan Keller from Pixabay