Vikend, 3. i 4.2. – želje jače od razuma

Bit će nekoliko zanimljivih aspekata koji bi tijekom ovog vikenda mogli izroditi zanimljive uvide i doživljaje.

Za početak Sunce se spaja s južnim Mjesečevim čvorom u Vodenjaku, što otežava slobodu izražavanja. Idemo linijom manjeg otpora. Moguće je da neke želje izađu iz nezrelog dijela nas, pa se uz to pojavljuje i nerazumnost, odnosno slijepa potreba da slijedimo put koji nas dugoročno neće dovesti do dobrih rješenja. Obično ovaj aspekt ima simboliku karme i karmičkih iskustava. Moje tumačenje takvih navodno nezaobilaznih, sudbinskih događaja nije u nemilosrdnosti života, već u dubokoj čežnji i težnji našeg nezadovoljenog unutarnjeg djeteta, pa pristajemo na odnose koji nas ostavljaju gladnima, u kojima se ne možemo spojiti niti zbližiti s drugom osobom. Kakav će biti vaš koncept ovisi o priči vašeg unutarnjeg djeteta, odnosno o iskustvima iz vaše obiteljske povijesti i odnosa s roditeljima.

Pozitivan aspekt Merkura i Marsa može unijeti više dinamike i intenziteta u komunikaciju s okolinom. Neke ideje ili informacije potiču nas na djelovanje. Ovo je aspekt brzine misli i brzine govora, kao i sposobnosti da relativno lako uočimo ono što jest. Produktivnost u radu je naglašena, a susreti s inteligentnim, učenim, obrazovanim osobama mogu donijeti nove uvide i dovesti do prosvjetljenja, osobito ako imate neki problem koji vas muči. Očekuje li vas važan razgovor ili susret, iskrena i izravna komunikacija ne samo da može biti zabavna, već i poticajna za dotičan odnos.

U nedjelju Mjesec se kreće znakom Vage što aktivira druželjubivost, potrebu za zabavom, izlascima, ljubavlju i prihvaćanjem od strane bližnjih. Venera će se naći u kvadratu s Jupiterom pa smo skloniji neumjerenosti, kako u hrani, alkoholu, tako i u ostalim ovozemaljskim užicima. Želimo udovoljiti svim našim osjetilima. S ovim aspektom skloniji smo prekoračiti neka obećanja, prijeći dopuštene granice i smatrati da ćemo lako popraviti štetu koja bi mogla nastati uslijed naše nesmotrenosti. Budite oprezniji u donošenju ljubavnih i financijskih odluka. Potreba za uživanjem jača je od razuma.