VIKEND, 3. i 4.3. – ugrij me iznutra

Danas bi bilo dobro sabrati dojmove, osjećaje koje je na površinu moglo podignuti svjetlo punog Mjeseca. Merkur u dobrom aspektu s Jupiterom mnogima može donijeti dobre vijesti, koristan savjet, podršku koja će olakšati putovanje do cilja. Razgovori koje ćete danas voditi mogu biti motivirajući i inspirativni. Pozitivnim mislima moguće je kreirati i pozitivne ishode.

Mjesec se i dalje kreće znakom Djevice – analize, kritike, usluge, radne obaveze, kućanski poslovi mogu nam oduzeti mir ili biti razlogom prepirki s bližnjima. Uživajte u toploj kupki, njezi tijela, zdravom obroku, uljepšavanju. Budite sami svoj njegovatelj.

U subotu se grupiraju dva saveza Merkur i Venera te Sunce i Neptun, oba u znaku Riba. Opet ti snovi, sanjarenje, idealizam, tuga koja izvire duboko iz nas, osjećaj krivnje, stid, tajne koje skrivamo od sebe i drugih. Naviru neke slike iz prošlosti, pokušavamo ponovno uspostaviti kontakt s onim što je bilo.  Tražimo neko mjesto usidrenja, kontakt sa realnošću jer više nismo sigurni što je stvarno, moguće, što možemo očekivati. Preosjetljivi smo. Lako je živjeti u zabludi, ali i doživjeti nešto lijepo i romantično što će nas prenuti iz zimskog sna. Tražimo nešto što će nas ugrijati iznutra, osloboditi osjećaja usamljenosti. Zaljubljeni će posebno uživati u ovom vikendu, pun je romantike, nježnosti i topline.

Vikend je idealan za kreativno stvaranje, za uživanje u glazbi, dobroj literaturi, filmu. Mašta i inspiracija su na zavidnoj razini. Ako vam je teško ili ste tužni, povjerite se dragoj osobi. Razgovarajte o svojim osjećajima, postat ćete lakši izbacujući teret koji ste pospremali u sebi. Dijelite svoje ideje i misli s drugima, sada se lakše možete povezati s onima koji će vas razumjeti i prihvatiti.

Budite uz one koje volite, pomognite nepoznatoj osobi, učinite neko dobro djelo kojim ćete napuniti svoje srce.

Mjesec se kreće znakom Vage i usmjerava nas na druge, na naše odnose. Sada je teže povući jasnu granicu prema drugima. Malo je potrebno da odustanemo od sebe u ime partnera i drugih ljudi. Osjećamo se krivima ako kažemo ‘ne’. Mislimo da će nas više voljeti kažemo li ‘da’. Jedna situacija iz prošlosti bi se mogla ponovno pojaviti kao neriješena tema u vezi ili braku. Porazgovarajte otvoreno, bez osuđivanja.

Dobro je u ovim danima pronaći vremena za sebe, za odmor, mir, tišinu, meditaciju, za svođenje računa sa samim sobom. Merkur i Venera približit će se Kironu. S kojom se to ranom u sebi ne možemo suočiti, pa ju prekrivamo slojevima lažnih nadanja, iluzija? Silno hoćemo pobjeći od onog što nas kopka iznutra. No jedna rečenica ili događaj dotaknut će to osjetljivo mjesto i nećemo imati izbora. Suočavanje je neizbježno.

Ovi dani bit će osobito značajni za Ribe, Strijelce, Djevice, Blizance i Vage koji bi trebali biti obazriviji i iskreniji prema sebi i drugima.

Photo by Daria Tumanova on Unsplash