Vikend 5. i 6.5. – jači ste od strahova!

Mjesec će se kretati znakom Jarca i susresti se s tri snažna planeta u tom znaku. Prvo će danas, u petak biti u bliskom kontaktu sa Saturnom pa osjećaji mogu biti inhibirani. Oprezniji smo, promišljeni, može se čak javiti strah ili nepovjerenje osobito kod Ovna, Vage, Jarca i Raka. Jačaju obrambeni mehanizmi putem kojih se skriva ranjivost. Možemo osjetiti i unutarnju usamljenost te izostanak podrške.

U subotu će Mjesec krenuti ususret Plutonu i tvoriti pozitivan aspekt sa Suncem, a negativan s Merkurom. Znači, možemo lakše prepoznati i ostvariti svoje potrebe, no lako je moguće da nam se na tom putu ispriječi neka vijest, osoba ili situacija koja će nas primorati na prilagodbu, možda i uznemiriti. Osjetljivi smo na kritiku, emocionalno reagiramo na nečiju izjavu, a osjećaji vuku na jednu, a razum na drugu stranu.

Sunce u Biku i Mjesec u Jarcu omogućuju nam da zastanemo i strpljivo promotrimo situaciju, a tako je i najbolje zbog intenzivnog kontakta Mjeseca i Plutona koji je poput vode koja ključa ispod površine. Naizgled je sve u redu, pod kontrolom smo, ali unutar nas je nemir.

Seksualnost je naglašena.

Promotrite što će se događati u odnosu s majkom.

Skloniji smo gledati stvari crno ili bijelo, idemo iz jednog ekstrema u drugi.

Ako smo nesigurni u ljubavnom odnosu, težimo osvojiti moćnu poziciju, podčiniti partnera, staviti ga pod kontrolu.

Hrabri se kreću unatoč strahu, znaju da prevladavanjem strahova osnažuju osjećaj vlastite moći.

U nedjelju Mjesec se sreće s Marsom, vatreni spoj u hladnom znaku. Isprovocirani smo na djelovanje, no teže se pokrećemo jer Jarac želi igrati na sigurno. No kako je nestrpljivost naglašena gotovo je nemoguće kontrolirati vlastite reakcije.

Imamo potrebu izraziti osjećaje.

Lakše upadamo u stanja emocionalne uzbuđenosti.

Poduzimamo i iniciramo.

Mars zagrijava osjećaje (Mjesec) pa se oni izlijevaju iz nas na vatreni i strastveni način.

Preosjetljivi smo i lako se iživciramo te planemo.

Budite oprezniji u odnosu sa ženama, danas lakše gube živce i reagiraju suviše impulzivno.

Očito je riječ o intenzivnom vikendu. Bitno je da u pričama s drugima ne izgubite iz vida ono što je vama bitno. Nešto iz vaše prošlosti opet može postati aktualno. Pođite od sebe i pobijedite strahove koji vas samo vode u patnju.