Vikend, 7. i 8. 4. – sigurnost prije svega

Čak četiri planeta u znaku Jarca (Mjesec, Mars, Saturn i Pluton) suočavaju nas sa stvarnošću, prizemljuju, ukazuju na ono što je moguće, ostvarivo, a što zasad ostaje u sferi snova ili spada u sferu iluzornih očekivanja. Ovo je dosta žestoki spoj planeta koji mogu izoštriti fokus, donijeti nove uvide o onome što vam je trenutno bitno i s čim se najviše bavite. Može vam ukazati na nove putove i nova rješenja starih problema.

Jarac nije osobito entuzijastičan, pokretan i strastven. On više utjelovljuje kvalitete opreza, planiranja, racionalnosti, ambicije, vrijednosti, sigurnosti. Stoga će izlazak iz zone komfora biti otežan. Radije igramo na sigurno što sputava hrabri entuzijazam i impulzivne nagone Sunca i Merkura u Ovnu.

Možda….

…ograničavamo sami sebe, odustajemo od nekoga ili nečega jer u tome vidimo prijetnju svojoj sigurnosti.

…otkrivamo nešto što je bilo skriveno, a cijelo vrijeme nam je tu pred nosom.

…branimo se od verbalnih optužbi ili ćemo i sami napasti riječima jer će naše granice biti ugrožene.

…’putujemo’ u prošlost i saznajemo nove detalje o jednom nedavnom iskustvu, shvaćamo ima li još uvijek nešto za što ste vezani.

Što možete učiniti?

Biti jači od svojih strahova, djelovati unatoč.

Fokusirati se na prioritete.

Ne ugušiti glas srca, već poslušati što nam osjećaji govore.

Ne dopustiti umu da nas optereti teškim mislima.

Izgovoriti ono što mislimo i što nam je bitno, ali na način da to kažemo bez optuživanja i osuđivanja drugih.

Preuzeti odgovornost za sebe i svoj život, to je način kojim pokazujete svoju zrelost i odraslost. Nisu i ne mogu uvijek drugi biti krivi.

Budite lider svog života, ne dopustite nekim ljudima da vam kradu i snižavaju energiju.

Prihvatiti trenutna ograničenja.

Posvetite svoje vrijeme i energiju ljudima i ciljevima koji imaju vrijednost za vas.

I što još?

Ne bi trebalo zaboraviti na putenu Veneru u Biku koja će se odlično sporazumijevati s planetarnim četvercem u znaku Jarca. Ljubavi i odnosima prilazimo opreznije. Ne riskiramo, želimo znati na čemu smo, a neke će ugodno iznenaditi rasplet zbivanja i podrška koju će dobiti od partnera ili bliske osobe. Ljubavna priča neće biti romantična, ali će imati elemente pouzdanosti, praktičnosti, povjerenja i stabilnosti. Lakše surađujete s voljenom osobom po pitanju poslovnih i kućnih obaveza te financijskih pitanja.

Uživajte i opustite se u prirodi. Planinarite, hodajte, vozite bicikl. Udišite svježi šumski zrak. Skuhajte omiljeno jelo.