Vikend pod visokim naponom (6. i 7.1.)

Na djelu su planetarno snažni i intenzivni utjecaji koji će imati utjecaja na naše odabire, raspoloženje i zbivanja koja će iz svega proizaći.

U subotu se Mars i Jupiter nalaze na istom, 17. stupnju Škorpiona. Mars poziva na djelovanje, aktivira naše unutarnje resurse i traži dubinsku promjenu i buđenje strasti dok Jupiter sve to širi na način da oni koji aktivno traže, nalaze nove mogućnosti za promjenu, rast, ali i za oplođivanje vlastitih namjera. Negativna strana ovog aspekta može odvesti u pretjerivanje, kockanje sa sudbinom, lakomisleno odlučivanje ili donijeti pad imuniteta osobito za Lavove, Vodenjake i Bikove rođene od 5. do 11. u mjesecu.

Mjesec će biti u Djevici i postaviti se nasuprot Neptuna pa smo skloniji pobjeći od vlastitih osjećaja, zatomiti ih ili uljepšati stvarnost na način da okrećemo leđa onome što nam nije po volji i vidimo samo ono što će poduprijeti našu želju.

Venera i Sunce se približavaju Plutonu, a s tim planetarnim trolistom u Jarcu moguće je doživjeti veće preobražaje na polju ljubavi i odnosa. Pluton aktivira strast i magnetsku privlačnost, Venera traži ljubavi i vezanost, a Sunce kao čimbenik naše osobnosti želi doživjeti nešto snažno i duboko što će uzdrmati naša osjetila i izvaditi nas iz okruženja uobičajene svakodnevice. Ova planetarna kombinacija može biti izazovna za Ovnove i Vage koji će biti zabrinutiji zbog nekih okolnosti s kojima se trenutno suočavaju, dok će Rakovi jasnije vidjeti svoje odnose s drugima i doći do nekih novih spoznaja na polju partnerskih, prijateljskih veza.

Poticajni aspekt Merkura i Urana može donijeti neočekivane vijesti i iznenadne susrete. Jača poriv za slobodom govora i mišljenja, sada imamo priliku reći ono što mislimo, ne zamarajući se pritom kako će na to reagirati okolina. Kreativni smo i domišljati, možemo saznati ili naučiti nešto novo. S ovim aspektom dobro je razmišljati izvan okvira, pomaknuti neke osobne granice, isprobati nešto što prije nikada niste. Provedite vikend u prirodi, otputujte negdje, družite se s ljudima koji će vas inspirirati na pozitivne promjene. Ovaj aspekt podržava uspješnost u komunikaciji Lavovima, Ovnovima i Strijelcima.

U nedjelju Mjesec će prijeći u znak Vage i ‘sukobiti’ se sa Saturnom u Jarcu koji se pomaknuo na 2. stupanj tog znaka. Ovaj aspekt često na površinu podiže emocionalne strahove i nesigurnosti. Pojavljuje se zabrinutost koja može biti neposredno vezana uz vaš odnos s jednom osobom. Nađete li se u zoni nejasnoća i nedoumica, ne bojte se postaviti prava pitanja.