Vikend romantičnih očekivanja (9. i 10.12.)

Photo by Alisa Anton on Unsplash

Mars će ući u znak Škorpiona i pripremite se na intenzivno razdoblje koje će potrajati sve do potkraj siječnja iduće godine. Strast, fokus, odlučnost, snaga, ali radikalni rezovi i promjene obilježit će razdoblje pred nama.

Za vikend Mjesec će se kretati znakom Djevice i naći se u izazovnom aspektu s Venerom, Suncem, Merkurom i Saturnom u znaku Strijelca, te Neptunom u znaku Riba. Pitanje je koliko možemo biti organizirani i djelovati planski u okolnostima koje zahtijevaju spontanost i opuštenost? Hoćemo li se držati onoga što mislimo da je ispravno i opirati se promjenama ili ćemo prihvatiti ono što nam dolazi u život? Komunikacija s bližnjima može biti otežana, a način na koji doživljavamo okolnosti, obojan iluzijama, otporom i nemirom. Izlaz iz ovog prolaznog kaosa nudi se kroz Pluton u znaku Jarca i Jupiter u znaku Škorpiona. Uvijek postoji način, uvijek postoji netko tko će nam pomoći, dati savjeti, omogućiti nam da stvari pogledamo iz drukčije perspektive i izađemo iz zone zbunjenosti i nesigurnosti. Ovih dana pripazite na prehranu, pijte više vode i ne postavljajte si previsoke ciljeve.

Venera i Neptun bude romantične težnje, na svašta smo spremni u ime ljubavi. Možda će nam zato granice biti labave, očekivanja previsoka ili preniska. Sposobni smo prihvatiti i ono što nas ugrožava ili nam ne čini dobro. Uvjeravamo se da nas on/ona voli, iako to stvarnost ne potvrđuje. Zavaravanje i varanje, te iluzije i manipulacije su donose samo prolazan užitak, a jutro poslije gorak okus u ustima. Sada je lako ljubav poistovjetiti s odricanjem i žrtvovanjem. Očekivanja su nam previše romantizirana. Ne možemo spasiti nekog tko nije spreman spasiti sebe, ustrajemo li u tome možemo se jedino razočarati. Ovaj aspekt je iznimno dobar za kreativno stvaranje, stoga ako osjetite tugu, prazninu ili nezadovoljstvo, posegnite za stvarima i aktivnostima koje vas pune, uživajte u glazbi, čitanju, plesu, pisanju. Izgubite se u svijetu koji vas nadahnjuje.