Voljeti pod svaku cijenu

U razdoblju od 10. veljače do 6. ožujka Venera će se kretati zodijačkim prostorom Riba. Sa svakim novim tranzitom mijenja se i naš odnos prema ljubavi i odnosima jer to simbolizira ovaj planet. To što na energetskim valovima ove vodene Venere možemo učiniti za ljubav i one koje volimo, ponekad prelazi i granice zdravog razuma. Žrtvujemo se, sanjarimo, idealiziramo, odričemo se od sebe da bi imali njega/nju, gazimo preko razuma samo da bismo voljeli i bili voljeni, patimo u tišini, potpuno smo slijepi i zaneseni snagom osjećaja.

Postajemo brižni, nježni, uvijek na usluzi. Želimo biti potrebiti jer ljubav je za ovu Veneru davanje i pomaganje.

Često se uplićemo u veze s zauzetim osobama jer koliko god težimo biti istinski voljeni, istovremeno se toga i bojimo. Pa privlačimo u svoj život emocionalno nedostupne osobe kako bi nam zrcalile blokade koje postoje unutar nas i onemogućuju nas da otvorimo vrata svog srca. Strah je najveći neprijatelj ostvarenja ljubavnih težnji. Dok god je on tu negdje u nama, dok god se šulja pretincima našeg srca, teško da ćemo uspjeti ostvariti potpunu emocionalnu bliskost i intimnost s drugom osobom.

Tijekom ovog tranzita Venere u prilici ste osvijestiti sve ono što vas sprečava da živite svoje ljubavne snove. Ako se pitate zašto ste sami i usamljeni, pokušajte pronaći odgovore. Ako ste nesretni ili nezadovoljni, priznajte si istinu i krenite u osvajanje boljeg života za sebe.

Mali je problem u tome što ćemo u idućem razdoblju biti skloniji pobjeći od stvarnosti, zavarati sami sebe, a sve s ciljem kako bismo zadržali nešto što doživljavamo neponovljivim i silno bitnim, iako nas opterećuje i ostajemo gladni pažnje i zagrljaja. Zato se češće zapitajte što vam stvarnost govori, gledajte što vam govore djela i postupci, a ne u ono što će možda biti. Nada je ponekad velika prevarantica.

Lako je moguće da potiho sanjarimo o nekome, no nemamo hrabrosti otkriti što osjećamo. Skrivamo se, glumimo nešto što nismo, igramo igrice misleći da ćemo tako lakše dobiti ono što trebamo. No je li to put do sreće?

S Venerom u Ribama često nas preplavljuju uspomene, skloni smo se vratiti u prošlost, poslati poruku bivšoj ljubavi, obnoviti vezu koju smo raskinuli.

Zaljubljeni imaju priliku još više produbiti bliskost i intimnost u vezi. Otkriti neke tajne i skrivene dijelove sebe osobi koju vole.

Ovaj tranzit najviše pogoduje vodenim znakovima, Ribama, Rakovima i Škorpionima. Strijelcima, Blizancima, Djevicama stvari izmiču kontrolu, ulaze u područje nejasnoća i neizvjesnosti.

Osobitu pozornost obratite na dane oko 22. veljače kada će Venera biti u bliskom kontaktu s Neptunom. Osim snažne inspiracije, nadahnuća i potrebe da voljenjem prekoračimo granice poznatog, lako je moguće i da postanemo žrtva vlastitih iluzija i nerealnih očekivanja.

U danima od 23. veljače do 5. ožujka njezini pozitivni aspekti s Jupiterom i Plutonom mogu dovesti do novih poznanstava, uvida i predivnih druženja udvoje. Iskoristite to razdoblje kako biste promijenili ono s čime niste zadovoljni.