Vrijeme odluka. Kuda idemo i zašto?

Živimo u intenzivnim vremenima. Čini se da nema puno vremena za bacanje, čekanje, za stajanje na mjestu. Nije vrijeme za poricanje. Krenemo li linijom manjeg otpora bit će sve teže. Stoga je neophodno suočiti se s oslabljenim mjestima u sebi i u svom životu i pokrenuti promjenu. Odlučiti za bolju budućnost.

Možemo se izvlačiti na proljetni umor, na retrogradni Merkur, misliti da ne može bolje, da su drugi krivi, hodati utabanim stazama punim krivina i rupa, no je li to život? Jesmo li došli na ovaj svijet kako bismo gurali glavu pod jastuk, bježali od sebe, od života, služili drugima, a tako rijetko se okrenuli prema samima sebi i zapitali se tko sam ja? Što ja uistinu trebam da bi bila zadovoljna/zadovoljan sobom i svojim životom?

Mjehur od sapunice će se rasplinuti. Uvijek se raspline. Nemojte čekati taj trenutak.

Astrološki u narednom razdoblju imamo nekoliko važnih točaka ili prekretnica. Kiron koji u astrologiji upire prstom na naša bolna mjesta koja treba iscijeliti nalazi se na 29 stupnju Riba i posljednji je trenutak da otpustimo, oprostimo, zaliječimo rane zadobivene u prošlosti. Svaka planetarna pozicija na posljednjem stupnju znaka prilično je zahtjevna jer smo primorani zatvoriti jedan ciklus i donijeti neke odluke. Ako nećemo mi, onda će život, pa u tom razdoblju ostajemo bez nečega, ali samo bez onoga što nam više neće služiti u budućnosti. 18. 4. Kiron će prijeći u znak Ovna i tamo ostati sve do sredine travnja 2027. O njegovoj Ovnovskoj simbolici uskoro…

Merkur će 15.4. krenuti prema naprijed. Pripremite teren za nove pothvate. Žestoki je ovo Merkur i kad on ubrza, stvari mogu otići izvan kontrole. Zato pratite trenutna zbivanja i očistite sve zaostatke koji bi vas mogli usporavati u skorom napredovanju ili vam predstavljati dodatan teret.

Saturn i Pluton usporavaju i uskoro će krenuti retrogradno. Saturn 18. travnja, a Pluton 22. travnja. Što je ambicija? Koliko se osjećate sigurno i samouvjereno? Shvaćate li da ste veći od ograničavajućih okolnosti u svom životu? Koga slijedite i slušate – sebe ili one koje ste u svom životu postavili na mjesto autoriteta?

Vrijeme ne možete vratiti, niti zaustaviti, no možete danas učiniti sve što je u vašoj moći kako bi osnažili sami sebe. Ostanite prizemljeni i fokusirani. Neki temelji će se malo uzdrmati, potrebno ih je dodatno učvrstiti.

Mladi Mjesec 16. travnja dogodit će se u blizini Urana. Recite ‘da’ novom početku i ne bojte se okrenuti leđa svemu onome što vas sprečava u ostvarenju osobnih nauma.

U svibnju Uran će nakon više od šest godina promijeniti znak i krenuti prostorima Bika. U idućih osam godina svjedočit ćemo globalnim promjenama, osobito na području valuta, novca, hrane, svjetske ekonomije. Na osobnom planu bit ćemo primorani tražiti nove izvore sigurnosti, odnosno shvatiti da sigurnost ne postoji u izvanjskim stvarima, već u nama samima, i tu je treba razvijati.

Vrijeme je traženja novih putova.

Primijetit ćete kako postaje sve teže zadržati i kontrolirati ono što nam se otima.

I dođe onaj dan kada će potrebno reći – e sad je dosta! I tu se krije sjeme novog početka.

Photo by Dino Reichmuth on Unsplash