Započinje sezona retrogradnih planeta. Što očekivati?

Od 26. lipnja do 27. kolovoza čak polovina planeta Sunčevog sustava kretat će se retrogradno, njih šest! Vjerujem da će svatko od nas svjedočiti jednom od neobičnijih ljeta u svom životu. I ne, nije nužno da će se dogoditi ništa spektakularno, tragično ili nezaboravno. Naprosto je moguće da ovo ljeto bude vrijeme u kojem je poželjnije usporiti, zatvoriti neka poglavlja svog života, shvatiti što funkcionira, a što ne, i ono što je najvažnije dobro se odmoriti.

Planeti koji su već krenuli ili će tek krenuti unatrag su Merkur, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun i Pluton.

Kako se to odražava na nas i naše živote?

Zamislite situaciju u kojoj se krećete prema naprijed, imate cilj pred sobom i idete ‘po njega’, a potom shvaćate da sve više usporavate i u jednom trenu se zaustavljate na mjestu i počnete se kretati unatrag, prema tamo, odakle ste i krenuli. Vaš zadatak će biti na neko vrijeme odgođen, a svrha tog kretanja unatrag jest da još jednom provjerite jeste li dobro pripremili teren za ostvarenje svog cilja, treba li nešto popraviti, učvrstiti, od nečeg odustati?

Kad se tako puno planeta počne kretati unatrag introspekcija je pojačana. Nešto se zaustavlja, odgađa, iz nečeg se povlači, više se razmišlja i u svakom slučaju nije dobro započinjati nove projekte niti donositi krupne odluke kojima nešto utemeljujete. Radije promatrajte, revidirajte, popravljate, riješite se svega što vam je nepotrebno i suvišno.

Hodanje unaprijed je usporeno i otežano i zato je dobro pogledati kako se neka naša djela i odluke iz prošlosti reflektiraju na sadašnjost.

Možda ćemo nešto izgubiti, zaboraviti ili zametnuti.

Kakve su naše granice prema drugima, znamo li se zaštititi?

Obnavljamo, ponavljamo jednu situaciju ili odnos iz prošlosti, ne bismo li napokon naučili lekciju.

Istina vs. laž, koga lažemo, sebe ili druge? Možemo li se suočiti sa stvarnošću?

Neki aparati, uređaji, pa i prijevozna sredstva se kvare. Majstori imaju pune ruke posla.

Vaši se planovi možda neće odvijati kako očekujete. Okolnosti se ne odvijaju unutar zadanih rokova, prilagodite se. Svemir trenutno ima drugi plan za vas.

Dobit ide od popravljanja, obnavljanja onoga što je bilo oštećeno, pokvareno, zanemareno.

Očistite svoj stambeni i radni prostor od predmeta koji su izvan upotrebe neko duže vrijeme i koji vam više ne trebaju.

Ako nešto stoji na mjestu, to ne znači da će tako i ostati. Ne forsirajte i ne gubite živce. Radije se odmorite i prepustite s povjerenjem.

 

Mars (26.6. – 27.8.)

Naše se aktivnosti ne odvijaju kako bismo to željeli. Pasivniji smo, ponekad frustrirani jer ne možemo dobiti ono što želimo. U odnosima su mogući seksualni problemi. Potisnuta i neizražena ljutnja može postati problem. Razina energije je nešto niža.

Saturn (18.4. – 6.9.)

Koje granice trebamo postaviti prema drugima i na kojem mjestu? Jesmo li spremni preuzeti odgovornost za svoje postupke? Nešto iz prošlosti utječe na sadašnjost.

Neptun (18.6. – 25.11.)

Koje sumnje i dileme vas muče? Možete li pogledati istini u oči? Ovo je vrijeme kada možete shvatiti koliko vam štete iluzije i nerealna očekivanja. Naglo se zanesemo i sve nam izgleda čarobno, no je li uistinu tako?

Jupiter (9.3. – 10.7.)

Koje promjene možemo napraviti da bismo poboljšali kvalitetu svog života? Koliko smo čvrsti u svojoj vjeri da ćemo uspjeti ostvariti ono što nam je toliko bitno? Gdje želimo bit u budućnosti i što nas ometa da tako i bude?

Pluton (22.4. – 2.10.)

Riječ je o preporađanju. Vrijeme je da ostavimo iza sebe neke obrasce ponašanja kojima štetimo sami sebi (smrt). Na taj način stvaramo prostor za nove mogućnosti (život). Tajne se skrivaju, ali i otkrivaju. Od čega ili koga se je dobro zaštititi?

Merkur (26.7. – 19.8.)

Odgode, zastoji, zabune. Neki dogovori ne idu po planu. Nije dobro vrijeme za pokretanje novih poslova, kao niti za financijske investicije. Od čega ili koga se povlačite? Tko ili što vam ne ulijeva povjerenje?

Uran (7.8. – 6.1. 2019.)

Riječ je o skupljanju iskustava koji će vam u budućnosti omogućiti da započnete nešto novo. Neke lekcije ćete napokon usvojiti, shvatiti i utemeljiti. Bit će to jako bitno za ono što vas čeka u budućnosti, odnosno kad Uran krene prema naprijed.

Photo by Etienne Boulanger on Unsplash